Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski raporlarımdan hangisi geçerli? Yeni rapor çıkartmalı mıyım?

tkaya77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar ,

Benim 2003 yılında aldığım %45 özürlülük raporum vardı.Engelli raporum iş-kur daydı.İşe giriş için benden rapor istediler ve bende tekrar hastaneye gidip daha önce çıkarttığım engelli raporundan elimde bir rapor olmadığı için sağlık raporu belgesi istedim.Bana raporumun iptal edildiği(yeni bir yasa çıktığı için) söylendi.Bende tekrardan sağlık raporu aldım fakat 2010 yılında aldığım raporum engelimi %25 oranına düşürdüler.Her iki raporumda sürekli.

2003-2010 yıllarıarasında bir rahatsızlık geçirdim ve şizofren teşhisi kondu.Bu şizofren tanısı 2010 yılında aldığım raporda yok.

Buna istinaden ;

1- Hangi raporum geçerli ilk aldığım rapormu ikinci aldığım rapor mu ?

2-Eğer ikinci aldığım rapor geçerliyse şu anki durumumla hastaneye tekrar başvursam 2. aldığım raporumu yaniletebilir miyim ?

3-Başbakanlık özürlü kartım yok.Bu raporun yenilenmesi için İL Sağlık Müdürlüğünden mi sevk alayım yoksa iş-kur üzerinden mi?

Yardımcı olursanız sevinirim.

engelli saglık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye müracaat ederek tekrardan yeni rapor alman şart yeni alacagın rapora şizofreni hastalıgında işlenir.

Peki aynı hastaneye mi başvurayım yoksa farklı bir hastene ye mi ?

Bence başka hastaneden alın raporu aynı hastaneye gitmeyin.Gideceğiniz hastanede hastalıklarınızı doktorlara ayrıntısıyla anlatın.

2003 yılında aldığınız rapor sürekli ibareli ise halen gecerlidir kayıtlı olduğunuz işkurdan alabilirsiniz bende 2004 yılındaki raporum işkurdaydı gorevli memur isterseniz raporunuzu verebilirz demişti bende aldım orjilanı artık sisteme işledikleri icin raporları eski kayıt olmus engelli kişilerin istenirse raporları veriyorlar en azından yasadığım sehirde boyle bir uygulama var işkurun oradan raporunuzu alırsanız vergi indirimi haric diger sosyal haklardan faydanlamak icin bu raporu kullanırsınız

il sağlık müdürlüğüne gidip durumu anlatın sizi farklı hastaneye yönlendirecek ve raporu yeniden almicaksınız ekleme gibi bir şey yapılacak bu durum yeni çıktı

Sarasota. Ekleme derken, nasıl bir uygulama geldi? Eski rapora oran ekletilebiliyor mu?

nostaljik
Sen en iyisi il sağlık müdürlüğüne git detaylı bilgi al veya yeni rapor talebinde bulun

nostaljik evet yeni bir uygulama tam detay bilmiyoruz fakat bu durumdaki sürekli raporu olan kişilerin sil baştan uğraşmamaları için uygulanmaya başlamış il saglık müd. Durumunuzu anlatmanız yeterli

Evet il sağlık müdürlüğüne danışmak lazım galiba. benim yüzde 28 sürekli raporum var. ve bir bıranştan tedavi görüyorum. ordan alcağım oranı ekletmem lazım. çok uğraştırcaklar beni galiba.

Üst Alt