Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde olmayan araca asansör lift yapsak ne olur?

Konular
59
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar normal bir minibüse asansör veya lift veya manuel rampa yapsam bunun sakıncaları nelerdir trafikte sorun olurmu olmaması için çözümler nelerdir iyi günler herkese

Engelli statüsündeki bir minibüse bile ne trafik ne de tüv karışmıyor rampa ile ilgilenmiyorlar tüv beni ilgilendirmez diyor ben bunun minibüs değil de koltuk sayısına göre tanımına bakarım ruhsatı değiştir 5+1 koltuklu olsa bile kamyonet olarak görürüm diyor ister engelli taşı istersen yük taşı beni ilgilendirmez diyor. Zaten ruhsatta da rampalı ya da engelli taşımak için vb diye bir ibare bulunmuyor, engelli statüsünde olmayan araca da karışacaklarını sanmıyorum.

normal bir minibüs alıp yani lift asansör taktırtıgımızda buna karısmıyorlarmı veya ruhsata işlemek gerekmiyormu yolda trafik durdurdugunda sorun olmazmı tam çözemedim ben

Arkadaşım ben sana kendi başımdan birebir geçen bir olayı anlattım. Trafik araçta lift asansör rampa var mı bakmıyor ruhsata bakıyor zaten bütün iş tüvde bitiyor, tüv derse ki ben senin aracındaki lifti proje olmadan kabul etmem o zaman proje çizdirmelisin ancak tüv bize rampada sorun çıkartmadı hatta beni ilgilendiren kısmı koltuk sayısı kamyonet mi minibüs mü olduğudur siz ister engelli taşıyın isterseniz yük taşıyın bizim açımızdan sorun yok dediler.
Siz asansörlü lift yaptıracaksanız bunu tüv yetkilisine yaptırmadan önce gidip sormanızda yarar var belki asansörlü liftte prosedür farklıdır sonuçta muayeneden geçmezse yine size sıkıntı çıkacaktır o yüzden gidip konuşmanızda yarar var. Ayrıca lift yapımı sonrasında engelli aracının minibüse çıktıktan sonra aracın seyahat esnasında ileri geri sağa sola hareket etmemesi için minibüse sabitlenmesi gibi işlemleri de ihmal etmeyin.

Bu zamana kadar trafik hiç bir şekilde asansörümle ilgilenmedi ilgilenen de merakından ilgilendi(bu nasıl birşey diye).. Ruhsata bakıyorlar muayene falan tamamsa geç diyorlar..

Muayene de koltuklar tam mı koltukların arası kaç cm.. stepne var mı ... her şey tam mı ona bakıyorlar
Ruhsatta engelli taşıma aracı diye geçmekte yalnız...O yüzden liftime daha bir şey söyleyen çıkmadı...

Sizinki ruhsata işlenmeyecekse TÜVTÜRK'e sormanız da yarar var diye düşünüyorum

Benim aracımda hidrolik tertibatlı asansör diye yazıyor ancak onunla değilde koltuk sayısına takılıyorlar ben arkadaki üçlüyü kaldırdım tekerlekli sandalye girsin diye ancak bu seferde muayeneye takılıyorum her seferinde muayeneye giderken arkaya üçlüyü takıp öyle gidiyorum.

hakkanakdas Koltuk sayısı 5+1 şeklinde olacak şekilde ayarlarsanız her seferinde 3'lü koltuğu takmanıza gerek kalmaz

Üst Alt