Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde sigortalı olarak çalışma imkanı bulabilir miyim?

Rasim Karakaya

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Bazı hastalıkları nedeniyle eve kapalı bir yaşam süren bir bireyim. 47 yaşındayım. Şimdiye kadar herhangi bir işte çalışmadım, Kendi sigortamı Bağ-Kur olarak kendim ödedim. Şu an 4700 günüm var ve geri kalan 3,5 seneyi SSK lı olarak tamamlamam gerekiyor. Hastalıklarım SGK hastalık listesindeki hastalıkların hiçbirisine girmiyor, bu sebeple engelli veya malulen emekli olabilmem imkansız. Yabancı dilim veya herhangi bir özel yeteneğim yok. Eğitim fakültesi mezunuyum ama dışarı daçıkamadığım için dershane gibi bir ortamda veya okuldaçalışamıyorum. Şunu sormak istiyorum:

İnternette çok sayıda evde iş ilanları var. Çoğusu başvuran kişileri dolandırıp parayı vurup kaçma amaçlı ilanlar. Bu şekilde dolandırılmadan, gerçekten evde sigorta ile yapabileceğim işler var mı?

Evden telefon ve bilgisayar la çağrı operatör ü olabilirsin ama araştırmanız lazım

Büyük ve kurumsal firmaların uzaktan çalışma pozisyonları, sigorta güvencesi açısından en güvenilir seçeneklerdir. Birçok banka, e-ticaret sitesi, telekomünikasyon ve teknoloji şirketi, çağrı merkezi hizmetlerini tamamen evden çalışma modeliyle yürütmektedir. Bu pozisyonlar için diksiyon ve iletişim becerileriniz önemlidir. Sigortalı ve düzenli maaşlı işlerdir. Özellikle yoğun çalışan yöneticilere veya küçük işletmelere randevu takibi, e-posta yönetimi, veri girişi, temel ofis işleri gibi konularda uzaktan destek sağlayabilirsiniz. Kurumsal firmalarda bu pozisyonlar da sigortalı olarak sunulabilir.

Dışarı çıkamasanız bile, alanınızla ilgili (Matematik, Türkçe, Fen, Sosyal Bilgiler vb.) öğrencilere birebir veya küçük gruplar halinde online özel ders verebilirsiniz. Bu işi bireysel yapmak yerine, büyük online eğitim platformları ile anlaşarak onların bünyesinde sigortalı olarak çalışma imkanını araştırabilirsiniz. Online eğitim şirketleri, dershaneler veya yayın evleri için uzaktan soru yazma, deneme hazırlama, konu özeti çıkarma veya içerik editörlüğü yapabilirsiniz. Bu pozisyonlar da zaman zaman sigortalı uzaktan çalışma imkanı sunar.

Dijital Hizmetler ve İçerik Üretimi gibi alanlar başlangıçta freelance (serbest çalışma) olarak yapılsa da, bir ajans veya büyük bir firma ile anlaşarak sigortalı çalışma modeline geçmek de mümkündür.

Web siteleri, bloglar veya sosyal medya hesapları için makale, ürün açıklaması veya tanıtım metni yazımı. Türkçe dil bilginiz ve akıcı yazma yeteneğiniz bu işte size yardımcı olacaktır.

SSK günlerinizi tamamlamak için kurumsal firmaların uzaktan müşteri hizmetleri, sanal asistanlık veya online eğitim platformlarının içerik/eğitim pozisyonlarına odaklanmanız, hem sigorta güvencesi hem de dolandırılma riskini en aza indirme açısından en doğru yol olacaktır.

Üst Alt