Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski tarihli raporla ÖTV'siz araç alan var mı?

Konular
31
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar 2005 yılında aldığım sürekli %60 raporum var h ehliyetimi yeni aldım. eski tarihli ötv ibaresi bulunmayan bir raporla ötv den indiriminden yararlanarak sıfır araç alan varmı?

0 312 415 33 79 gelirler müdürlüğünün sakat aracı alımıyla ilgilenen bölümü ÖTV ile ve diğer alımlarla ilgili herşeyi burdan sorarak öğrenebilirsiniz..

mac72;

Çok çok teşekkürler adamlarla görüştüm kesinlikle proplem olmaz olursa bizi arasınlar dedi detaylıca sordum.

Araç alımında Maaliye bana ötv indirimiyle ilgili sorun çıkartıyor.

Merhaba arkadaşlar.
Bugün vergi dairesine gittim orda araç alımında ötv indiriminden sorumlu bayanla görüştüm 2005 yılında aldığım %60 sürekli raporum var. Kadın bana dediki ayaklarınla araç kullanıyosan ötv den yararlanamazsın ben ayaımı sağlam insan gibi kullanamıyorum dedim evet araç sürüyorum ama araç alırsam tertibat takılır dedim çünkü kas kaybım var dedim hem rapor geçerli diyor hemde ötv den ayağını kullanıyosan yararlanamazsın diyor üstelik ukalaca konuşuyor makina mühendisi çizer ama biz kabul etmeyiz belki diyor araba başına patlar diyor böyle bir şeymi var yaa inanın bıktım bu belirsislikten. Ayağında kısalık varsa alırdın evet ayağımda 3 santimlik kısalık var ayrıca kas kaybımda var.
H sınıfı ehliyetimi engelli olmasam zaten vermezler %60 polio sekeli den raporum var hem geçerli diyor hem ayağını kullanırsan ötv den yararlanamazsın diyor anlamış değilim. Makina mühendisinin çizdiği aparatıda belki kabul etmeyiz diyor.

ya bu tür şeyler saçma sapan şeyler jocam,ozel tertibatlı araç kullanır raporunuzu alırsanız ve H sınıfı ehliyetiniz varsa ötv siz araç alırsınız kimsede size bunu kabul etmiyoruz filan diyemez kolay gelsin

2005 yılındaki raporum sürekli ve üstünde 'BİLATERAL POLİO SEKELİ' yazıyor ayrıca ehliyet alırken ortabedi doktoru özel tertibatlı özürlü aracı alabilir yazmıştı ve o şekilde ehliyet aldım ama aslını sürücü kursuna verdim ehliyetimdede otomatik vites. özürlü aracı yazıyor.
O kadın eski tarihli raporun sürekli raporun kabul olur diyor hemde araç elinde patlar tertibatı onaylamazsak diyor akıl mantık almıyor bu ülkede.

hakkını ara olmazsa başka bir şehirden almaya çalış. kıl adam kıldır yani. bende çok uğraştım burdan almak için. zorda olsa aldım ama herhalde ikinciyi farklı bir ilden alacağım...

Maliyenin hazine avukatı beni yakınen tanıyor oğluda engelli ona söyleyeceğim tam nedir prosütür tam öğreneceğim bir memur yüzünden başka ili düşünemem neyse kural onu yapsın.

hocam sen o memura bakma orada çalışıp ta daha ne yaptığını bilmeyenler var. banada buna benzer birşey dediler. kanundan haberleri yok. sonra ben özelge istedim özelgenin sonucunda ötvsiz araç alırsın diye mektup geldi. sen onlara bakma

6 aydan eski raporla ötv muhafiyetli araç alınamıyor malesef

kunta;

yanlış bilgi vermeyelim lütfen.
raporun sürekliyse bir daha rapor almana gerek yoktur.ömür boyu o raporunla araba alabilirsin.

Aynen raporum sürekli ve yasadada açıkça belirtilmiş eski tarihli raporlarında geçerli olduğu. maliyedeki kadın geçerli dedi ama bi yandanda belki onaylamayız araç elinde patlar dedi o nasıl oluyo ona akıl sır erdiremedim :)

Bence sen mal müdürlüğünde ki mallar ile muhattab olma aracı alacağın yere git onlar daha fazla yardımcı olur

Bence sen mal müdürlüğünde ki mallar ile muhattab olma aracı alacağın yere git onlar daha fazla yardımcı olur
Aynen haklısın oda öyle diyor zaten biz senle muhatap olmayız arabayı aldığın yerle oluruz diyodu. Hem öyle diyo hemde şüphe düşürüyo kafaya. Umarım sorun yaşamadan ötv den muhaf bir şekilde aracımı alırım.

