Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli yakınının kullandığı araca engelli park kartı nasıl alınır?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
% 93 Engelliyim. Araç kullanmam mümkün değil. Annemin üzerine kayıtlı otoyu annem kullanıyor ve ulaşımımı sağlıyor. Park sorunu nedeniyle, transferim sırasında aracımıza sık sık ceza yazılıyor. Engelli plakası nasıl alabiliriz?

engelli amblemi olmuyor artık plakalarda.bunun yerine emniyetten park kartı çıkarıyorsunuz.neden ceza yazıyorlar size, park kartını bir an önce alın.

İzmir'de yaşıyoruz. Emniyete nasıl bir başivuru yapacağız?

yenişehir semtinde bulunan trafik tescil şubesine gidin araç ruhsatı yeterli yanınızda götürün ruhsatı 2 tanede fotoğraf istiyorlar, hepsi yarım saatlik iş.
veya hangi ilçedeyseniz bulunduğunuz ilçede trafik tescil bürosu varsa oradanda alabilirsiniz.
bornovada var, karşıyakada var, gaziemirde var, narlıderede var,
dış ilçelerin hepsinde var

Dediğim gibi, araç annemin üzerine ve annem kullanacak. Yine de alabiliriz değil mi?

park kartı her ilde alınabilir mi?sadece büyük şehirlerde olan bir uygulama mıdır?

yasemin
her ilde alınabilir hatta ilçelerde

aslı
annenizin üzerine olan arabayı ötv indirimlimi almıştınız.yani ruhsatta engelli arabası olarakmı geçiyor mutlaka öyledir raporunuza istinaden aldıysanız eğer.anneniz müracat edebilir

aslı gibi bende engelliyim raporum var. araç annemin üstüne kayıtlı

bizim aracımız ötv indirimiyle alınmadı.normal yolla alındı.bizde kart çıkartabiliyormuyuz

Hayır. Engelli arabası olarak geçmiyor. Özel nedenlerden dolayı benim üzerime araç alamıyoruz.

aldığımız araba benim için kullanılıyor ama engelli plkası almamıştık.çünkü 2. el alabildik.benim engelli kartım var .bu kartla annem başvursa olmaz mı?

yasemin
büyük bir ihtimalle olmaz ama sen yinede bulunduğun yerdeki trafik tescil bürosuna telefonla sor en garanti cevabı onlar verecektir.

tamam annem gidip soracak .sonucu size bildireceğim.teşekkür ederim.

ben gittim trafik burosuna engelli oto park kart dedim bana dediler soforlar cemiyetinde alacaksın ısrar ettim kabul etmedi çekip bıraktım

trafiğe gidip sorduk.1.kural özür oranım yüzde doksan ve üzeri olmaSI gerekiyormuş.2.kural annem arabayı benim üzerime noterden satış ya da hibe ile devretmesi gerekiyormuş.bilgi edindim ancak park yeri kartı alamayacağımı da öğrendim.çünkü özür oranım 85.yeniden rapor çıkartırsam olabilir.

ben yeni aldım araç zihinsel engelli oğlumun adına iki dakikalık iş park kartı çıkarmak

Üst Alt