Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Faktör v ladin genetik rahatsızlığı için hangi oranda rapor verilir?

mll66

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam bende faktör v genetik rahatsizligi ta nisi konuldu araliklarla sag sol bacaklarimda 've sag sol kollarimda damar tikandi bacaklarimda kollarimda guc kaybi meydana geliyor ayrica omur boyu Coumadin kulaniyorum acaba rapor orani ne olur

geçmiş olsun
vaktör v mutasyonundan % 20 oran alırsın artı kalp damar cerrahisine muayene olup bacaklarında damar tıkanıklığı olduğuna dair belge yazı evrak teşhis konması gerek son olarak da her iki bacağında da damar tıkanıklığı varsa bununda teşhisini kondurup bu teşhisler altında oran alabilirsin. kısaca bu dedikelerim mevcutsa faktör v den % 20 her iki bacakta damar tıkanıklığı mevcutsa %20+20 yani %34 oran alırsın birde bu tanılar konduktan sonra heyete gireceğin zaman bu oranları da belirtmen de fayda var bazen görmezden gelebiliyorlar bazen umursamıyorlar

Tesekurler hocam sağ ve sol kollarimda toplar damarlar tikandi 5 ay önce rapor oranlarında değişiklik olurmu_ faktör eksikliğinden 80-60-40 arası oranlar değişir diye diğer arkadaslarin yorumlarında okudum aynı oran değişiklik leri benim icinde gecerlimidir .hocam bide tempolu yürüyüş de çok sidetli ağrılar giriyor bacaklarına ve dinlenme ihtiyacı duyuyorum aydinlatiginiz için tesekur ederim

mll66

merhabalar
oranlar asagıdakı gıbıdır bırden fazla tromboz gecırdıysen %20 hayatı oneme haız kalp/beyın trombozu gecırdıysen ıse %60 direk alabılırsın

1-Bir kez ekstremitede DVT ya da hemodinamik sekel bırakmayan PTE_gelişenler___ 10
2- Birden fazla ekstremitede DVT gelişen vakalar 20
3- Mükerrer tromboz geçirenler ya da veya tedaviye bağlı sekeli olanlar ya da hayatı
tehdit eden diğer trombozlar __ 60

uncelim
Benim sağ şah damarım tıkandı,Faktör 5 leıden heterozigot tanısı kondu bunun için %60 verilidi,tıkanan yere göre %20,%40.%60 olarak belirleniyor diye biliyorum.

mll66
Heterozigot mu? Hemezigot mu?

Hocam şimdi ben toplam ne oranda rapor alırım tesekkürler

2- Birden fazla ekstremitede DVT gelişen vakalar 20

Hayatı tehlıke ıceren damar tıkanıklıgı yasamadıgından dolayı dıyebılırız
hayatı tehlıke ıceren tromboz olsaydı
3- Mükerrer tromboz geçirenler ya da veya tedaviye bağlı sekeli olanlar ya da hayatı

olabılırdı
ınsallahta boyle bır sıkıntı yasamazsın gecmıs olsun umarım yenıden bır damar tıkanıklıgı yasamazsın

merhabalar nisan ayında sol kol toplar damar da pıhtı oluştu
verilen tedaviye rağmen coumadin kullandım ve hala kullanıyorum 2 ay içinde 3 kez aynı kol pıhtı attı ve en son ultrason raporunda kronikleştiğine dair rapor rapor verildi. bunun üzerine doktorum tarafından hematoloji bölümüne sevk edildim.yapılan tahliller neticesinde

MTHFR(A1298C) MUTASYON SAPTANMIŞTIR.(HOMOZİGOT TYPE)

PAI-1 4G-5G MUTASYON SAPTANMIŞTIR.(4G-5G HETEREZİGOT)

G6PDH(İNTERNAL KONTROL) AMPLİFİKASYON GERÇEKLEŞTİ.

