Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Farklı deneyimler ve heyecan arama isteği neyden kaynaklı olabilir?

Samarra

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
104
Ve bu deneyimi tükettikten sonra ondan uzaklaşmak, başka bir deneyim peşinde koşmak? Örneğin, İngilizce çalışmaya hevesleniyorum, bir müddet sonra (diyelim ki 1 ay) sıkılıyorum ve bu kez de daha önce hiç denemediğim kanaviçeye başlıyorum. Ya da dans kursuna başladım, 1.5 ay sonra bıraktım ve matematik öğrenmeye heveslendim. Bunlar örnek. Sebebi ne bu davranışın?

Misal, kişinin düzgün bir işi vardır . İstikrarlı & verimli şekilde çalışıyordur. Ama ilaveten "hobi" maksatlı olarak farklı eğitimlere yönelir. Birisine başlayıp sıkılır ve başka bir şeye başlar. Ama bazı kişiler de meslek edinebilmek ve kendini geliştirmek için çeşitli kurslara (bilgisayar, muhasebe, web tasarım vs) katılır. O yüzden bu eğitimleri ciddiye alır ve bırakmaz. Misal ben de yakın geçmişte "spikerlik" kursuna gitmeyi düşündüm ama vezgeçtim.

Son düzenleme:
İstekleriniz hem ilgi alanı dahilinde olmalı hemde yapabileceğiniz duzlemde şeyler olmalı....her alan yada kurs size uygun olmaz...oyuzden kendinizi iyi değerlendirip ona göre karar verin...

Başlangıçtaki o heyecan ve ilgi bitiveriyor. Sonra sıkılıyorum doğal olarak. Ciddiye alıyorum ve çok da ilgimi çeken alanlara başladım aslında fakat sürdüremedim. Latince öğrenmeyi çok isterdim mesela. 40 gün çalıştım, çok da şey öğrendim ama sürdüremedim işte daha fazla. Kendimi bildim bileli böyleyim.

İlgi alanıma giriyor hepsi ama mesela dil öğrenme yeteneğim hafızamdan ve algımdan ötürü kötü. Engelimden dolayı yapabileceğim bir şey ya yok ya da henüz keşfetmemişim. :(

bu bir kişilik bozukluğu değil.çoğu psikiyatri hastasında olan bir durum.eğer bu işler için para harcamıyorsanız normal ama para harcıyorsanız o zaman shoping addiction a girer.bazı ilaçlar sebep olabiliyor buna.doktorunuza danışın

@Samarra, bir şey de başarılı olmak istiyorsanız, tamamen ona odaklanmanız gerekir. Dikkatiniz başka yöne kayarsa bu pek mümkün olmaz. Aynı anda birden fazla şeyle uğraşmayın. Bazende dışarıdan kolay görünür, ama işin içine girince zorlanırsınız. Bundan dolayı hevesiniz kaçar.

Üst Alt