Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin engelli aracıyla yurtdışına çıkışı prosedürü nasıl?

Noah

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Engelliyim. ÖTVsiz aldığım aracımla yurtdışına çıkmak istiyorum. Ve orada bir süre kalmak istiyorum.
Öncelikle çıkış yapabilirmiyim, prosedürü nasıl oluyor. Süre sınırı var mı?
İkincisi aracımı yurtdışında bulunduğum ülkeye kayıt ettirebilirmiyim. Türkiye'de bu sorun olur mu. Bununla ilgili bir kanun düzenleme falan var mı?

Normal araclar gibi çıktim kendi engelli aracim ile. Bir sorun olmadı. Bir sure dediğiniz sure, normal araclarda maksimum sure yada prosedür ne ise sizin icin de o olur. Maksimum sure ülkeden ülkeye degisebilir, bilgim yok, cıkarken yada girerken hudutta memura normal araç gibi sorun. Yurtdısina kayıt işi gibi bir konu hem ulusal vergi mevzuati hem de gümrük mevzuatı acısindan sorun mutlaka olabilir. Ayrica gittiginiz ulke mevzuatlari icin de sorun olabilir. Gideceginiz ulke de boyle bir niyetiniz oldugunu soylerseniz gümruk kacakciliği, vergi mevzati vb. Nedenlerle sınirdışı edilme yada sinırdan geri cevrilme gibi sorunlarla da karşılaşabilirsiniz. Çok detaylı bilgi icin gümrük müdürlüklerine eposta ile bilgi edinme kanunu kapsaminda sorun yada mevzuatlarinı inceleyin.

Üst Alt