Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski kanunda yıl tutmuyordu yeni kanunda vergi indirimi iptal oldu! Emeklilik için ne yapmalıyım?

battaniye

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhabalar,
Çoğumuz gibi ben de yeni kanun nedeniyle mağdur oldum. Kısaca; %49 engelliyim, 2006 girişliyim, süresiz raporum var 5000 günüm doldu vergi indirimim de var ama emekli olamıyorum zira vergi indirimi ile emeklilik kaldırıldı. Ben brakial pleksus hastasıyım SGK nın listesinde var ama kazanılmış hakkımız olan vergi inidirimi yazısı ile emeklilik hakkımız elimizden alındı. Bu durumda anayasa mahkemesine müracat sonucunu beklemeli miyim? Sgk'ya gitsem sen iş gücü kaybı yaşamıyorsun emekli olamazsın diyebilirlerse kurumumuz bunu öğrenebilir mi? Yani çalıştığımız kurum bunu öğrenirse zor durumda kalabiliriz, emekli olabilir yazısı ile emekli olmak farklı konular mıdır?

Tecrübe eden yahut bilgisi olan bir arkadaşımız cevaplayabilirse sevinirim.
Eski kanun yürürlükte olsa planım 2026'da 20 yılım dolduğu gibi gidip vergi indirimi yazım ile emekli olmaktı ama şimdi planlarım mecburen değişti. Bir sene kala bunları yaşamak cidden çok üzücü.

"Ben brakial pleksus hastasıyım SGK nın listesinde var"

Eğer dediğin gibi SGK nın listesinde var ise en kötü ihtimalle 18 yıl, 4100 prim günü ile emekli olabiliyorsun.

Üst Alt