Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin Otomobil Alımlarında Tüm Kampanyalardan Dışlanması.

alanya

Üye
Konular
49
Reaksiyonlar
0
Şu ana kadar Ford ve Hyundai ile görüşüm ama iki firmada ÖTV indirimi ile araç alırsam hiçbir kampanya'dan yararlanamayacağımı söyledi.

Bu açık ve net bir AYRIMCILIKTIR ve bir SUÇTUR.

Sormak istediğim konu şu ki benden başka bir cevapla karşılaşan var mı? Kimler hangi firmaların kampanyalarından istifade ettiler?

Eğer herkes aynı durumda ise bu firmaları kime şikayet edebiliriz? (ben sanayi ve ticaret bakanlığı'diye düşündüm ama emin değilim)

merhaba Alanya. Bende 2010 yılında Hyundai, Fiat ve Wolksvagen ile görüştüm ama bana da aynı cevabı verdiler.
konuyla ilgili tüketici mahkemesine dava açabilirsin ancak çok uzun ve meşekkatli bir yol.Bence en etkilisi BİMER' e ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına şikayet etmek.Ayrıca Akparti sitesinede şikayette bulunmak sesini duyurmak açısından etkili olabilir.

araç alırken ötv den muaf alıcam derseniz kampanyadan yararlandırmıyorlar.
tüm indirimleri ve kampanyaları konustuktan sonra ötv indirimli alacagınızı söyleyin.
geçen haftalarda ford la konustum mesela onlar eski ford kullanıcısı ve takas destegi kampanyasını yaptılar öyle fiyat verdiler bana.

Bence tck 122. maddeye istinaden ayrımcılık yaptıkları gerekçesiyle o firma hakkında suç duyurusunda bulunun:

TCK 122:
Kişiler arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, özürlülük, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım yaparak;
a) Bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya bir hizmetin icrasını veya hizmetten yararlanılmasını engelleyen veya kişinin işe alınmasını veya alınmamasını yukarıda sayılan hallerden birine bağlayan,
b) Besin maddelerini vermeyen veya kamuya arz edilmiş bir hizmeti yapmayı reddeden,
c) Kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engelleyen,
Kimse hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir

Bu konuda Tüketici Hakları Derneğine başvuru yapılması bir çözüm olabilir mi acaba? :confused:

Bence o da denenmeli ama, öncelik suç duyurusunda olmalı

iyi de benim anlayamadığım bu firmaların ÖTV den ne gibi bir karları var? neden kampanyalardan yararlanılamıyor ki, bu onları ilgilendirmez ki. ÖTV devletin aldığı vergi değilmidir? zaten firmalar kendi üretim karlarını fazlası ile alıyorlar. artı bunun yanında % 18 KDV yi alıyorlar. arkadaşlar bu bilgilerle karşılarına çıkarsanız diyecek birşey bulamazlar sanırım.

Evet uzun bir bekleyişten sonra Gümrük Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetim Genel Müdürlüğü, BİMER üzerinden yaptığım başvuruyu FORD firmasının savunması ile tarafıma gönderdi.

Tabiki beklediğim gibi olmuş ve Ford topu taça atmış, öncelikle Alanya Bayisi yalan söylemiş ve bize böyle bir otomobil alım talebi gelmedi demiş. Ardından koca firma yalan söylemiş ve bu durumun bankalarla ilişkili olduğunu söylemiş halbuki benim başvuru yaptığım kampanya 18.000 TL için 18 ay sıfır faizli ford'un kendi kampanyasıydı, yani yalanın biri bir para.

Diyorum ki bu yazıyı ekine ekleyip BDDK'ya mı başvurayım?

Oturanboğa kardeş ne diyorsun?

Alanya merhaba,

Yaşadığın durum gerçekten sinir bozucu, yaptıkarı ayrımcılık. Forumda bu konularla ilgil düşüncelerimi yazmıştım, bizler nasılsa ÖTV ödemediğimiz için gözlerine batıyor ve bizlerden daha fazla kar etmek istiyorlar.

