Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

Ahmet0404

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar piskiyatriye gittim doktor bana f43.2 uyum bozukluğu teşhisi koydu hava değişiğimi vermedi
ŞAHSIN RESİMLİ ONAYLI SEVK KAĞIDI VE RESİMLİ ONAYLI ASKERİ İŞLEVSELLİĞİNİ GÖSTERİR EVRAKLARI İLE BULUNDUĞU İLDE DEVLET HASTANESİ SEVKİ DÜŞÜNÜLÜRSE BAĞLI BULUNDUĞU ÜNİVERSİTE HASTANESİ PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ MÜRACAATI UYGUNDUR YAZMIŞ
1 Ay sonra tekrar geleksin dedi ALLAH AŞKINA NE DEMEK İSTEDİ DOKTOR ÇÜRÜK ALACAK MIYIM SİZCE LUTFENNN CEVAP YAZINNN
Bide mağduriyet gormemesi için 2 tane ilaç yazmış bans LUTFENNN cevap yazın

Ahmet0404

Doğrudan muaf olman gerektiğini düşünmüş olmalı ki istirahat vermeden heyete sevk etmiş. Heyet de görüşe uyar ve muafiyet verilir çok büyük olasılıkla

Yani 1 ay sonra muaf mi olacam hic hava degisimi vermedi ilac vermis ise yaramiyor kafayi yiyecem artik

Kesin muaf olurmuyum sizce daraliyorum artık bu 1 ay nasil gececek bilmiyorum lutfen yardimci olun bana

1 ay sonra muaf olur muyum kesin kafayı yiyecem hava degisimi falanda vermedi bana daraliyorum sizin fikrinz benim icin cok onemli

Ahmet0404

Bu konuda net bir şey kimse söyleyemez. Ama muaf olma ihtimalin gayet de yüksek. Sabır.

Anladim abi çok saol 1 ay sonra inşallah muaf olup kurtulurum daha erkenden sevki alip gitsem olur mu

F43.2 uyum bozukluğu fikrinizini bekliyorum lütfen

Bundan 1 ay önce hastaneye gittim bana f43.2 uyum bozukluğu teşhisi koydu ilaç yazdı bana 1 ay sonra geleceksin dedi bana yarın gidecem gine ayniyim halen daha kötü olmaya başladım dayanamıyorum artık yarın gittiğim zaman doktor bana ne söyler hava degisimi verir mi sizce bana yardımcı olun bana lütfen

Gitsem eğer ki hava değişimi verirler mi bana dayanamıyorum artik

Hava değişimi verir diye bir şey söyleyemem ancak bir çözüm bulacaktır doktorun.

Hastaneye gittim bugün 15 gün hava değişimi verdi ve bide ayakda sağlık kuruluna sevk dedi bana 15 gün sonra geleceksin tekrar dedi bundan sonra ne olacak sizce ayakda sağlık kuruluna sevk ne anlama geliyor

Benim anladığım kadarıyla sağlık kuruluna sevk demek, gerekli işlemler sonucunda muaf ya da askerliğe devam sonucu çıkmasıdır. Belirtilerin devam ederse seni muaf ederler. Muaf olmak iyi mi dersen orasını sen düşün...

Bunun yanında ilerde başka bir hastalık teşhisi koyarlarsa ona göre rapor alırsın engelli statüsüne geçersin. Bu da var.

Benim sadece anlamadığım bu ayakda sağlık kurulusuna sevk yazıyor ve istirahat bitiminde geleceksin dedi

Hastaneye yatırmadan manasında...Örneğin biz hastalar ayakta tedavi görmekteyiz. Kriz filan olursa hastaneye yatış gerçekleşir. Gerek görmemiş doktorun demek ki.

