Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin aracını 5 yıl dolmadan satabilmesi için nasıl bir girişim yapabiliriz?

indian

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Değerli Arkadaşlar,

Benim gibi bir çok arkadaşımız engelli aracının satışa serbestleşme süresinin 5 yıl olmasının çok uzun bir süre olduğunu düşünüyordur. Bu bağlamda 5 Yıl süresinin düşürülmesi için neler yapabiliriz acaba? Bu konuda ciddi bir girişimde bulunmamız gerektiğini düşünmekteyim.

Desteklerinizi rica ederim.

bence de 3 yıl falan olsa daha iyi olur, 3 yılda satalım ama 5 yıl gene almasak da olur..

Bence satış ve alış 2 yada 3 yl olmalı.
Oturanboğa bu girişim için bize liderlik yapar mısın?

Evt haklısınız araçı gercekten sahip olmadan yani 3-5 ay kullanmadan aldıgımız araçların iyi olup olmadıgını anlayamıyoruz zaten.(test etmek boş iş) ben pişman oldum mesela,7 ay oldu 5 yıl bitermi diye düşünüyorum.en ideali 3 yıl bencede.

bence de 3 yıl iyi bunun icin yargıya toplu olarak muracat edelim veya fikri olan var ise soylesin 5 cok uzun bir zaman

herkeze merhaba.
arkadaşlar bencede bu 5 yıl satış için bir girşim yapmamız lazım. bu şikayetleri yetkililere iletmemiz lazım.bende yeni aracımı alalı 2 ay oldu ama racımdan hiçmemnun deyilim çok yakıyor.5 yıl boyunca bu araçcın kahrı çekilmez bunun için ne gerekiyorasa yapalım..

Bülent Bey'in elinden öper ... :)) bir dilekçe örneği ve nereye göndereceksek adres olarak hep beraber gönderelim...

gerçi bu tür şeyler yasaların değişmesi ile mümkün oluyor.Daha KDV iadesi için verilen yasa teklifi 1 yıldan fazla komisyonda duruyor.

toplu başvurulardan ziyade bireysel olarak herkesin aynı şablon olmayan konu ile ilgili isteklerini BİMERe iletmesi durumunda hemen ilgileniyorlar emin olun.ben sol ayak engellilerin otomatilk araç kullanamama sorunu ile ilgili bir adet başvuru yaptım.adamlar hemen okudular.ama benim gibi birçok insan başvuru yapınca konuya ciddi olarak ilgilendiler ve şu an aracımda özürlü teçhizatına gerek olmadan normal otomatik vitesli aracımı teslim aldım.hemde plakamda işaret yok.bu toplu başvuruların sayesinde oldu.o zaman bu 5 yıl konusunda tek çare BİMER başvurusu.
http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx
üstteki linke tıklayalım ve konu ile ilgili başvuralım.ve özürlü olsun olmasın tüm arkadaşlarımızdan başvurmalarını rica edelimki işin ciddiyeti belli olsun.

hazır başvuru yapıyorken şu motor sınırlamasınıda yazsak bari.niye bu sınırlamayı koymuşlar anlamadım.ha 1600 ha 2000 motor ne farkeder.? Hiç olmassa dizel arabalarda motoru 2000 yapsalar...

bimere gönderdim. hem 5 yılı , hem de en azından dizel araçlarda motor sınırlaması az 2000 cc olsun dedik.bakalım ne cevap gelecek.muhtemelen yasaların değişmesi ile olur gibilerinden bir cavap gelecektir.Bu konu bimerle çözülmez sanırım

2000 motorda sıkıntı çıkarabilirler.nedeni ise 2000 motorlarda yüzde 80 ötv düştüğünü düşünsenize.o zaman herkes 2000 motor mercedes bmw alır.150 binlik arabanın yüzde 80 indirimli fiyatı çok komik bi rakam olur.

hawk14;

2000 motor araçlarda ötv %80 degilde, % 50 olsa . 5 yıl olan sürede 3 yıla düşse fena olmaz.

ötv indiriminden faydalanıp haksız kazancın önüne geçme amaçlı olduğunu düşünüyorum ben 5 senenin

50.000 lira bayıldım reno'ya ilk ay pişman oldum :mad:
2-3 neysede 5 sene geçermi be ya :)
her türlü olayınızı Desteklerim....

dıe another day;

ah keşkeeeeeee kim istemez bunu:eek:

kabasakal34;

Zaten bir aracı alıp ikinci ele düşürdüğünüzde hemen hemen ÖTV oranı kadar piyasa değeri düşüyor. Üzerinde bir engelli aracı katıylı olup ikincisinin aldırılmadığı sürece süre sınırı olmasa bile haksız kazanç olmayacaktır.
Dolayısıyla bu sürenin tamemen kaldırılmasını dahi talep edebilriz.

Bülent, bu konuda bizleri yönlendirir misin? Bu arada Bimer' e talepte bulundum.

sıfır alınan bir araca 5 sene gayet rahat binilir. ama konu engelliler olunca hep varım.

