Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli tertibatlı aracı eş kullanabilir mi?

sadik55

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Aralık 2015 güncel:

2 gün önce tse den aldığım belge ile emniyete gittim ve ruhsatta engelli olmayan kişilerin kullanımına uygundur yazıyor. artık herkes kullanabilecek aracı

17 Nisan 2015 tarihinde çıkan yönetmelikte "Araçta özel donanım varsa ve/fakat bu özel donanım takılırken aracın orijinal/teknik donanımlarında hiçbir değişiklik yapılmamaışsa, yani özel donanım ilaveten takılmışsa, bu araç araç sahibinin eşi, üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından da kullanılabilir" ibaresin göre vites aynen duruyor sol taraftada bir aparat ile ikiside kullanabiliyr. Aracın orjinalinde bir değişme yok. Bu durumda eş kullanabiliyor mu

Evet kullanabilir, trafik tescilden aracınızdaki sahibinden başkası kullanamaz ibaresini değiştirmeniz gerekir.

Gerçekten mi?benim tertibatımda da vites kolu sadece yükseltildi.bende sahibinden başkası kullanamaz ibaresini kaldırtabilir miyim

tertibatın ne olduğunun bir önemi yok . artık sahibinden başkası kullanamaz ibaresini kaldırtabilirsiniz . tertibatlı araçları 3. dereceye kadar yakınlar kullanabilir . hayırlı olsun

yönetmelikteki maddenin anlamı : aracın orjinal parçaları kaldırılmadan yapılan tertibatı ifade eder

tertibatlı araçları 3. dereceye kadar yakınlar kullanabilir . Bu ibareyıi nerde değiştirebilrim DADAŞ06

Lâ Tahzen

ruhsatda başkası kullanamaz yazıyor.trafik tescile gidip soran varmı acaba durumdan haberdarlar mı? Elimiz boş dönmeyelim.

Bende de vites koluna takılı parça var ama ruhsatta sadece "Özel tertibatlı özürlü aracı, 5 yıl süre ile satılamaz, devredilemez" ibaresi var. Yani sizin ruhsatlarda "başkası kullanamaz" diye mi yazıyor?

Karayolları trafik yönetmeliğinde yapılan değişikliğin 7. maddesinin c bendinin uygulanması ile ilgili trafik tescile mail attım. aracı herhangi engelli olmayan birinin kullanımına zarar vermeyecek şekilde özel donanımla kullanan kişinin üçüncü dereceye kadar bir yakınının ruhsata işletilmesi ile ilgili.
gelen cevap

"Aracınızı belirtilen kişilerin kullanabilmesi için Yapılan yönetmelik değişikliğinin devamında yetkili kamu kurum ve kuruluşlarından alınacak belgeye istinaden araç kullanımı sağlanacaktır. Kamu kurumu olarak da TSE belirlenmiş ancak ne tür bir belgenin alınacağı konusunda talimat gelmemiştir.Talimat gelmediği için bilgi verilememekte olup beklemede kalmanızı ve ara ara şubemize telofn açıp sormanız rica olunur." bu cevap 07 Temmuz 2015 tarihinde verildi bana.

uygulamanın ne şekilde yapıldığı konusunda bilgisi olan varmı..?

Forumda ruhsattaki ibareyi değiştiren var.
Birçok trafik tescil uygulamaya yönelik genelge gelmedi derken bazıları değişikliği yapıyorlar.
Balıkesir trafik tescil de bu işlemi yaptıran üyemiz var.

bulunduğum yerde trafik tescili aradım öyle bişy gelmedi dediler. haberleri yok anlaşılan daha

Bende sol el doğuştan engelliyim.Otomatik vites arabam var.Sol tarafdaki sinyaller sağa alındı.Yeni çıkan kanuna göre arabamı eşim kullanabilirmi diye trafiğe gittim.Trafik tescil müdürlüğünde kendilerine yazı gelmediğini söylediler.Ben yeni çıkan yasayı kendilerine gösterdiğimde farklı şeyler söylediler.Ben de ne yapacağımı şaşırdım.

KAHRAMAN69

Sizin aracınız engelli statüsünde mi? Sinyal kollarındaki değişiklik aracın özel donanımlı sayılmasına neden olmaz ki!

Araç alırken proje çizildi.Ruhsatta kendisinden başkası kullanamaz yazıyor.Sol tarafdaki sinyal direksiyonun hemen altına bir demire monte edilerek takıldı.

KAHRAMAN69

hocam yanlıs yapmıslar..bende ruhsatımı dün aldım..koldan vitesli aracın vites kolunu bır aparatla sagdan sola alındı projesi cizildi ve ruhsata " sahibinden başkası kullanamaz ibaresini yazmadılar..sen tekrar basvuru yap.

KAHRAMAN69

Külliyen hatalı bir uygulama. Ama bunu da önemi kalmadı artık. Geçen ay yapılan değişiklikle aracın 3. derece yakınlar tarafından kullanılabilmesinin önü açıldı. Sadece uygulamanın nasıl oalcağına dair kurumların iç yazı ile düzenleme yapması gerek o kadar. Sanırım bir süre daha bu belirsizlik sürecek

Hocam, bu iç yazıyı hangi kurumdan alıp, trafiğe götürebilirim.Ben vergi dairesine gittim.Biz alım-satıma bakarız dediler.Sonra projeyi çizen, Makine mühendisler odasına gittim.Onlarda bu yazıyı kim verecek diye bilemediler.Bu yazıyı ben nereden alacağım.

Fasulye

Bir hafta önce bende emliyet gittim bana antalya tse orjinal bozulmamış normal kişilerinde kullanmasına uygundur diye rapor istediler memur tse aradı 3 kişiye daha önce vermişler yasa çıktıktan sonra

buda TSE nin bugün bana ulaşan konuyla ilgili yazılı açıklaması.. kısaca beklemeye devam :)

Vc0HBRn.png

TSE den belge aldım. Ruhsatda herkes kullabilir yazıyor

2 gün önce tse den aldığım belge ile emniyete gittim ve ruhsatta engelli olmayan kişilerin kullanımına uygundur yazıyor. artık herkes kullanabilecek aracı

Üst Alt