Merhaba bir şey soracağım. Benim çok değişik hastalıklarım var, ancak bunların çoğu psikolojik olduğu için, ve dolayısı ile altta yatan organik bir köken tahlillerde gözükmediği için, hastalıklarım malulen emeklilk için gerekli HASTALIK TANILARININ hiçbirisine uymuyor. Sonuçta farklı farklı hastalıklar, ama çoğu psikolojik ve tahlile dayalı göstergeleri yok. Bu açıdan hastane süreçlerinde tahlillerle zaten ortaya koyamadığım bu sağlık sorunları için bir de rapor işine girip boş yere yorulmak istemiyorum.
Ben başka bir şey yapmak istiyorum. Yasaya göre bir işyerinde 9 gün SSK’lı çalışıp geri kalan 21 günü de İsteğe Bağlı Bağkur Sigortası olarak kendimiz yatırırsak, 21 günlük İsteğe Bağlı Bağkur primleri de 9 günlük çalışmaya istinaden SSK’ya sayılıyor.
Ancak, burada da şöyle bir soru ortaya çıkıyor. Hangi sektörler 9 günlük işçi alır? Sizler bilirsiniz, acaba evden çalışmaya müsait sigortalı işler var mı? (İşçinin sigortasını minimum 9 gün veya daha fazla gün yatırabilecek işler)
Ben başka bir şey yapmak istiyorum. Yasaya göre bir işyerinde 9 gün SSK’lı çalışıp geri kalan 21 günü de İsteğe Bağlı Bağkur Sigortası olarak kendimiz yatırırsak, 21 günlük İsteğe Bağlı Bağkur primleri de 9 günlük çalışmaya istinaden SSK’ya sayılıyor.
Ancak, burada da şöyle bir soru ortaya çıkıyor. Hangi sektörler 9 günlük işçi alır? Sizler bilirsiniz, acaba evden çalışmaya müsait sigortalı işler var mı? (İşçinin sigortasını minimum 9 gün veya daha fazla gün yatırabilecek işler)