Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekli olabilmek için askerlik borçlanması hangi şartlar için geçerli?

MUSTAFA44

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Erken emekli olabilmek için askerlik borçlanması hangi şarlar için geçerli askerden öncemi sigortalı olmak lazım yoksa askerden sonra sigorta girişinmi olmalı? Askerlik tam günümü borlanabiliyor? Yatırdığın gün sayısı kadarmı erken emekli oluyor?

1.Sigorta başlangınız Askerlikten önce ise prim günleriniz çogalır...
2.Sigorta başlangınız Askerlikten sonra ise borçlandıgınız kısım kadar geri gider..
Askerlik borçlanmasının istediğiniz kısmı kadar borçlana bilirsiniz.

askerlikten önce ve sonra fark etmez her halükarda askerliğinizi borçlanıp hizmetinize saydırabilirsiniz.borçlanmadan sonra sigorta başlangıçınız geriye düşer.askerlık yaptığınız gün sayısı kadar borçlanabilirsiniz örnek 18 ay gibi;

Hasan yanlış bilgi veriyorsun borçlanma işleminden sonra sigorta başlangıçı geriye düşmez....
Sana anlatayım ben 1996 yılında ssk lı olarak işe başladım 1998 1999 yılları arasında askerlik yaptım ve gecenlerde askerlik borçlanmamı yaptım ama geriye gitmedi neden: çünkü askere gitmeden ssk lı oldugum için askerlik görevinden sonra ssk lı olsaydım mesala 2000 yılında ssk lı oldugumu farz edelim..askerlik borçlanmamı yaptım işte şimdi borçlandıgım kısım kadar geriye gider di...

arkadaşlar eğerki sigortanız askerden önce ise sadece pirim gün sayınız yükselir yıl olarak bir kazancınız olmaz

Askerden sonra sigorta girişim var 550 gün geriye dönüyorsa sigorta girişim ozamanmı olur ?

Evet Mustafa44 arkadaşım (malatyalısın ha hemşeriyiz)
Yazılanlardan benimde anladığım bu.
Evet askerlikten geldikten sonra ilk defa sigorta girişin yapıldı ise askerlik borçlanması ile sigorta girişinden geriye doğru yani ilk giriş tarihin erkene çekilir.Dolayısıyla yıl bazında sana faydası olur.

Arkadaşım 1999 şubatta askere başladım 2000 temmuzda geldim
2001 10. Ayında sigorta girişim var yani 2000 temmuz ayından sonraki aylardamı sayılıyor arada boşluk var 2001 de işe girdim arada 14 ay var odamı sayılıyor ?

ilk sig giriş tarihinden yani 10/2001 tarihinden geriye dogru gider
aradaki boş günlerle alakası yok burada ilk ssk lı oldugun tarih önemli

diyelimki 18 ay askerlik borçlanması yaptın 10/2001 - 18 ay : 02/2000 ilk girişin bu tarih oluyor

örnek: %40 olarak vergi ind. hakından faydalanıyorsan askerlik borçlanması yapar isen
18 yıl 4080 gün
askerlik borçlanması yapmaz isen
19 yıl 4240 güne tabi olarak emekli olursun

ufak yanlışlık var askerliği düştüğümüz zaman 01/04/2000 tarihi sigorta başlangıcım oluyor1. derece 2015 4. ayında emekli oluyoruz öylemi?
birde askerlik borçlanması yatırdığın prime göremi yoksa sabitmi ?

Askerlik borçlanma tutarı primi taban ve tavan arasında isteiginiz rakam kadar yapabilirsiniz..

Üst Alt