Lakin, senin o dönemde yapman gereken bayiden arac için yazılı bir fiyat teklifi istemekti. Sana satacağı aracın özelliklerini ve fiyatını, ödeme koşullarını yazacaklardı. Ve bu koşullar o dönemde ilan ettikleri kampanyadan farklı olacağı için sana ayrımcılık yaptıklarını ispatlayabilecektin. Şimdi ise senin sözüne karşı onların sözü.

Diğer konu ise kredi ile ilgili. Evet, bu Ford'un kendi kapmanyası, 18 ay %0 faiz, fakat bu parayı Ford kendisi karşılamıyor o da bir bankayla anlaşıyor. Bu şeklide faizsiz kredi ile satın almak isteyen müşterilerini o bankaya yönlendiriyor. Ve bu noktada bankaların puştluğu ortaya çıkıyor. Bankalar da bizim araclarda Maliye'nin rehni olduğundan kendi rehinleri 2ci sıraya düştüğünden bizlere arac alırken kredi kullandırtmak istemiyorlar.

:mad:

Merhaba ;

Bayiler ÖTV indirimini liste fiyatı ya da kampanyalı satış fiyatı diye indirim yaptıkları 2 fiyat üzerinden yapıyorlar. Bayiler genelde uyanıklık yapıp indirimli olmayan fiyat üzerinden ÖTV'yi düşüp aradaki indirim farkını bizlerden almak istiyorlar. Bakın zaten bu tür otomotiv şirketlerinin sitelerine girin ve fiyat listelerine bakın orada vergi hariç liste fiyatını baz alarak hesaplamaları yapın sizler de aradaki farkı göreceksiniz.

Mutlaka pazarlık edin ve bir fiyat teklifi alın, gerekli yerlere şekayetleri de o teklif üzerinden yapın derim.

Biz Hundai den araç aldık ve hiç bir sıkıntı yaşamadık Fort kredide sıkıntı çıkabileceğini söylemişti onunda gerekçesi krediler ödenmediği takdirde aracı 5 yıl satamayacağımız için icra işlemi yapamamalarıymış.Bence saçma ama Hundai den bu 2 araç alışımız ve hiç sıkıntı çıkarmadı

Sayın Arkadaşlar , burda bayiler sadece kendi çıkarlarını ve nekadar fazla kar edebiliriz hesabındalar bizleri düşündükleri yok ve yolunacak kaz gibi görüyorlar. Sizlere nacize tavsiyem almayı düşündüğünüz aracı marka ve modeli ne olursa olsun en az 3 farklı ildeki bayiden fiyat teklifini yazılı istemiz sizin menfaatinizedir.
Emin olun kampanyalı fiyatlardan da ucuza alırsınız. A ilde engelli indirimli 47500TL olan aynı aracı B ilinde 46000TL alına biliyor bizzat kendim yaşadım bu durumu.

Kredili araç satışlarında bankaların % 90 nı kredi vermek istemıyor engellilere , çünkü engelli aracının satışı normal araca göre daha zor ve icraya düşen engelli aracın satışa çıkarıldığında ötv nin yatırılma mecburiyetinden dolayı bankalar engelliye taşıt kredisi vermek istememektedir.

Aynı ildeki farklı bayiilerde bile bu fiyat farkı yaşanıyor

bizde birsürü bayileri dolaştık. fiat, vw, ford bayilerinden modeller baktık ama kampanyalardan yaralanamazsınız demişlerdi. 3-4 ay önce skoda octavia modelini ciddi ciddi düşündük ve almaya karar vermiştik. O zaman skodanın 18 ay %0 faiz kampanyası vardı.

Bizzat bayinin satış müdününe ÖTV den muaf octavia almayı düşünüyoruz sıfır faiz kampanyasından yararlanabilir miyiz diye mail attım. Evet 18 ay sıfır faiz kampanyasından yararlanabilirsiniz diye cevap geldi. Açıklamalarından İlgili bir insana benziyordu. Nitekim araba işini bir süre ertelemk zorunda kaldık oda öyle kaldı.

