Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsündeki araçlarında Logo-Damga-Amblem kalkmadı mı?

Themis Hukukçusu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhabalar : bu engelli araçlarında devlet plakadaki damgayı engelli logosunu TAMAMEN KALDIRMIŞTI Değilmi? ben öyle hatırlıyorum, Yahu Geçen Gün sıfır arabada bu logoyu gördüm bunlar gerimi geldi dedim durum nedir TAMAMEN YOK EDİLMEDİMİ BU DAMGA İŞİ LOGO İŞİ Beyler ???

Themis Hukukçusu Kalktı olması zorunlu değildir . AP plaka denilen tür'dür sahibinin isteği üzerine yapılmıştır Plakayı aldıysanız emniyete şikayet ediniz engelli aracı olmayabilir park yerlerinden faydalanmak için yaptırmış olabilir

Değerli yorumlarınız ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim ....

zorunluluğu kalktı ama kişi isteği üzerine cıkartabiloyor

Hayır isteğe bağlı da değil, artık damgalı plaka yok.
Yukarıda bahsedilen araç yeni ise Cenk arkadaşın dediği gibi app olabilir.

bende kaldırıldı biliyorum. ama ne zaman hangi madde ile bilemiyorum...ilgililri göreve...

sn.kardeşim,trafik tescilde bunları bilmiyenler hala mevcut.yasal dayanağını belirtebilirmisiniz..selamlar.

Yeni Cıkan kanuna göre araçlarda ENGELLİ İŞARETİ Kaldırılmıştır.

Benim şahsi fikrim: Bu neden kaldırıldı diye merak içerisindeyim, Engelli işareti olan plakalar yada araçlar trafikte çok rahat ediyordu, ve polis memurlarıda parkedilmez yerlere park ettiğimizdede plakayi gördüğünde sorun cıkmıyordu, hangi akla hizmet kaldırıldı bilmiyorum.

ayrıca demokraside çağreler tükenmez. engelli logosunu plakanan yanına yapıştırın aynı görevi görüyor!

ufuk kardeşim,bunu bilmiyen görevliler maalesef mevcut.onları hukuki ne sunabiliriz...mesela resmi gazete tarih sayı gibi...

shoalin Ayrımcılık olduğunu öne süren zeki engelliler yüzünden kaldırıldı

3T3N1TY

Bende tahmin etmiştim, çok yazık olmuş, okadar çok faydası varki bunun kaldırılmasını istemek çok yalnış bir davranış bana göre, ben direk ufak bi engelli logosu aldım ve yapıştırdım, polis bile iyi yaptın dedi hatta imkanım olsa 1 m boyun bi engelli logosu yaptırıp arabamın her yerine yapıştırıcam.

ENGELİNDEN RAHATSIZLIK DUYANLARA DERS OLSUN ;)

Böyle böyle çok hak gitti bir dönem kimliklerde özür oranı bile yazardı

shoalin
Engelli logosunu direkt plaka üzerine yapıştırmayın.
Plaka üzerine herhangi bir çıkartma, harf, logo gibi birşey yapıştırmak yasaktır. Plakanın yanına tampon üzerine yapıştırılabilir.

@Ufukalp aynen tam plakanın üstüne değil, plakanın sağ yada sol yanına tampon kısmına.

Resmi olmayan çıkartmalar ancak AVM lerde işe yarayabilir, güvenlik gerektiği gibi kontrol ederse o da zor olur.
Eskiden Logolu plakayı polis sorguladı mı merkezden çıkardı. Şimdi öyle bir şey olmadığından
kimse şikayetlerle ilgilenmiyor. Park kart haricindeki logoya da kimse itibar etmiyor.

Üst Alt