Yani hava değişimin sonunda tekrar gidecem doktorun yanına heyete mi sevk edecek beni yoksa ilaç mi yazacak gine sizce

F43.2 uyum bozukluğu askerlik den muaf olurmuyum? Acil yardım

Hastaneye gittim bana f43.2 uyum bozukluğu teşhisiyle 15 gün hava değişimi verdi ve AYAKDA SAĞLIK KURULUNA SEVK YAZMIŞ 15 gün sonra tekrar geleceksin dedi çok zor durumdayım bu sefer gittiğim de ne söyler doktor bana lütfen yardımcı olun bana

Ayakda sağlık kuruluna sevk demiş yani heyete sevk etmemiş Hale'n değil mi

Durumum aynı sahada kötü oldum eşim çocuğum perişan haldeler :( yarın birliğe gidecem inşallah birlık beni sevk eder hastaneye gine yoksa kendimi öldürürüm

Merhabalar;

Kuzenim Askerlikte Edirne'den f-43-2 uyum bozuklugundan dolayı 1 ay smk lı hava değişimi aldı.

Sonrasında Memleketi aydın nazilli askerlik şubesine gittiğimizde hava değişimim bitmeden gelmemizi istediler ve tekrardan bu kez Nazilli devlet hastanesi psikiyatri polik. sevk ettiler.Buradanda 2 ay hava değişimi aldık ve sonrasında kıta hastanesinde tedavisi uygundur yazıyor..

Askerlik şubesine götürdüğümüzde şube kuzenimin tek başına kendisini ifade edemeyecek olmasından dolayı tekrardan Nazilli devlet hast. sevk ettiler.ve hastane tekrardan 2.ay hava değişimi verdi.

şuan toplamda 3 tane hava değişimi var.1 ay 2 ay 2 ay olmak üzere.(toplam 5 ay)
15 haziranda hava değişimi süresi doluyor ve şube tekrardan gelin yine nazilli devlet hastanesine sevkinizi yapacağız diyor.hastane de bizim buradan "elverişli değildir" raporunu vermemiz imkansız kıtasından alacak diyor.
bir sorunda birliği edirne idi şimdi değişmiş şanlıurfa olmuş..bizi şu an askerlik şubemiz 15 haziranda hastaneye sevk yapacaklar eğer ki bir sonuç çıkmaz ise mecburen şanlıurfaya gönderecekler.

sorum şudur bizim şanlıurfa'ya gitmeden bizim nazilli devlet hastanesinden muaf raporumu alabilme şansımız nedir?
veyahut izmir hatay asker hastanesine gitsek muaf raporunu alabilir miyiz.
veyahut şanlıurfada'ki yeni birliği ile görüşsek bize oraya gitmeden nasıl yardımcı olurlar?

Bulent abi merhaba;

Ben sirnakta askerim bana uyum bozuklugu teşisi konuldu ilac tadavisi basladi, sonrasinda problemlerim devam ettigi icin tekrar boluk danisman doktoru ile gorustum kita anket formu ile beni tekrar hastaneye sevk ettiler. Simdide 21 gun hava degisimi verdiler. Ancak doktor gorusmesinde bu sekilde curuk alamazsin dedi. Anacak sizofrenlere veriyoruz dedi. Ben 32 yasindayim ve esimle bosanmanin esigine geldik. Yaklasik 17 yillik uyusturucu gecmisim bulunmakta ve artik gercekten dayanabilecek seviyede degilm.

Abi birinci sorum c/17 smk 21 gun hava degisimi yazmislar bu smk ne anlama geliyor?

İkinci sorum sence curuk alabilir miyim?

Simdiden tesekkurler

halil3573

C/17 demek almış olduğun hava değişiminin kodu.
Smk ise hava değişimin bittiğinde tekrar hastaneye gitmen gerektiğini gösteriyor.

Burda en önemlisi bölük komutanın kıta anket formuna ve kıta işlevsellik formuna senin hakkında yazacaklarıdır askerlik yapar diyorsa işin biraz zor. Ama yapamaz diyorsa bir hava değişimi ve ardından muhtemelen çürük alırsın.

