Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden engelliye araç satışına dair birkaç sorum var..?

erdem500

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese hayırlı gunler arkadaslar benım bır sorum olucak

2015 model bır arac buldum arac aparatlı yalnız benım kullanma zorunlulugum olmadıgı ıcın sokturecek alacagım kısı
bunu notere de vergı daıresıne de sordum olmaz dedıler
daha once engellıden engellıye arac satısı yapan oldu mu bırde ben aracı aldıgımda yıne 5 yıl mı beklıcem yoksa kalan 4 yıldan mı devam edıcem

bır dıger sorum %90 engellı aracını ben alabılıyo muyum hepınıze sımdıden tesekkur edıyorum

erdem500

Senin rapor oranın kaç? Daha doğrusu, senin ötv'siz sıfır araç alma hakkın var mı yok mu?

OturanBoğa

%43 rapor oranım evet alabılıyorum vergı daıresıne sormustum raporuma bakıp alabılırsın demıstı

erdem500

Eğer vergi indirimli araç alma hakkın varsa, engelliden alacağın ikinci el araçta donanım bulunmasının alım-satım için hiç bir zararı olmaz. Aracı alırsın, sonra senin kullanımına uygun olacak hale getirirsin. Bu kadar basit.

Araç aldığında alım tarihinden itibaren 5 yıl geçmeli ki yeniden ötv'siz araç alabilesin.
Sana satacak kişi de sana sattığı aracın ilk alım tarihinden itibaren 5 yıl geçmeden yeniden ötv'siz araç alamaz.

Araç aldığında alım tarihinden itibaren 5 yıl geçmeli ki yeniden ötv'siz araç alabilesin. derken bnım aldıgım tarıh mı yoksa ılk cıkıs tarıhı mı ?

erdem500

Senin aldığın tarih. Her engelli sadece 5 yılda bir defa ötv işlemi gerçekleştirebilir

anladım bılgı ıcın cok tesekkur ederım :) kac gundur arastırıp durdum bulamadım bı turlu :)

Üst Alt