Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastalarının ehliyet yenilerken karşılaştığı sorunlar..?

GÜNEY_666

Yasaklı Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
2
evet arkadaşlar benim B sınıfı ehliyetim var yüzde 44 engelliyim epilepsi benzeri hastalığım var.
Bu ehliyet yenileme olayı çok canımı sıkıyor bugün aile hekimi ile görüştüm anlattım durumu hele şimdilik kurcalama gittiği yere kadar götür dedi ama içim rahat etmedi. eğer sağlık raporu almak istersen devlet hastanesine sevk edeceğini söyledi. ordan çıktım özel hastaneye gittim 215 TL + sağlık ocağından sevk istediler.. ama sağlık ocaından sevk alırsam nöroloji psikşyatri ve göz e gitmem gerekiyor yani işler daha da zorlaşıyor...
bu işi en kestirme yoldan nasıl hallederiz yada halleden birisi var mı aramızda tecrübel arkadaşlar fikir istiyorum...

NOT: editörler bu konuyu eski konularla birleştirmesin...

GÜNEY_666
özel tıp merkezine gittiğimizde göz polikinliğine ardından kan talili aldılar engelli raporum var demedim aldım raporu sistem mi değiştiyse onu bilmem

Muharrem77
e nabız özel bilgileri gizlediğinizde özel tıp merkezleri göremiyobiliyorlar

Epilepsi teşhisi konulduğunda sistem otomatik trafik şubeye bildiriyor. yeni alamaz. daha önce teşhis konmada önce almış ise iptal edilir. trafik çevirmesi olduğunda gbt girdimi ehliyet iptali gözükür ehliyete el konulur. aynısı başıma geldi. geçen sene 2019 da ehliyetime el konuldu el konma kararı 2017 de çıkmış. hiç çevirmeye denk gelmediği için 2 sene iptal olmuş ehliyet ile gezmişim. tekrar alma için il sağlık müdürlüğüne ehliyet iptal kararına itiraz dilekçesi vereceksin. il sağlık müdürlüğü seni yetkili bir hastahaneye ( devlet yada ünv. araştırma)sevk yapacak orada muayene olacaksın 2 yıl epilepsi ilacı kullanarak (6 ayda bir kontrol) nöbet geçirmeyeceksin. 2 yıl sonra ilacı kesecekler 5 yılda ilaçsız nöbet geçirmeyeceksin onda sonra araç kullanabilir raporu verecekler. ben hiç uğraşmadım toplam 7 yıl onunla ne uğraşayım dedim.

Alp74
Görebilmeleri lazım o zaman aktif hale getirecek siniz sistemden baska yolu yok.

İlaç kullanan niçin kullanır nöbet geçirmemek için ehliyet almaya veya değiştirmeye engel olmaması lazım yetkililer yönetmeliği değiştirmeli

Epilepsi geçmişinin olması ehliyet almaya mani sayılıyor. Ne yapılabilir?

Merhabalar arkadaşlar,

engelli kadrosunda çalışabilmek için 2004 yılında çıkarmış olduğum engelli raporum ile 2010 yılında h sınıfı ehliyetimi de aldım. (sağ ayaktan çocuk felci) buna dayanarak 2016 yılında araçta aldım. Bu aracı birinci, ikinci ve üçündü derecede akrabalarda kullanabiliyor.

asıl sorun ehliyetin de kimlikler gibi yenilenmesi ile başladı. ehliyeti yenilemek için aile sağlık doktorumuz rapor vermiyor, daha önce ki raporumu aldığım hastaneye yönlendirdi bir dilekçe ile. Bu dilekçe ile hastaneye gittim. Bazı işlemlerden sonra "önümüzde ki günlerde sizlere mesaj gelecek, bu mesajda tarih ve konum belirtilecek. sizlere oraya gideceksiniz" dediler. tarih ve konum belirlendi. gittim test oldum. bir süre sonra e devlet sayfasında yayınlanacak dediler. benim ki yayınlanmadı. telefon açarak dile getirdim. bana dedikleri " siz kayıtlarda sara ilacı kullanıyorsunuz. sara ilacı kullandığınız için ehliyet almazsanız." evet dedim "bunun bu hastalığın tanısı 2001 yılında konuldu. 2004 yılında ameliyat oldum ve 2013 yılından bu yana da ufak bir nöbet geçirmedim." sadece tegretol cr 400 ilacından sabah yarım, akşam yarım alıyorum" dedim. bana dedikleri " sizler hiç nöbet geçirmiyorsanız bile ilaç kullanıyorsunuz. bu ilaçları da 2 sene kullanmamanız gerekiyor ki o şekilde ehliyet çıkarabilir ya da yenileyebilir siniz. bizler sistem üzerinden sizleri buraya yönlendiren hastaneye cevap verdik. isterseniz kendileri ile görüşebilir siniz."dediler

