Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Sağlık kurulu raporuna araç alırken özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi

betül1964

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Yeni araç almak için heyet raporu aldım ehliyetimi yeniledim
Özel tertibat detayı kodlarla ehliyette belirtildi ehliyette belurtilen şekilde aracın donanımı yapıldı fakat vergi dairesi raporda özel tertibatlı araç kullanabilir yazmıyor diye imzalamiyor
Özelge yazman gerek dedi onuda yazdım ve ben hala beklemedeyim
Hastaneye gidip bu ibareyi yazarmisiniz dedigimde de 29 aralık sağlık bakanlığı mevzuatında bu cümle yazılmayacak ehliyette detaylar var diyor
Verği dairesi de bu ibare yazılacak diyor
Kısacası 2 resmi kurum arasindaki mevzuatta kaldım
Bu konuda bilgisi olan varmi

bende çorumda aynı durumdayım resmen ortada kaldık.özelgenin cevabını aldığında banada sonucu söylersen çok sevinirim

Peki daha once almis olduğunuz rapor yokmu. Onu kabul etmiyorlar mi. (Onceki arac icin)

Cevap gelince size bilgi verecegim
Burda da kimse ne yapmamiz gerektiğini söylemiyor
Araba bayii de hazir vaziyette bekliyor
Eski raporu kabul etmiyorlar
Rapora engelli istatigine kaydedildi son rapordur ibaresi istiyor

neyi imzalamıyor vergi dairesi onu anlamadım

Raporda özel tertibatlı araç kullanır ibaresi yazmadığı icin evrakları imzalamıyor
Hastanede 29 aralıkta yasa degişti artık rapora yazılmıyor diyor
Iki kurumun birbirinden haberi yok

aynı devlette iki farklı kurum aynı mevzuatı farklı yorumluyor. Bence hastanenin dedikleri doğru. Maliyede problem var

Maalesef resmi kurumlar arasında diyalog eksikliği var. Koordinasyon sıfır

Fatih10 ozelge de olumsuz geldi
Ozelge de diyor ki
Rapor ve ehliyet usulüne uygundur ancak raporunuz da özel tertibatli araç kullanabilir ve ehliyetteki kodlar engelki sağlık kurulu raporu açiklama bölumüne yazılmadığı ÖTV yasasindan faydalanamazsının
Bu sonucuda çorlu devlet hast götürdük yinede israrla 29 aralıkta yasa degişti yazamayiz diyor
Tüm yasaları buldum fakat 29 aralıkta cikan hastaneler ne yazacak yada yazmayacak yasasıni bulamadim

betül1964

Kodların engelli raporuna yazılması diye bir şey zaten söz konusu değil, olamaz. Size gönderilen özelgede ne diyor bilemem. Ama böyle bir şart yok.

Şu anda hastaneler ile vergi daireleri birbiri ile uyumlu değil. Birinin "yaz" dediğine öbürü "yazamam" diyor. Başka hastaneden araç için rapor almanızı öneririm. Yoksa bu adamlar işi yokuşu sürmeye devam eder

Şimdi Kocaeli sopalı derince eğitim ve araştırma hastanesini sağlık kurulunu aradım biz veriyoruz dedi isterseniz sizde bir danışın.

Üst Alt