Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu oranı düşerse SGK emeklilik kararı etkilenir mi?

skywolf

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engelli raporumla doğrudan işlem yapılmadı. SGK, kendi prosedürü gereği emeklilik için ayrı bir süreç uyguladı:
Önce SGK tarafından hastaneye sevk edildim, orada heyet raporu alındı ve çıkan sonuç SGK sağlık kurulu tarafından incelenerek emekliliğim onaylandı.

Anladığım kadarıyla SGK, EK-1 Hastalık Listesi üzerinden değerlendirme yapıyor ve listedeki karşılığa göre, en düşük orandan da olsa emeklilik hakkı tanıyor.

Benim durumumda, sol diz altı amputasyon var ve bu durum geri dönüşü olmayan, iyileşmeyen bir uzuv kaybı.

Burada merak ettiğim konu şu:
🔹 Engelli raporu ve SGK'nın verdiği karar farklı işlemler olduğu için, eğer ileride engelli raporumdaki oran düşerse bile, SGK'nın verdiği maluliyet/emeklilik kararı değişmez mi?
🔹 Yani bir uzuv kaybı söz konusu olduğu için, rapor oranı değişse dahi ortopedik engellilik hali kalıcı olarak kabul edilir ve SGK açısından bu durum sabit midir?

Bu konuda kesin bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlardan yanıt bekliyorum. Teşekkür ederim.

@skywolf,

Ayak geri çıkmadığı sürece emeklilik hakkı elinizden alınmaz :). Şimdi ya da gelecekte alacağınız engelli raporundaki oranın senin emekliliğin bağlamında hiç bir önemi yok...

Üst Alt