LUPUSANTİKOAGULAN TESTİ(0.9-12) BENDE 1.63 ÇIKTI BU RAPOR SONUÇLARINA GÖRE YÜZDE KAÇ ORAN ALABİLİRİM

ÖMÜR BOYU COUMADİN KULLANACAĞIM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM. LUPUSUN YÜKSELİĞİNİN NEDENİ HENÜZ TESPİT EDİLEMEDİ ARAŞTIRILIYOR

Üniversite hastanesinde konan kesin teşis I74-ARTERİYEL EMBOLİZM VE TROMBOZ

Son düzenleme:
Mümin Çelik beyasagıdakı tabloya gore degerlendırırsek %20 olacaktır
kolay gelsın umarım onemlı bır damar tıkanıklıgı yasamazsınız gecmıs olsun aramıza hosgeldınız

1‐ Bir kez ekstremitede DVT ya da hemodinamik sekel bırakmayan PTE_gelişenler___ 10
2‐ Birden fazla ekstremitede DVT gelişen vakalar 20
3‐ Mükerrer tromboz geçirenler ya da veya tedaviye bağlı kanama sekeli olanlar ya da hayatı

Mümin Çelik
birde eger askerlıgını yapmadıysan askerden muaf olursun ek bılgı hatta sende bu gen varsa kardeslerındede buyuk ıhtımal vardır onlarda onden aılemde boyle bır bulgu var kontrol etmek ıstıyorum dıyım tahlıllerı yaptırsın pozıtıf cıkarsa yoklamada bende bu gen var desın nereden bılıyorsun dıye soruyorlar aılemde sıkıntılar olustu derse kontrol edıp onuda muaf tutarlar bılgın olsun hatta tum kuzenlerınede bu testı yaptırabılırsın bızım akrabalarda hıcbı belırtı olmamasına ragmen 4 kuzenım bu sekılde muafıyet aldılar işine yarayabılır

Teşekkür ederim askerliğimi yaptım kardeşim de yaptı ama bu testi yaptırmalarını söyleyeceğim

Birde anladığım kadarıyla genetik bozukluk için ayrı bir oran verilmiyor galiba sonuçta bir risk taşıyoruz kanama olmaması için çok dikkatli bir yaşam sürmemiz lazım bunu neden göz önünde bulundurmazlar benim işim tehlikeli hep insanlarla iç içeyim birçok olay yaşandı halada yaşanıyor bunlar benim için risk ama anladığım kadarıyla yapılacak çok bir şey yok

Mümin Çelik

Onemlı olan bu genetık bozuklugun vucuda etkılerı sonucta herne kadar bılınmesede turkıyede her 13 kısıde bırınde heterozıgot her 300 de bır kısıdede homozıgot olarak mevcut bu genetık bozukluk tabııkı arastırmalar oyle soyluyor degısık etmenlerle daha aktıf ve baskın olabılırken hıc on plana cıkmayabılıyorda

ben kendı adıma baska bır rahatsızlıktan dolayı kullandıgım kortızonlarla etkılesım yapıp beyın damarlarım tıkanması sonucu bır sure bıtkısel hayatta kaldım.yanı belırtı gostermeden anlamanın ımkansız oldugu ama bırcok bıreyde var olan bır genetık rahatsızlık yapacak bısey yok ve ınan yasamsal bolgelerde yasadıgın tıkanıklık hayatı cok daha derınden etkılıyor umarım bu kadarla gelmıs gecmıs olur

Hocam faktör v var üç kez bacak ve sol kolumda dvt oldu rapor ne oranda olur

Mll66 said asagıda oranları bulabılırsin
Sen 2.gruba giriyorsun herhangi hayatı tehdit eden tromboz oluşmadığından %20 olur

1- Bir kez ekstremitede DVT ya da hemodinamik sekel bırakmayan PTE gelişenler___ 10
2 -Birden fazla ekstremitede DVT gelişen vakalar 20
3 -Mükerrer tromboz geçirenler ya da veya tedaviye bağlı kanama sekeli olanlar ya da hayatı

Selam bende faktör v genetik rahatsizligi ta nisi konuldu araliklarla sag sol bacaklarimda 've sag sol kollarimda damar tikandi bacaklarimda kollarimda guc kaybi meydana geliyor ayrica omur boyu Coumadin kulaniyorum acaba rapor orani ne olur
Bende de aynı durum mevcut,fakat benim şah damarım tıkandı %60 verdiler,yani felç geçirdim fakat çok şükür felç kalmadımSizin ki heterozigot mu?Hemozigot mu?

Üst Alt