Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin yurtdışından otomobil getirme hakları..?

ozgurpınarmert

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ben Ortopedik Engelli Sol Ayak ve Elde Rahatsızlığı Olan Bir Vatandaşım. Rapor Oranın Sürekli % 32 dır. Engelli Otomobili Almak İstiyorum.

1. Acaba Yurtdışından Otomobil Almak Avantajlı mı, Dezavantajlı mı? Bu Konuda Bilgi Olan Varsa Lütfen Bilgi Vermenizi Rica Ederim.
2. Yurdışından Otomobil Getirmenin Zorlukları Ne Acaba ?
3. Tanıdığım Kişiler Yurtdışından Gelen Otomobillerin Güvenilir Olmadığını Söylüyorlar. Acaba Doğru Mu?
4. Ben Birdefa Aldımmı, Bu Otomobillerin Belli Sürelerde Yurtdışına Giriş-Çıkışımı Yapması Gerek mi.
5. Tekrardan Otomobil Alırsam Eskisini Satarak Yenisini Alabilir miyim. Alırsam Bu Süre Nekadar?(Değiştirme Süresi)

NOT: Raporda H Ehliyeti Alır ve Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir İbaresi Mevcuttur.

Merhaba cevaplara geçeyim .
1-)Hem avantajlı hem de dezavantajlı.
Avantajlı çünkü yurt dışı araçlarını 2.el satın aldığından daha ucuzlar.Yurt içindeki 0 km araçların fiyatları şu ara uçtu. ÖTV indirimli bile yanından geçmek herkese nasip olmaz.Yurt dışı satın aldığın araç donanımı yurt içi alacağın araçtan daha fazla oluyor .
Dezavantajlı çünkü satma süresi 10 yıl.Alım süresinde Ankara'da bulunman gerek.Satış işlemleri kafa ağrıtan cinsten.Getirecek güvenilir eleman bulman sıkıntı. Güvenilirini buldun.Getirirken kaza yapma yada arabayı arızalandırma ihtimali var.
2-)Ankara'da her ayın ilk salı günü toplanan heyete gir.heyette olumlu rapor al. Güvenilir birini bul. Almanya'ya senin adına gitsin. Aracı getirsin. Alım-satım prosedürü ( 1 gün sürer )
3-)Ben 2 aracımıda yurt dışıdan getirttim. 97 opel astrayı 9 yıl kullandım. 1,5 yıldır 2013 Passat Variant TDI DSG kullanıyorum .Kul yapısı sonuçta . Yurt içinde satılandan farklı bir sorun çıkarmadı ikisi de . Bakımlarını zamanında yaptırmak önemli tabi ki.
4-)Gerek yok.Artık senin . Yurt dışına çıkma girme işlemi bir ara Gürcistan için di. Hepsinin elinde patladı o arabalar. Sen kanuna uygun şekilde alırsan bir sıkıntı olmaz.
5-)Yurt dışı 10 yıl yurt içi 5 yıl.
Saygılarımla.
Bu konu hakkında detaylı yazımı forumdan bulabilirsin.
" Almanya'dan otomobil getirttim. Öneririm" konulu yazı.

Üst Alt