şimdi epilepsi hastalarına ehliyet verilmediğini biliyorum ama bana verildiği vakit ben benim epilepsi rahatsızlığımın derecesi çok düşük ya da eskisi gibi düşüp bayılmalar olmadığı için verildiğini sanıyordum. eğer ki verilmiyorsa o zaman neden verdiler. hem nöroloji - beyin cerrahı doktorları eski rapora onay vermişler.

bu durumla karşılan arkadaşlar var mı? varsa bana yapabileceğim başvuru/dilekçe v.s. gibi konularda kendilerinden destek rica ediyorum.

vereceğiniz destek için teşekkürler arkadaşlar..

benim hastalığım diskinezi ama epilepsi ile aynı kategoriye giriyor aynı ilaçları veriyorlar bizim ehliyet yenilememiz de sıkıntılı nasıl yapacaz bilmiyorum....
şimdilik elimizde olanla yetiniyoz bakalım nereye kadar gidecek....

evet arkadaşlar,

bugün beni istanbul sağlık bakanlığına yönlendiren hastanenin sağlık kurulu ile gidip görüştüm. Dosyam sonuçlanmadığı için sistemde kaydı yokmuş. Bu durumda sağlık kurulu beni evrak kayıt birimine yönlendirdi. Evrak kayıt birimi evraklarımın başka birimlerden çıkmadığını söylerek bana direk hattını verdi, kendisinden bilgi almam için. Ben evrak kayıt birimini aramadan sağlık kurulu beni cepten arayıp, çarşamba günü saat 08:30 da sağlık kuruluna gelmemi istediler ve psikiyatri ile görüşeceklerimi söylediler..

bu psikiyatri ile ilgili bilgisi olan var mı acaba..

teşekkürler..

Kokain çeken araba kullanıyorsa ilaç kullananlar araba kullanabilir diye düşünüyorum.

Herkese merhaba 40 yaşındayım 18 yaşında iken epilepsi hastası olduğumu anladık ve o zamandan buyana ilaç kullanıyorum ayrıca o zamandada ehliyet almıştım ve çok problem değil di ehliyet almak. Gelelim şimdiki konuya biliyorsunuz ki artık bu yıl sonuna kadar ehliyet yenilenmesi gerekiyor bu doğrultuda aile hekiminden sürücü olur belgesi istedim tâbi oda nörolojiye sevk etti en son 2015 yılında ömrümde ilk kez olarak nöbet geçirdim onun için bulunduğum yerde özel bir hastanede nöroloji doktoruna gittim vede hâlâ gidiyorum her yıl olmak üzere eeg çekilip durumkmu gözlemliyor ve 3*1 keppra kullanıyorum doktoruma durumu bildirdim ve Google'dan baktı sen asla bu raporu alamazsın dedi bende o eski yenisini gösterdim inceledi ve baktı bu sefer bu raporda şöyle bir yazı var 3 yıl boyunca 6 aylık muayene girişi olması lazım dedi benimde 6 aylık muayene yok bende samsun fakültesi nöroloji doktoruna gitmek için randevu aldım birde oradan denemek istiyorum sizinde değerli fikirlerinize ihtiyacım var belki bu konuda tecrübesi olan bir arkadaşım vardır nasıl bir yol izlemem konusunda desteği olur diye umuyorum. Acaba diyorum hiç mi başvuru yapmasam en azından yıl sonuna kadar çünkü şu anda bulunan ehliyet de problem olurmu diye düşünüyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...not: aslında eski üyeyim ama iki gündür uğraşıyorum bir türlü giriş yapamadım mail istedim şifre için ama gelmedi yeni hesap açtım...

Son düzenleme:
Arkadaşlar konu ile ilgili bilgisi olan yokmu acaba konu gerçekten çok önemli.

BENDE epilepsi hastasıyım aslında tam sara değil ama benim kide o kategoriye giriyor geçen gün nüfus müdürlüğünden mesaj geldi ehliyetinizi yenileyin diye bende şansımı özel hastanede deneyecem ilk başta birde benim nöbetlerim genelde gece uyurken oluyor ilk başta bende özel hastaneden almıştım ehliyeti ama bu sefer nasıl yapacaz bende bilmiyorum işimiz harbiden zorrr....

Evet işimiz zor ama imkansız da değil yeni yasaya göre 3 yıl epilepsi nöbeti geçirmemiş en fazla 2 adet epileptik ilaç kullansa dahi eğer 3 yıl boyunca 6 aylık muayene girişi var ise zaten kanunen vermek zorundalar senin durumun tam olarak nasıl bilmiyorum ama benim buradaki problem sadece 6 aylık muayene girişi olmaması aslında buradaki suç benim değil benim hastalık durumuna bağlı olarak doktorum beni senede bir kez çağırıyor benim bunda suçum yok sorun burada bilmiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

sovalyem

iyide ustam kimin kaç yılda bir nöbet geçirdiğin kim nerden bilecek peki ????
yani herkese çip takıp bunun takibini yapacak halleri yok herhalde ? nörolojiye ben bu hastalığım içinde gidiyorum başka şeyler içinde bunu kim nerden nasıl bilecek ? benim hastalığım aslında tıpta diskinezi diye geçer ama bizede epilepsi ile aynı tedaviyi uyguluyorlarr..

