Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerle ilgili düzenlemeler neden engelli memurlar olarak düzenlenir

turan yılmaz

Aktif Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
2
Soruyu anlaşılaçak şekilde acıyım bir düzenleme yapıldığında yada yasa hep engelli memur lar olarak gündeme alınır konuşulur

peki türkiyedeki her engelli memur mu değil engelli memurun çalışma saatleri düşürülebilirmi

engelli tayin hakkı vesaire vesaire peki uygulayanlar gündeme getirenler soruyorum

neden özelde çalışan engellileri hiç göz önünde bulundurmazlar dikkatimi çekiyor

memur olan insanda özeldeki ne oluyor insan olmuyormu

hiç duydunuz mu özel de çalışan engellilerle ilgili yasa kanun şu bu

burda engellilere bir yasa kanun çalışma saati her hangi bi düzenleme yapılaçaksa

bu tüm çalışan engellilerle ilgili olmak zorundadır

özeldeki çalışan engellinin çektiği sıkıntıları dile getiren bile yok

tüm engelliler olarak memur olamayacağımız için dir ki

devlet tüm engellileri kapsayacak şekilde olması lazım

haklısın sonuna kadar geçen okudum memurların işten atılmasını kolaylaştırıcaklar özelle bir farkı olmasın diye öle birşey yapacağına sizin dediklerinizi yapsalar daha eşit oluruz bence

Ben burda engelli memurlara yapılanları eleştirmiyorum

diyorum ki engelli memur için düzenlemeler şunlar bunlar yapılıyorda

niye özel sektörde çalışan engellilere hiç bir düzenleme yok

özel sektörde engellilerin çektiği sıkıntıları dile getiren yok

sonuna kadar destekliyorum sizi,
bir düzenleme yapılacakse eğer özel sektör ve diğer tüm kurumlarda çalışan engellileride kapsayacak şekilde yapılması gerekir...

Normalde de Kamuda çalışan bir kişi için bir yasa çıktığında Özelde çalışan bir kişiyi etkilemiyor.
Durum engelli kamudaki, özeldeki ve bir engeli olmayan kamudaki, özeldeki ile aynı.

Tabi ki söylediğiniz şekilde olursa güzel olur ama engelli olmayan için de aynıyken bize bir ayrımcılık yapacaklarını sanmıyorum

arkadaşlar işin özü düşündüğünüz gibi değil . sanki bütün yasalar kamudaki engelliler için çıkıyormuş gibi bir algı maalesef doğru lakin bu algı olarak doğru . gerçekte ise bambaşka bir sebep var . devlet sosyal devlet ilkesi gereği bir kanun çıkarırken ayrım yapmamalı ama çıkan kanun sermayenin zararına olan bir şey ise , sermayeyi kurtarmak için allem edip kallem edip yasanın sadece kamuda iş görmesini sağlıyor . çünkü hükümetler sermayeden çok korkar . olay böyle olunca sanki kanunlar kamuda çalışanlar için çıkıyormuş gibi bir durum ortaya çıkıyor . bu durumda sadece engelliler yok örnek : asgari ücret memur ücreti , yıllık izinlerde özelde 12 gün kamuda 20 gün , hafta sonu çalışması özelde var kamuda yok ........ vs.

kıssacası devlet kendi personeline tanıdığı rahatlığı sermayeden korktuğu için özele tanıyamıyor . gelişmiş ülkelerde bu makas neredeyse sıfır gibidir

saygılar

Arkadaş bende özel sektorde çalısıyorum ve ms hastasıyım maaş bile çok az ve engellilere daha cok iş veriyolar ve ne yazıkkı bizi görmuyorlar yada görmezden geliyorlar bunun için ne yapılır bilmem ama sonuç yine 0 olcaktır keske olsada rahatlasak.

