Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için Akıllı AI Asistan: Forum İçeriğine Dayalı Soru-Cevap Sistemi

miracbirben

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben Miraç Birben. Hidrosefali ve spina bifida hastalıkları ile dünyaya geldim. Fiziksel olarak engelli görünmememe rağmen, sağlık raporumda %52 oranında engelli olduğum belirtiliyor. Hayatım boyunca bu durumlarla mücadele ettim ve kendimi geliştirmek için sürekli çabaladım.

Teknolojiye olan ilgim, beni yazılım geliştirme ve yapay zeka projelerine yönlendirdi. Bu süreçte, engelli bireylerin de teknolojiyi kullanarak hayatlarını kolaylaştırabileceğini gördüm. İşte bu nedenle, engelli bir birey olarak hem kendi deneyimlerimden yararlanmak hem de başkalarına yardımcı olmak amacıyla "Engelliler.biz AI Asistan" projesini geliştirdim.

---

### Engelliler.biz AI Asistan Nedir?

Bu proje, engelliler.biz forumundaki bilgileri işleyen ve kullanıcıların sorularına akıllıca cevap veren bir yapay zeka asistanıdır. Projenin amacı, engelli bireylerin ve yakınlarının sıkça sorduğu sorulara hızlı, doğru ve bağlamsal yanıtlar sunmaktır.

#### Projelerin Özellikleri:
- 🔍 Forum İçeriğine Dayalı Cevaplar:
Engelliler.biz forumundaki mevcut konuları tarayarak, ilgili sorulara doğrudan forum içeriğine dayalı cevaplar üretir.

- 🤖 Yapay Zeka Desteği:
OpenRouter ve stepfun/step-3.5-flash:free modeli ile Türkçe dil desteğiyle akıllı yanıtlar oluşturur.

- 🌐 Web Arayüzü:
Kullanıcı dostu bir web arayüzüyle soru sormak ve cevap almak çok kolaydır. Ayrıca mobil uyumludur.

- 📱 Termux Uyumlu:
Android cihazlarda bile çalışabilir. Tek dosya ile kurulum ve kullanım mümkün.

- 💬 Türkçe Destek:
Tamamen Türkçe dil desteğiyle, herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir sistemdir.

---

### Neden Bu Proje?

Engelli bireyler ve yakınları genellikle şu sorunlarla karşı karşıyadır:
- Bilgi Erişimi Zorluğu: Gerekli bilgilere ulaşmak zaman alıcı ve karmaşık olabilir.
- Destek Almakta Zorlanma: Engelli hakları, sağlık raporları, iş başvuruları gibi konularda net bilgiye ihtiyaç duyulur.
- Teknoloji Erişimi: Engelli bireyler için uygun teknolojik araçlar sınırlıdır.

Bu proje, yukarıdaki sorunlara çözüm olması için tasarlandı. Özellikle engelli bireylerin ve yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

---

### Nasıl Çalışıyor?

1. Soru Sor:
Kullanıcı bir soru sorar. Örneğin:
- "Engelli raporu nasıl alınır?"
- "Ehliyet almak için ne yapmalıyım?"

2. Forumda Ara:
Sistem, engelliler.biz forumunda ilgili konuları tarar ve en uygun olanı bulur.

3. AI Cevap Verir:
Bulunan forum içeriğine dayalı olarak, yapay zeka akıllıca bir yanıt üretir. Örneğin:
- "Özel hastanelerden alınan sağlık raporları da geçerlidir. İşverenler bunları kabul etmekle yükümlüdür."

4. Web Arayüzü:
Tüm bu işlemler, şık ve kullanıcı dostu bir web arayüzü üzerinden yapılır.

---

### Proje Linkleri:

- GitHub Repo: GitHub - mrcbrbn5361/engelliler-biz-ai
(Kodlar açık kaynak, herkes inceleyebilir ve katkıda bulunabilir.)

---

### Sonuç

Bu proje, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve onlara daha fazla bilgi erişimi sağlamak için geliştirildi. Kendi deneyimlerimden yola çıkarak, başkalarına da faydalı olmak istedim. Proje üzerinde çalışmaya devam edeceğim ve daha da geliştireceğim.

Her türlü geri bildirim ve öneriye açığım. Eğer bu projeden faydalanırsanız veya katkıda bulunmak isterseniz, lütfen iletişime geçin! ✨

İletişim:
- Forum Mesajı: Buradan yazabilirsiniz.
- GitHub: mrcbrbn5361 - Overview

Teşekkürler,
Miraç Birben

Not: Projeyi beğendiyseniz, paylaşarak daha fazla kişinin faydalanmasını sağlayabilirsiniz! 🚀✨

Üst Alt