Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin araç alırken ÖTV ve MTV indiriminden faydalanma durumları nedir?

erenesmir

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Eşimin H sınıfı ehliyet alabileceğine dair Raporu var. Daha önce almış olduğumuz raporda %60 ortopedik engelli olduğu şeklindeydi, ancak ehliyet için aldığımız raporda özürlülük yüzdesi belirtilmemiş. Raporunda sadece H sınıfı ehliyet alabileceği belirtilmiş. Özel tertibat veya otomatik vites ile ilgili görüş yok. Eşime araç alırken ÖTV ve MTV indiriminden faydalanabilir miyim?

Özüe derecenizi belirten bir rapor ve H sınıfı ehliyeti bayiye verdiğinizde tüm işlemlerinizi bayii kendisi yapar.

Not: Alım satım yaparken bırakın aracı aldığınız bayii yapsın tüm işlemleri birde siz kapı kapı dolaşmayın. ben rapor ve ehliyeti verdim tüm işlemleri bayii halletti.

Vuralh teşekkür ederim, ancak vermiş oldukları raporda özürlülük oranı belirtilmemiş, sadece H sınıfı ehliyet alabileceği şeklinde düzenlenmiş. Ama eşimin daha önceden işe girmek için almış olduğu raporunda % 60 oranda ortopedik özürlü olduğu ve sürekli olduğu şeklindeydi. Bayiye giderken her iki raporunu da götürmemiz mi gerekiyor.

ÖTV den muaf araç almak için özür oranı şart değil bildiğim kadarıyla. doktorun verdiği rapor yeter diye biliyorum. ve ehliyetiniz vardır sanırım ehliyetinizi de verdiğiniz takdirde sorun olmayacagını düşünüyorum.

ortapedik engellilerde özür oranı derecesine bakılmıyor H sınıfı ehliyet ve H sınıfı ehliyet alabilir raporuyla ötv indiriminden faydalanabilirsiniz

vuralh, eşinizin sakatlığı nedir? Neden raporda özel donanıma dair değerlendirme yapılmamış anlamadım.

bendede %52 raporum var diabetlıyım benım gıbı durumda olanlarda faydalanabilirmi acaba ??

Sağ kolunda %60 oranında ortopedik özürü var, Ehliyet alması için Hastaneden Sağlık raporu talep ettik, verilen raporda H sınıfı ehliyet alabilir olduğu şeklinde, özel donanım ile ilgili her hangi bir ibare işaretlenmemiş.

Keşke özel donanımlı araca dair de ibare koydurtsaydınız. Bu ibare olmadan araç alımında vergi istisnası çok çok çok zor. Maliye'dekiler sorun çıkartır mutlaka.

Bence hastaneye gidip o ibarenin eklenmesini talepo edin başhekimden

Üst Alt