5 degil 10 senede binersin ama dogru kararı 3-5 ay kullanmadan anlayamıyorsun.en ideal zaman 3 yıldır.1.4 dizel aldım otomatik çok yakıyor pişmanım.

ali rıza senin aracın ne ?

arkadaşlar ben şimdi bimere engelli aracın satışını 3 yıl olsun diye bir başvuru yada istek yaptım ..lütfen bütün engelli ve engelliolmayan arkadaşlar birmaile atarsa belkide bu isteğimiz kabul görür...

Auris 6 ay oldu.biraz düşer dediler yakıtına ama daha arttı yakıtı.herhalde dizel araçı kullanamıyorum.ayrı bi özen isteyen bişey sanırım.

3 yıl olması mantıklı.hani ticari kazanç meselesi olduğu için bence 3 yıl normal, ama 5 yıl fazla.3 yıl dolduğunda ticari kazanç elde edebileceğimizi düşünmüyorum. TBBM ye dilekçe mi yazasak acaba?

engellilerin ötv indirimi ile aldığı araçlar Türkiyedeki araç sayısının % 1'i bile değil.Devletin burdan gelecek vergilere zaten ihtiyacı olmaz.Asıl amaç sahtekarlığın önüne geçmek.Adam ucuz araç alıp sonradan satıp kar etsin diye en yakınını bile keser biçer,böyle bir ülkede yaşıyoruz biz.Heleki yaşlı bir yakını varsa rapor almak için ona yapmayacağı kalmaz.Eskiden 2000 cc araçlar alınabiliyordu fakat devlet gördü ki suistimal ediliyor 1600 motora düşürdü.Maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor..

alirıza 100 km de kaç litre gösteriyor yol bilgisayarı bende yeni kia ceed aldım dizel otomatik..toyota aursi alcaktım vaz geçtim çok boş geliyor bana birde bundan önce yaris vardı dizel otomatik şanzımanları iyi deyildi..

şanzuman ii,6 vites ama evt boş bende almandan sonra bunu aldım dizel otomatik ve toyota diye.8.4 sırf şehir içi tüketimi.Belki düzelir 10000km gecince ama parasının arabası degilmiş malesef.gerci dizel otomatik secenegi az oldugu için bunu aldım.şartlar aynı olsa tekrar tercihim bu olurdu ama dedigim gibi bu yakıtı yaktıktan sonra daha büyük araç kullanmayı tercih ederim.

Lado alirıza' nın dediği gibi sıfır bir araca 10 yılda binilebilir ancak memnun kalmadığın bir araca bindiğin yada binemediğin her gün sana eziyet olur.
Mamimami, ÖTV' siz araç alıpta 2 yada 3 yıl sonra sattığında bir kar elde edemezsin ki. Zaten 2 yada 3 yıl içerisinde arabanın değeri ÖTV kadar düşüyor. 5 yıllık aracı ÖTV' siz halinden bile düşüğe satıyorsun.

60 bin full i30 u 39500 e aldım.dizel otomatik.araçta yok yok.marka takıntım olmadığı için ilk çıktığuından beridir hastasıydım.eski aracım ford focustu.bana göre focus bunun yanında kuş serisi gibi kalıyor.inşallah böyle devam eder.ama 5 sene gerçekten çok uzun süre.

indian arkadaşım.60 bin liralık arabayı bu gün alıp 5 sene sonra 50 bin liraya satmak başka aynı arabayı ötv muafiyetiyle 40 liraya alıp 45 liraya satmak başka.engelliler sıfır araçtan asla zarar etmezler hatta kar bile ederler iyi bakmışlarsa arabaya.

Arkadaşlar araçların satışının 3 yıla düşmesi için bir mail atın . Belki kabul görür bellimi olur.onun için szden ricam bir şikayet yada istek maili atın.

hawk14;

kardeş aracın yakıt tüketimi nasıl? çok olduğundan behsediyorlar. malum hyundai tam otomatik şanzımanlı....

veydel bey.aracın yakıtını tam olarak söyleyemem.arabam daha 2 günlük ve rodaj bitmedi.ama altunizadeden ümraniyeye geldim yolda trafik yoktu dur kalk olmadı 250 kuruş yaktı kilometrede.bu gün trafiğe girdim çok dur kalklı bir yoldu.370 kuruş yaktı 1 kilometrede.eski aracım 2007 lpg li otomatik sedan focustu.onun bile yakıt ortalaması bu kadar düşük değildi.rodajdan sonra net belli olur ne yaktığı.ama binilecek araç

hawk14;

anladım teşekkürler. bide şöyle bir uzun yol deneyiminden ve rodajdan sonra paylaşırsan çok sevinirim... iyi günler...

bu gün genelde çok tarafik olan bölgelerde gazdim akşama kadar.8.8 ortalama

Üst Alt