Bu kafa yüzünden ülkemizden her 100 kişiden 99 memur olmak istiyor devlete sırtımı dayayım gerisi önemli değil

bu düşünce çok yanlış bi düşünce ama bunu düşündüren buna yol acan da devlet

aynı işi yapan 2 kişi biri memur biri özel sektör maaş farkları 2 hatta 3 katlıyor hakları dersen oda öyle

ya ben herşeyden gectim en azından belli şeylerde engelli memura tanınan haklar özeldeki engelliye tanınabilir bal gibi

yasa çıkartarak özeldeki engellilerede cumartesi tatil yapılabilir engellilere özel asgari üçret düzenlenebilir kapıcılar gibi

ya belli haklar en azından eşit olsun yada devlet özeldeki engellilere maaşına teşvik verebilir

ozaman dört gözle ekpss beklemez kimse ozaman 120 bin başvuru olmaz aile sosyal politikalar bakanlığının devlet personel başkanlığı

ösym bunların açıklayacağı sayıyı alımı aylarca beklemez kimse

BELLİ HAKLARDA EŞİTLİK

100 kişiden 99 memur olmak istiyor ?
bu kafa yüzünden ?
biri az diğeri 2 katı maaş alıyor ?
en azından bağzı yasalarda eşitlik ?

sayın arkadaşım yukarıda belirttim bu olayın sorumlusu sermayedir . sermaye cüzdanından gidecek en ufak miktar için neler yapar neler ........

konuya değişik bir boyut getirerek olayın nasıl sonuçlanacağını size anlatayım . devletteki engelliler rahat ( çokda rahat değiller ) özeldekiler rahatsız . ne yapmalı ? eşitleyelim o zaman . bu eşitlik nasıl olacak ? özeldeki engellilerede devletteki engelliler gibi haklar verilsin . iyide bu eşitlikte sermayenin zararı çok fazla . hoooooooppppp durun o zaman . peki ne yapalım ? devletteki engelli haklarını tırpanlayarak özeldekilerle eşitleyelim . işte oldu . negüzel oldu değilmi ? bunumu istiyorsunuz ? bindiğiniz dalı kesmek ne kadar güzel değil mi ? artık hiç bir engelli memur olmak istemez değil mi ? devletteki engelli 2 kat maaş almaz değil mi ? her engelli cumartesi yada pazar işe gider ayrıcalık yok değilmi ? bütün yasaları eşitledik oh ne güzel oldu değil mi ?

isterseniz birazda bu soru işaretlerinide tartışında bakalım gerçek algı neymiş ?

saygılar

cihan konuya farklı acıdan doğru bakmışsın haklı sında

benim başlıktaki yazıyı okursan tekrar ben engelli memurları eleştirmiyorum

bir yerdede eleştiriyorum yapılan düzenlemeler hep engeli gec memur lar üzerinden yapıldığından bahsediyorum

SANA FARKLI ACIDAN NORMAL HEPİMİZ İCİN Bİ ÖRNEK

1 MEMURA DOĞUM İZNİ KAÇ GÜN

ÖZELDEKİ VATANDAŞA KAÇ GÜN

MEMURA DOĞUM YADA ANALIK GALİBA DİĞER ADI PARASI NE KADAR

ÖZELDE ÇALIŞANA NE KADAR

BEN BİNDİĞİN DALI KES VEYA KESELİM DEMİYORUMKİ

yazım size değildi zaten verdiğiniz örneklerlede olsun ilk yazınızda ki açıklamalarınızda da olsun aynı düşünceyi paylaşıyoruz . sadece bazı arkadaşlar yanlış algı yönlendirmelerine kapılmasın diye yazmak gereksinimi duydum . bilirsinizki bu tür algı operasyonları ülkemizde çok sık yapılmakta ve insanlarımız sonucunu düşünmeden fikir sahibi olmaktadır . doğru algıyla fikir sahibi olarak engellilerin birlikte hareket etmelerini sağlamak birincil amacımız olup engelimiz bizi birleştiren farklılığımızdır ilkesiyle hak kaybederek değil daha fazlasını kazanarak mücadele etmemiz bir zaruriyettirin doğru algıyla bütünleşmesini amaçladım

saygılar

Cihan bey msj bana sanırım memur olmak isterdim ve şartları daha güzel ve daha cok engelli hakları tanılıyor dıye fakat sizin bu msj bir anlam veremedim ve anlayişsiz buldumm
saygılar

anlam veremediğiniz bir mesajı üstünüze almak ve sonucunda anlayışsız bulmak ?!. bu aralar alınganlığınız üztünüzde herhalde . yukarda yazdığım mesaj da ve sonrakinde yaptığım açıklama mesajında nasıl bir mesajın size verildiğini bana anlatırsanız ve bu yüzden alındım derseniz bende en azından size hak vermek zorunda kalırım

saygılar

Üst Alt