Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden alınan araç ne zaman 5 yılı tamamlar?

poseydoon

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
KKELEBEKK

Merhaba. ÖTV istinası söz konusu ise bahsettiğiniz bu 5 yıl ne zaman başlıyor. Araç alındığı tarih mi yoksa ÖTV istinalı 2.el engelli aracı alan engelli kişinin aldığı tarih mi. yani süre 2.el araç alan kişi için sıfırlanıyor mu?

poseydoon

Her engelli 5 yılda bir defa araç alımında ötv işlemi yapabilir. 4 yıllık aracı bugün alan kişi bugün itibarı ile 5 yıl yeniden ötv'siz araç alamaz. 4 yılın sonunda aracını satan kişi ise 1 yıl daha bekleyip yeni araç alabilir.

o boga bir arkadaş ortapedik engelli araç aldı ötv indiriminden aracı ben almak istiyorum aracı alalı 2 ay oldu aracı bana satamaz mı

boğa abi 4 yılın sonunda yada 4 yılın içinde aracı sata bilirmiyiz ? problem olurmu

Araç alma hakkınız varsa problem olmaz, bir önceki kişinin aracı ÖTV'siz olarak aldığı tarih üzerinden 5 yıl geçmediği sürece yeni bir aracı alamazsınız.
selo_selo07 araç ÖTV'siz olarak ilk alındığı tarihten itibaren 5 yıl içerisinde yalnızca araç alma hakkı bulunan engelliye satılır. Yani 4 yıllık araç aldığınızda aynı yıl içerisinde satmak isterseniz engelli birine satmanız gerekir. Ama bunun dışında 5 yılın gün/ay/yıl olarak dolması gerekir.

Üst Alt