Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski raporumuzla ÖTV'siz araç alamaz mıyız?

fatmazehra

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar önceden elimizde bulunan h sınıfı otomatık vıtes araç kullanır ibareli raporla araç alamıyormuyuz?

Teşekkür ederim gürcan_balcı benim araç alma raporum eski olduğu için acaba onunla alınamıyor mu yeni rapormu almam gerekiyor dıye düşünmüştüm teşekkür ederim...

fatmazehra

Rapor için çizilen sınır şu şekildedir:

"Engellilere, engelli sağlık kurulu raporu verilmesine dair ilgili mevzuatın değişmesi halinde, değişiklik tarihinden önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan engelli sağlık kurulu raporları ÖTV istisnası uygulamasında geçerlidir. Ancak, Özel Tüketim Vergisi Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten [1.8.2002'den] önce alınmış sağlık kurulu raporlarına dayanılarak bu istisna kapsamında işlem tesis edilmez."

[FONT=sans-serif]Peki elimizde bulunan 2012 tarihli ''H sınıfı sürücü olur, otomatik vites araç kullanır'' ibareli raporla ve H Sınıfı sürücü belgesiyle araç alınabiliyormu? H Sınıfı ehliyetler 2020' ye kadar geçerli olduğunu biliyorum ama Maliye eski H ehliyetleri kabul ediyormu 2020 ye kadar yoksa Yeni ehliyet B sınıfına değiştirmek şartmı ?[/FONT]

uNiQuE_54

Evet, ehliyetinizin eski olması bugün ÖTV indiriminden yararlanmanıza mani değil. Yeter ki engelli raporunuzdaki ibareler uygun olsun.

[FONT=sans-serif]Teşekkür ederim Bülent Bey. Bu arada ÖTV' siz aracımı 2012 de aldım. Sol ayaktan engelliyim Sağlık Raporumda 2012 tarihli ve ''H sınıfı sürücü olur, Tertibatlı (otomatik vites) araç kullanır'' şeklinde, ayrıca 2012 tarihli H sınıfı ehliyetimi araç aldıktan sonra B sınıfına sonra değiştirmeyi düşünüyorum bir sorun yaşamazsam.[/FONT]

Bülent selam,

Benim eski ehliyetimi kabul etmedi Vergi Dairesi, bende İlçe Emniyet Müd. ne gittim onlarda 2020 Aralık ayına kadar geçerli dediler.
Raporuma ok verildi ama dediğim gibi ehliyetimi yenilemem istendi. Alacağım araçta şuan kampanya var ve bunu kaçırmak istemiyorum ne yapabilirim.

emniyet müd. eski tip h sınıfı ehliyetin geçerli ama yeni alacağın aracı yeni ehliyet olmadan tescil etmem dedi bana bilginiz olsun.

eurest

dyt

Bana öyle bişi demediler bizzat gittim yüzyüze Trafik Tescil ile görüştüm yeni eski farketmez dendi.
Kafasına göre herkes..

Vallahi herhalde ya bununla ilgilen emniyetteki arkadaşlar bilmiyor. Ya da herkes bildiğini zannedip konusuyor. Emniyettekiler böyle yaparsa biz vatandaş olarak ne yapalım.

2012 yılinda aldığım raporda özel tertibatlı otomatik vitesli araç ve hsınıfı ehliyet alir raporu maliye kabul etmedi etmemelerin sebebi ise raporda ve ehliyete kodlamaların olmadığı yenide başvurdum hastaneye ehliyet değişimi ve ötv indirimli rapor icin dun kurula girdim 10 gun sonra sonucu alacam

eski rapor ve ehliyet ile araç alan da var alamayan da. olur diyen maliyeci de var olmaz diyen de var.
eskilerle aracını tescil etmem diyen de var ederim olur diyen de. sanki madagaskarda yaşıyotuz kardeşim. bu nedir. kanun belli yönetmelik belli. bizim canım memurlarımız ali kıran başkesen... bilseler işi içimiz yanmaz.

Aynen dediğin gibi ne yapacağımızî şaşırdık insanlara cinet gecirtiyurlar işbilmeyen işgüzar memurlar için

Gurur duymak lazım böyle salaklar tarafından yönetildiği izle için aynı rapor aynı ehliyet görseniz şaşarsınız İstanbulda alıyor İzmir de alamıyor burada alıyor Ankara da alıyor mutlaka alamıyor gelde küfretme...

Sizdeyse engel, rapor ORANININ önemi yok. Ama tertibat yaptırmak lazım ya da sol alt ekstremitede ise otomatik vitesli aracı ötvsiz alırsınız.

BİR YAKININIZ ÜZERİNDEN ALACAKSANIZ %90 VE ÜZERİ ÖZÜRLÜ OLMALIDIR.

[FONT=sans-serif]dyt [/FONT][FONT=sans-serif]Bervan [/FONT][FONT=sans-serif]teo
güncel
İstanbulda araç nakil vasıtalar vergi dağresinde 2012 tarihli Raporum ve yani alınmış B sürücü belgesini gösterdiğimde Engelim sol ayak raporda yazan ibareler otomatik videsli araç kullanır.Sürücü belgesinde 78 kodunu aradılar ikiside uyduğu için araç alımına onayladılar.Bayi bile tereddütte kaldı kontrol ettirdiğimi söyledim öyle işlemleri yaptılar.Araç alımında sorun çıkmadı.Yanlız yeni sürücü belgesinde kodlara bakılarak raporu kontrol ediyorlar.Siz yinede rapor ve sürücü belgesinle vergi dağresine gidip onay almanızda fayda var. [/FONT]

Son düzenleme:
2012 tarihinde almış olduğumu raporumu maliye göturdum kabul etmedi h sınifi ehliyetimde kodlama olmadığı icin kabul emediler

Bende ondan bahsettim yeni kodlu sürücü belgesi istiyorlar.

Başvurdum ehliyet değişimi icin on gun sonra rapor cikiyur inşallah paylaşacam

Ben 1995 yılında aldıgım saglık raporu ile aracımı aldım . Rapor devlet hastanesınden alınma ve sureklı ibaresi olab bir rapordu. Ancak şu var Yenı gelen kanuna göre sürücü sağlık raporunu her halikarda alın. Bu rapor ıle hem ehlıyetınızı değiştirin. Hemde sakatlık durumunuzu 2.kez belgeleyın. Ehlıyete de ilgili kodlar yazıldımı hıcbır sorun olmaz.

Siz ehliyetinizi değiştirdinizmi yoksa eski h ehliyetiyle aldınız aracınızı egemmm

Üst Alt