Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik sonrası EKPSS ile atanmak mümkün mü?

Konular
3
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar merhaba 19 nisandaki ekpss sınavına hazırlanıyorum, bir konu aklıma takıldı 2025 Kasım'da çalışma gücü kaybı için başvurdum diğer şartlarım uyuyor emeklilik oldu diyelim ekpss dende iyi puan alırsam nasıl olucak ?

Yani emekli olan birisi ekpss ile atanıp kamu personeli olabilir mi ?
Emeklilik iptal oluyor bu durumda girdiğin kurumda memnun olmadin varsayalım ayrılmam gerekti bu durumda emeklilik hakkı tekrar devreye giriyor mu ?

Son olarak SGK sağlık kurulu bana çalışma gücü kaybı verirse ben bunu işleme almassam emekli olmuyorum sanırsam bunun bir geçerlilik süresi varmı ?

Emekli olsam kirada oturuyorum 20.000 lira ile geçinmem imkansız bu yüzden ekpss hazırlanıyorum.

@Besiktas_1903,
1- Emekli olursanız, emekliliğinizi iptal ettirip EKPSS ile memur olabilirsiniz.
2- Maluliyet ve çalışma gücü kaybı sağlık raporuna göre yeterli tanı alırsanız emekliliğiniz gerçekleşir.
3- Aldığınız rapor geçerlidir, rapor tarihinden sonra emekliliğinizi isteyebilirsiniz.
4- SGK eskiden rapor tarihine o kadar takılmıyordu ama şimdilerde 6 aylık süreler konuşuluyor. Yani 2 sene sonra emekli olmak isteseniz raporunuzu yenilemenizi isteyebilir.

Benim hafif duzeyde emekli olma ihtimalim varda ne yapsam bilemedim.
SGK hafif düzeyde tespitte bulunsa ben emeklilik için ne yapcam yani sanırım tekrar başvuru gerek onu yapmasam KPSS de atansam hakkimda yanıyor sanırım.

@Besiktas_1903, Hafif düzey bile emekli olmak çok zor artık sen eminsin ama öyle olmuyor pratikte işler inşallah olursun

Üst Alt