Resmi olarak doktor şuna bakar nöbet geçirip acile gelmiş mi zaten hastanın bütün hastane girişinde ne için geldiği ve ne şekilde tedavi edildiği yazıyor hatta ben doktorumdan hasta bilgileri dokümanı aldım kaşesi ve imzasını atıp verdi bende bu belge ile üniversite hastanesine başvuru yapmak istiyorum tabiki diğer eeg ve tahlil sonuçları ile birlikte.

Arkadaşlar epilepsi hastalığının ne seviyede olduğu hic önemi yok
istersen 10 sene boyunca hic nobet gecirme
önemli olan neroloji doktorun yazacagı rapordur
bu yuzden iş doktorda bitiyor hayırlı akşamlar

eger doktor olumsuz rapor verirse
yapacak hic bir şeyiniz olmaz
cunku böyle konularda hic bir doktor diğer doktorun raporunu bozmaz

illaki arac kullanmak istiyorsanız
ehliyet gerektirmeyen motorsiklet
veya ehliyet gerektirmeyen elektrikli arabalardan alabilirsiniz
Ehliyet gerektirmeyen otomobil
marka ve modelleri

[FONT=&quot]Citroen Ami One[/FONT]

Bellier Jade Classic

Aixam Coupe

Bellier Jade Racing

SARUHAN

Şöyle bir durum var sanırım bilginiz yok lütfen rastgele yorum yapıp insanları yanıltıcı davranmayın. Bir kanun var oda diyorki epilepsi hastası olabilir hatta aynı anda iki adet epileptik ilaç ta kullanabilir en son nöbet eğer 3 yıl önce olmuş ise 6 aylık muayene girişi var ise ehliyet için rapor alabilir. Bu kadar net yani benim takıldığım nokta 6 aylık muayene girişi olmaması bu konu ile ilgili bilgisi olan varmı diye konu açtım inşallah gerçekten bilgisi olan bir kardeşim çıkar diye de umut ediyorum saygılar...

Sizin söylediğiniz olay duzenli devlet hastanesinde
kontrol altında olan hastalar icin gecerli
fakat iş resmiyete gelince sadece dotorun yazacagı rapora bakılır
sen istersen 20 sene boyunca nobet gecirmemiş ol
devlet hastanesinde doktor kontrolunde degilsen hic bir anlamı yok

33 senelik epilepsi hastası arkadaşıma sordum
ve arkadaşımın eşi nefroloji doktorun evinde cocuk bakıcısı
ona sorupta size cevap yazdım hayırlı geceler

SARUHAN

Şuna emin ol Bir çok doktor yeni yayınlanan bu 3 yıl nöbetsiz 2 ilaç kullanım ve 6 aylık muayene olursa rapor verilebilir kanunundan bile haberleri yok gerçekten enteresan bir şey hatta bursa tanıdığım bir akrabam var hastanede çalışıyor ona bile sordurdum oda eski kanundan bahsediyor.

devlet büyüklerimiz bu işe el atsa bize bir kolaylık gösterse 1 defaya mahsus olarak af gibi birşey çıksa yenilesek şu ehliyetleri çok canımı sıkıyor bu iş...

Poyraz_

Evet kardeşim gerçekten benimde canım çok sıkılıyor gerçekten 12 yaşından bu yana sürekli araba kullanan bir kişi olarak. Aslında burada bir yanlışlık var doktor beni senede bir görmek istedi kanun ise 6 aylık muayene diyor burada benim suçum yok kime nereye nasıl şikayet itiraz gibi eylem yapsak nereye nasıl olacak bilmiyorum valla salı günü randevum var gitsemmi gitmesem mi kafam karıştı bilmiyorum hayırlısı Allah'tan diyelim...

Sanırım bu konu hakkında bu sitede bana yardımcı olacak hiç kimse yok site yetkililer bile...

Acaba bu konu ekrana mı düşmüyor o yüzden mi kimse yazmıyor gören biri varsa yazabilir mi

Aslında Sizin epilepsi teşhisiniz var. ilaçta kullanıyorsunuz. nöbet geçirseniz de ,geçirmeseniz de zaten normal muayeneye gitmeniz gerekir. Ehliyeti aldığınızda ehliyetiniz senelik kontrol muayeneli olabilir. eğer çok sık nöbetleriniz varsa ya da ilaçlarla ilgili yan etkiler çoksa ehliyet alamaya bilirsiniz.

Üst Alt