Dua et.

sabırlı09 benzer bir durum benimde basımdan gecti beninde birligim degisti.

Mecburen birligine gideceksiniz 1 gün dahi olsa birliğine gidecek asker ki oradaki komutanları askerinizi hastaneye sevk edebilsin kıta anket formu ve işlevsellik formu düzenleyebilsin.

Hiçbir komutan görmediği bir hastaya bu formları düzenlemez, hastanelerde o formlar olmada çürük veremez.

Özetle birliğe gidecek ve kıta hastanesine sevk olacak zaten bu kadar hava değişimiyle çürük alır.
Ama mecburen birliğe birlikten kıta hastanesine bir haftaya yakın uğraşacaksınız.

Sevk zinciri diye bir durum var ve bildiğim kadarıyla bunun dışına çıkılmıyor.

Hastaya Allah şifa sizlerede sabır versin.

Yigo
Tesekkurler simdi hava degisimine gidiyorum. Ve piskolojik durumum gercekten iyi degil. Sizce memlekitimden bir universite hastanesinden alacagim bir doktor yazi yada gorusunun bir katkisi olabilir mi?
Komutanda hava degisimine giderken problemlerini coz de gel tekrar piskolojin bozuk bir sekilde karsima cikma dedi ne yapcam bilemiyorum

Sivilde kafana göre hastaneye gidip alacağın raporun resmi olarak bağlayıcılığı yoktur fakat, konutaninin ve doktorların gözünde olumlu bi etki bırakabilir.

Psikiyatr dan hava değişimi aldım.

Merhaba,

Konya'da askerliğim süresin de rahatsızlığım dan dolayı psikiyatr hastaneye sevk edildim sonra ilaç tedavisi yapıldı bu süre zarfın da ananem vefat etti ve annem ve babam ayrı ben annem de kalıyorum kadın evde tek kaldığı için telaşa kapıldım tekrar kıta anket formu ile çıktık bölük komutanı askerliğe elverişşizdir yazmış

kıta hastanesin de 10 günlük bir yatış sonrası 21 gün hava değişimi aldım istanbul'da askerlik şubesinden hastane sevkimi istedim verdiler gittim herhangi bir psikiyatr doktoruna göründüm orada ben askerlere bakmıyorum ki ama dedi neyse konuştu benle sonra babam ile

f41.1 anksiyeti saptandı yazıyor önceki hava değişimi kağıdın da f43.2 uyum bozukluğu yazıyordu babam doktora burada bir müdahale yapamıyor muyuz çocuk kötü oluyor askere gidince falan dedi ben birşey yapamam burdan dedi oradaki askeri hastane karar vericek dedi benim istanbul da kartal devlet lütfi kırdar dan herhangi bir yatış veya gata sevkimi falan isteyemez miyim ? illaha konya eğitim ve araştırma hastanesine mi gidip kıta kanaat ile görünmem gerek ?

https://i.hizliresim.com/nOaZag.jpg

Tevez51

Birliğine dönmem lazım kardeşim. Oradayken hastaneye sevk olmalısın...

Tekrar merhaba;
Ben sehrimdeki devlet hastanesinde uzman bir doktora muayne oldum. İlac yazdi kisilik bozuklugu ve depresif bidoplaz diye 2 tesih koydu. Ayrica askeri islevselliginin degerlendirilmesi icin saglik kuruluna sevki uygundur diyede bir ibare yazdi. Birligime teslim oldudugumda takim assubayi ben askerlige elverislidir yazarim dedi. Benim durumum gun gectikce daha kotu oluyor sizce bu durumda curuk alabilmem soz konusumu

halil3573

Dışardan rapor alınca astsubay huysuzlanmış olabilir. İnat etmeden, gittiğinde hastaneye sevk al ve doktora yeniden durumu izah et. O ikna olursa heyete çıkartabilir.

Üst Alt