Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler H sınıfı hariç başka ehliyet alabilir mi?

cemil84

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
2
Merhaba Arkadaşlar,

Benim Polinöropati-CIDP'den % engelli raporum var. Sağlıklı insanlar gibi yürüyebiliyor,merdiven inip çıkabiliyorum.Kaslarımla ilgili sağlık sorunlarım var ancak araç kullanmama engel değil.Ben B veya E sınıfı ehliyet almak istiyorum bu mümkün mü?

Ehliyet kursu benim engelli olduğumu anlayamaz muhtemelen.Bende engelli olduğumu söylemezsen yinede normal ehliyet alamazmıyım?

bende engelliyim ama ehliyetim B sınıfı, 1995 yılında almıştım..sürücü kurusu sakatlığım ile ilgili bir şey söylemedi..bende normal araç kullanabiliyorum.şimdi ise kara kara düşünüyorum.vergi indirimi ile emekli oldum.H sınıfı ehliyeti alsam mı diye düşünüyorum.araç alırken indirimden yararlanabilmek için illa H ehliyet nmi gerekliiayrıca bu arada benim hastalığım sağ polio sekeli.% 40 raporum var ve emekliyim.

Bunun için en doğrusu sağlık kuruluna girip kararı ordan almandır bazı durumlarda b ehliyeti verilebiliyor

alacağın 50 bin tl lik aracın ötv+kdv olmaksızın biz ne kadarını ödüyyoruz

Meral kdv ödüyon ötv edemezsin 50000 tl lik araç yaklaşık olarak 34500 tl gibi bişeye gelir

Merhaba,benimde kaslarımda ki rahatsızlıktan ötürü R raporum var.Bu aralar gidip ehliyet almak istiyorum.B sınıfı ehliyet verirlermi?

cemil senin durumla benim durumum aynı benimde güçsüzlük bacak kaslrımda 84 raporum var . h sınıfı ehliyet için uğraştım fakat alamıyacagımı anladım. devlet hastanesine gittim b sınıfı için müraacat yaptım hastalığımı söylemedim ve b sınıfı ehliyet alır raporu aldım. kursa yazıldım sınavı gectim 8.9 kasımda direksiyon sınavına giricem eger bi aksilik olmazsa ehliyetimi alacagım. engelli oldugumu söylemesem kimse engelli olduğumu kesinlikle anlayamaz merdivenler biraz zorluyor tabi. günlük araç üstündeyim 14. 15 yasımda basladım araba kullanmaya. bence biraz bekle benim ehliyet almamı çünkü sende sorun neyse bendekide aynı eger ben bu 15 gün içinde ehliyetimi bi sorun olmadan alırsam emmniyette filan raporum çıkmassa sende baş vur derim kardesim normal b sınıfına. kas hastalıklarına hafifte olsa yüksekte olsa bizim doktorlarımız ehliyet raporu vermeye cekiniyorlar

Sürücü kursunun yönlendireceği hastanedeki doktor fark etmezse, emniyet'Teki memur ehliyeti alırken fark etmezse, o zaman B sınıfı ehliyet alınabilir tabii. Ama bu ne kadar mümkü onu bilmemiz mümkün değil.

Bülent abi ben bu 15 20 gün içinde mümkün olup olmayacağını burda konu olarak açıklayacağım abi :) hayırlısı o kadar emek ettik hayırlı bir sonuç alırsam kurban keseceğim adak ettim o derece kaptırdım kendimi bu işe :)

Üst Alt