Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden engelliye 2. el araç alacağım. Nelere dikkat etmeliyim?

ulutaso1

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhabar arkadaşlar. İkinci el engelli aracı alacağım henüz 5 yılı doldurmadı araç engelliden engelliye satışı sunulacak. Ortopedik engelliyim H sınıfı ehliyetim mevcut. aracı alırken nelere dikkat etmeliyim alırken birşey yaptırmam gerekiyor mu ?

Niye sıfır almıyorsunuz? Ayrıca beş yılı dolmadan sattığı için ötv yi ödemesi gerekecek satan kişinin.

engelliden engelliye satışta ötv ödenmiyor diye biliyorum. sıfır alacak bir bütçem olmadığından dolayı ikinci el alıyorum malum günümüz şartlarında sıfır araçlar oldukça pahalı

ulutaso1

Aynı hastalığa sahip kişiler ötv ödemeden engelliye satış yapabilir diye biliyorum.

ikinci el sirkülasyonu iyi olan araçlara bak bence... 5 yaşında ama değeri çok etkilenmemiş, kolay satılabilir olanları öneririm...

Böyle bir araç bulmanız gerçekten de zor, zira engelli aracı olup bir şekilde 5 yıllık süresi dolmadan acil bir durum gerekçesi ile satış yapacak birini bulacaksınız ki bu biraz zor bir olay, hadi oldu diyelim genelde engelli aracı olan kişiler her nedense acil bir durum olsa bile aracın olması gereken fiyatından daha yüksek fiyat istiyorlar, bu durum bu sitede defalarca gündeme gelmiştir. Hadi bunu da aştınız diyelim aynı engel grubundan bir araç bulmanız sizin yararınıza olacaktır zira ayrıca bir tertibat ücreti ödemek zorunda kalmazsınız, ikinci eli kuvvetli, kilometresi az, hasar kaydı olmayan olsa bile sadece ufak parça boyalı araçları tercih ediniz, özellikle ön tarafı darbeli ve değişen parçalı araçlardan uzak durun veya iyice fiyat kırıp öyle alın.
Tüm bunlarla uğraşmaktansa giderim bir dacia bayine 57000 TL fiyatı olan Dacia Sandero Stepway'e ÖTV indirimi ile 38000 TL ye alıp rahat ederim. Zira 5 yaşındaki ikinci el bir engelli otomobiline de yaklaşık bu parayı ödeyeceksin. Bu dediğim araç hem dizel, hem otomatik hemde ikinci eli olan bir otomobil. Karar sizin şimdiden kolay gelsin.

Üst Alt