Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde araç alımı için kredi verilmedi!?

zorbay

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Bizim çilemiz bitmez mi?
Arkadaşlar, 2011 yılında H sınıfı ehliyetimi aldıktan sonra reno maisin Bursa şubesinde ÖTV indiriminden faydalanamayacağım acı gerçeğini öğrendikten sonra kendimce ilgili olduğunu düşündüğüm bir çok yere başvurularda bulundum. Aynı yasanın mağduru arkadaşlarında girişimleriyle de nihayetinde geçen yıl mağduriyetimiz giderildi.
Arkadaşlar, neticede bir alış veriş hesap kitapla olur. Ben de hesabımı yaptım, kitabımı okudum ve yaklaşık 15 gün evvel otomobil almak üzere bir bayi ile anlaştım. Ziraat Bankası maaş müşterisiydim 15 gün evvel, oradaki otomobil kredisi faizi yüksek olduğu için Halk Bankası daha cazip geldi ve maaşımı oraya aktarmamın yeterli olduğu ilgili memur tarafından söylendi.
Halk Bankasına 48 ay vadeli otomobil kredisi için başvurumu yaptım. Sonuç bu gün olumsuz geldi.
Sebebi ise:
- Engelli otomobili olduğu için, ÖTV istisnası olması ve 5 yıl satılamayacak olması, gerekçe bu gösterildi.
Peki, ben bu krediyi çektiğimde hayatta olduğum süre zarfında zaten maaşıma kredi taksidim kadar 48 ay boyunca bloke koymayacaklar mı?
Kredi başvurum esnasında yaşam sigortası yapıldı. 48 ay süre içinde vefatım halinde yaşam sigortası kalan borcumu karşılamayacak mı?
Arkadaşlar bunca uğraşının, beklemenin sonunda kısacası şoktayım....

zorbay
Birçok banka belirttiğiniz sebepten engelli aracı için kredi vermiyor, bir yere kadar anlaşılabilir.
Ancak sizin durumunuz farklı ve banka tamamen saçmalamış.
Siz banka maaş müşterisisiniz ve kredi taksitleri her ay maaşınızdan bloke edilecek. Allah göstermesin vefaatınız halinde ise hayat sigortası devreye girecek.
Keşke maaşınızı transfer etmeseymişsiniz. Ben önceki ay sadece emekli aylığı teminatıyla 40 bin tl ihtiyaç kredisi çektim Ziraattan. Aylığımdan bloke ediliyor o kadar, başkaca rehin ipotek gibi bir teminat vermedim.

Halk Bankası Genel müdürlüğüne şikayette bulundum. İsterseniz ihtiyaç kredisi verelim dediler. Kabul etmedim otomobil kredisinin ödeme şartları daha uygun geldi. Bakalım sonuç ne olacak, merakla bekliyorum.

Halbuki ihtiyaç kredisinde ek olarak hiç bir teminat yoktur.
Engelli aracına el konamayacağından dolayı taşıt kredisi vermeyen banka, maaştan başka hiç bir teminat gösterilmeyen ihtiyaç kredisini nasıl veriyor mantık dışı.
Faiz farkından dolayı o türlü işlerine geliyor.
Ben olsam o bankayla çalışmam ve taahhüt yoksa maaşımı geri taşırım.

ben %0 faizli kredi kullandım hiçbir sorun çıkmadı.

hiç bir banka vermıyo ihtıyac kredisi alcaksın

2006 yılında engelli statusunde sıfır arac aldım banka kredisiyle herhangı bir sorun yaşamadım 1 günde cıkarttılar, farklı bir durum vardır.

Sonrasında maaşımı taşıdığım Ziraat Bankası ile görüştüm. Müşteri temsilcim genel merkezlerine sordu, onlarda da böyle bir uygulama yokmuş. 48 ay otomobil kredisi verebiliriz dediler. Maaşımı tekrar Ziraata geri çektim. Bazı şeyler yaşanarak öğreniliyormuş, bir kez daha anladım :)

zorbay
Hayırlı olsun.
benim maaş da ziraat de ve senelerdir memnunum, iki defa da maaştan blokeli kredi çektim başka hiç bir teminat göstermeden.

az önce bir baktım vakıf bank 40000tl 48 ay 55680 geri ödeme ile oto kredisi veriyor taksit tutarı 1160tl bana gayet iyi geldi bu araç kredisi baya iyiymiş vakıf bank hayat sigortası zorunluluğuda yok yazmış alacağınız aracı zeyilliyorlar araçta kaskolu yani birazda krediyi veren memurun işgüzar olmaması lazım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
bende ziraat bankasının maaş müşterisiyim kendi müşteri temsilcimle oturduk görüştük şu kadar ihtiyaç kredisi şu kadar araç kredisi verebiliriz diye hesap yaptık. Bu araç kredisi. Engelli araç kredisi değil ki. Bayii sana proforma fatura da ne yansıtıyorsa %75'ini karşılamakla yükümlüdür banka. istersen %5 kullanırsın istersen %75. bu benim keyfime kalmış. Çok saçma halkbankasının işi.

Bireysel krediler 48 ay olunca Ziraat Bankasından 1,11 faiz ile kredi kullandım. Hundai İ10 aldım. Oldukça da memnunum. Geç oldu ama sonucunda güzel oldu.

Üst Alt