Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin 2. el araç alımında motor sınırlaması ve alım prosedürü..?

xion

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
Benim H sınıfı ehliyetim var. 2. el araç almak istiyorum. Ama bilindiği üzere sıfır araç alımlarında 1.6 motor, otomatik vites vb gibi aracı kullanacak kişinin engel durumuna göre bir takım sınırlarımız var. Sorum şu;
-almayı planladığım 2. el araçta motor sınırı ve vitesin otomatik olması gibi zorunluluklar varmı?
Mesela otomatik vites olan ama 1.8 yada 2.0 motor araç alıp adıma tescil ettirebilirmiyim?
Trafikte herhangi bir cezası var mı?
Yoksa sıfır araç alımında uygulanan sınırlama, 2.elde ötv durumu olmamasına rağmen burada da zorunlumu?
Teşekkürler..

İkinci elde ötv olmadığından motor hacmi sınırlandırması da yoktur.
Otomatik vites konusu ise tamamen ehliyetinizin uygunluğu ile alakalıdır. Ehliyet/raporunuzda nasıl bir araç kullanacağınız belirtilmişse o şekilde otomatik ya da tertibatlı kullanmak zorundasınız, ehliyette herhangi bir kısıtlama yoksa otomatik ve manuel her otomobili kullanabilirsiniz.

2. el engelli aracı alabilmek için ötv indirim hakkı olmak zorunda mı?

2 el aracta ötv olmadığından dolayı istediğin aracı istediğin motor hacminde alabilirsin otomatik olmasınada gerek yok rapor durumu ve ehliyet durumuna bakılmaktadır..

ka_rakartal
Hayır öyle bir şart yok, zaten 2. elde ötv de yok.
2.el bir araç alıp tertibat yaptırıp engelli aracı olarak tescil ettirip mtv muafiyetinden faydalanılabilir.

Ben de 2. el araç düşünüyorum (2001 volvo s40 otomatik vites)
Aracın normal deviri yapılacak, ehliyetimde ve raporumda yazdığı şekilde özel donanım yaptıracağım.
O aracın engelli aracı olduğuna dair yeni ruhsat çıkartacağım. Daha sonra özel donanım projesi ve raporum ile maliyeye baş vurup mtv den muafiyet isteyeceğim.

Aynen A-T-S arkadaşımızın yazdığı şekilde olacak.

Üst Alt