Evet an itibarı ile problem kısmen sorun çözüldü gibi;

Bana KOÇ gurubu adına resmi yazı yazan firma yetkilisini telefonla aradım, toplantıda olduğu için asistanı ile görüştük bayan (Hatice hanım) gayet ilgili davrandı ve telefonla beni aktardığı yetkili hanım efendiye tüm olayı tekrardan detayları ile aktardım, yukarıdaki dokümanları faksladım, daha sonra beni Müşteri İlişkileri sorumlusu Sn.Gülten hanım aradı ve kendisi ile yaptığımız uzun görüşme neticesinde olayın bayinin bilgi eksikliğinden ve genel merkezinize yanlış bilgi vermesinden kaynaklandığını tespit etmiş bulunmaktayız.

Söz konusu bayi olan Alanya OTOKOÇ ile kendisinin bizzat görüştüğünü ve engelli bireylerin araç alımlarında ÖTV indiriminden sonra kalan tutar üzerinden mevcut tüm kampanyalardan yararlanabileceklerini (Banka Kampanyalarında kararı bankanın kriterlerine göre bankanın vereceği ve kefil istenebileceği bilgisi ile) ve bu bilginin tüm OTOKOÇ yetkili satıcılarına başka engellilerin benim yaşadığım soruna benzer bir sorun yaşamaması için bir iç yazışma ile bildireceklerini belirtmiştir.

Keşke diğer otomotiv firmaları da Ford kadar duyarlı olsa, %100 çözüldü diyemem ama 1 sıfırdan iyidir derim.

alanya;

slm
başkanım helal olsun sana alanyada bi tanesin sen çözemeyeceğin iş yok keşke hyundaı de böyle bi şey yapsaydın geçen sene beni de çok zor durumda bıraktılar

onların yüzünden fiat almak zorunda kaldım.

Arkadaşım bende alanya'da yaşıyorum kardeşim için şu aralar ÖTV siz araç alma arifesindeyim! VW-ford-fıat-renault alanyadaki bayilerin hepsini gezdim kredi çekemezsin dediler! ve pazarlık yaparken önce ötv sizalıcam dersen kuruş indirim yapmıyorlar! Honda ve toyota kredi kullanabilirsiniz dediler nitekim bizim tercihimizde honda veya toyotadan olacak gibi! Eğer aracı daha almadıysan beraber fıyat alalım biraz daha indirim yapabilirler diye düşünüyorum!

Alanyalı, konunun peşini bırakmadığınız için tebrikler.
Arac satın alırken farklı bayilerden fiyat almakta fayda var.
Ben bu yıl Peugeot satın aldım. İlk gittiğim evime yakın olan bayi oralı olmadı, sonradan gönderdiğim "sağlam" kişiye daha düşük fiyat verdi, ben de merkezlerine email ile şikayet ettim.
Başka bir bayiden normal fiyat üzerinden yaklaşık 5.000 tl indirim yaptırdım, ayrıca bedava kasko hediyesinden faydalandım, gayet te güzel hizmet aldım .

İnsandan insana çok fark var gerçekten de... He bu arada dün o ilk gittiğim ve engelli aracı alacağım diye yüz vermeyen bayinin kapandığını öğrendim. Ne şaşırdım ne de üzüldüm!

Evet arkadaşlar, ilgi alakanız için teşekkür ederim, Teyit almak için Ford Otokoç Alanya Bayisine gittim, zaten adam koltuk değneklerimi görünce bir ihtişam bir muhteşem davrandı ki sormayın halbuki 3 ay önce burnundan kıl aldırmıyordu....

Vesselam ben zaten paramı ev almak için harcadığım için şu an araç alacak param olmamasına rağmen sanki araç alacak birisi gibi model model, fiyat fiyat pazarlık ettik. Yetkili kişi; hangi kampanyadan yararlanmak istiyorsam o kampanyadan yararlanabileceğim sadece bankanın kefil isteyebileceğini YKB'nin bazen gıcıklık yapabildiğini belirtti.

Trend 1.6i 125PS PowerShift Otm. 5K modeli için ÖTV indirimlli olarak

Trend Versiyonuna; 34.500 TL

Style Versiyonuna; 36,500 TL

Titanyum Versiyonuna; 39,500 TL

Alana hayırlı olsun :)

Arladaşım sagolasın indirimli fiyatları yazmışsın ama bu indirimler liste fiyatı üzerinden haberin olsun! Yani Sen hiç pazarlık yapmadan almıssın bu fiyatları!

Üst Alt