Arkadaşlar benim 2005 yılında almış olduğum özürlü raporumun aslı yok
Hastaneden aslı gibidir fotokopisi ni alsam bununla h sınıfı ehliyet ve ötv siz araç alabilirmiyim

alamazsın
noterden onaylı olması gerekiyor.noterde onaylaması için aslını görmesi gerekiyor.

Ben raporumu vergi indirimi için Ankara ya göndermiştim.Bu raporum şimdi nerededir nasıl geri alabilirim yada geri almaya hakkım varmı?

vergi indirimi için müracat ettiğin yerle bir görüş ama çok zor işin.vergi indirimine müracat ederken aslını vermicektin, noterden onaylı suretini verecektin.

arkadaşlar bende böbrek nakilliyim elimde diyalize girdiğim dönemde aldığım %90 sürekli rapor mevcut .Böbrek nakli olanlara %70 rapor veriliyor.%90 lık raporumla ötv siz araç alabilirmiyim sonra başıma sorun açılır mı, hukuki dayanak, genelge özelge vs. bulamadım

eğer elinizde raporunuzun örneği varsa hangi hastaneden aldı iseniz raporunuzu o hastaneye gidin raporunuzun aslı gibidir çıktısını birkaçtane alın lazım olduğunda aslı gibini verin isteyen kurumlara noterle uğraşmanıza gerek yok yeni kanuna göre sürekli olan raporlarda süre sınırlaması yoktur eğer daha önce ötv siz araç almışsanız ( maliyede kayıtlıdır)1 inci araba satılmış olacak 2 inci aldığınız araçta rapor tertibat gibi prosödürlerle uğraşmıyorsunuz sadece maliyede form doldurup aracınızı ötv siz alabileceksiniz selamlar

arkadaş lar cevaplar için teşekkür ediyorum bir şey daha sorucam benim sakatlanmadan önce aldığım b sınıfı ehliyetim var bunu h sınıfına çevirmek için tekrar kursa mı gidiyoruz yoksa kursa gitmeden trafik şubede mi değiştiriliyor

Gib.gov.tr den özelge butonu var özelgeyi doldurup raporun fotokopisiyle beraber vergi dairesine verin sonuc 1 haftada elinizde olur. Raporunuz sürekli ise oluyor benim raporumda 2007 tarihli ve sürekli geçerlilikteydi oldu.

2006 yılında aldığım özertertibatlı araç kullanabilir raporumla geçen hafta araç aldım sürekli ibareli ise ala bilirsiniz siz vergidairesini boş verin h sınıfı ehliyetin varsa raporunda varsa ala bilirsin aracı alacagınız bayi ile görüşün onlar ayarlar

6 aydan eski tarihli raporu kabul etmiyorlar birde üste çıkıyorlar araba almayı biliyorsunda rapor almayı bilmiyormusun diye siz evraklarınızı eksiksiz tamamlayın sonradan magdur olmayın

e) Sağlık Kurulu Raporlarının Tarihi:

Kanunun 7.ci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır.

Kaynak: Malul ve Engellilerin Araç Alımında ÖTV İstisnası Uygulamasının Şartları ile İstisnadan Yararlanılan Araçların Satışında Vergi Uygulanması.

6 aydan eski tarihli raporu kabul etmiyorlar birde üste çıkıyorlar araba almayı biliyorsunda rapor almayı bilmiyormusun diye siz evraklarınızı eksiksiz tamamlayın sonradan magdur olmayın
sana bilgisiz memur denkgelmiş.
sen memurun sana söylemiş olduğu yanlış bilgiyi ısrarla burada başkalarına söylemeye devam ediyorsun.senin ve sana o bilgiyi veren memurun söyledikleri yanlış.tekrar rapor almana gerek yoktur.raporun sürekliyse sen yaşadığın müddet bu rapor geçerlidir.
yanlış bilgi vermekte ısrar etme.

sol bacagımdan %40 düzeyinde özürlüyüm.
1998 yılında almış oldugum raporla ve 2002 yılında almış oldugum özel tertibatlı araç kullanır raporuyla bugun aracımı aldım.
otomatik vites (tertibatsız)
bilginize.
size neden verilmiyor anlamış degilim ?

Yukarıda Bacıbey'in aktardığı paragraf herkesi bağlar. Gelirler idaresi başkanlığının yayınladığı resmi bir yazıdır o.

Üst Alt