Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden Engelliye araç satış prosedürleri..?

oneday

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ,
Engelliden engelliye araç satışında aşağıdaki bilgiler verilmiş.Fakat bana çok karışık bir işlemmiş gibi geldi. Daha önce böyle bir satışı yapmış bir arkadaş var ise konu hakkındaki detaylı deneyimlerine ihtiyaç duymaktayım. Şimdiden teşekkür ederim.

2.b.2) Özürlüye ait özel tertibatlı bir aracın yine özürlü kişiye satışı ve tescili
Tescile İlişkin Geçici Belge düzenlenecek,
Araç tescil belgesi ücreti noterce tahsil edilecek,
Satışta kullanılan araç tescil belgesi iptal edilerek noterce muhafaza edilecek,
Araçta özürlünün özür durumuna göre tadilat yapılması gerekebileceğinden, gerekli olması halinde tadilat projesi düzenlettirilip, muayenesi yaptırıldıktan sonra alıcının ikametinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşuna müracaat edilecek, araç tescil belgesi bu aşamadan sonra basılacaktır.

%90 ve üzeri için trf tes satılamaz şerhini kaldırtın bir dilekçeyle hallolur noterde engelliden engelliye satış seçeneği var satışı gerçekleştirin ruhsatı trf tescilden alın giderken sigorta yaptırın mutlaka.tertibatlı araçlar için raporunuzla önce trf tescile gidip tertibat konusunu çözün rehin kaldırın ve aynı işlemler noterden ...ben 2012 yılında bu yolu izledim sıkıntı yok

Maki;

Teşekkürler .Kısa ve öz olmuş :)

Üst Alt