Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu için psikiyatri doktorum yazı mı vermeli?

Aslann89

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba tedavi ile kısmen düzelen ne demek ?

10 aydır psikiyatri tedavisi görüyorum anksiyete teşhisiyle,ama doktorum son 1 aydır Okb teşhisi koydu ben 5 ay sonra sağlık kuruluna %40 engelli raporu için başvuracağım ne yapmam gerekiyor
doktorum kağıtmı verecek nasıl olacak yardım ederseniz çok memnun olurum ?

Orta demek...her ne hastalığınız varsa Orta derecede engelini var demek

Bu sitede okudumda yinede kafam karıştı şöyle diyordu birisi ama kendi fikri galiba ilac kullandığı zaman iyi olan bıraktığı zaman hastalığı nükseden diyordu acaba tıp dilinde de mi bu şekilde ?

Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen: ilaç kullandığı sürece hastalığı düzelen ilacı kesince tekrarlayan böyle diyor

Bulunduğun ildeki hastanenin saglık kurıluna başvuracaksınız

Doktorum teşhisim ile birlikte tedavi ile kısmen düzelen yazılı bir kağıt vermesi gerekmiyormu yada sisteme girmesi çünkü Okb tedavi ile kısmen düzelen %40 oluyor

@Aslann89, Tedavi gördüğün hastahane engelli raporu verebilen bir hastahane ise oraya başvurman senin çok daha kolay ve sağlıklı olur heyet direk doktorunun kanaatini sorar ve onun dediğine uygun karar verir.

Ayrıca doktor sana dediğin tür bir kağıt vermez zaten konulan teşhis ve kullandığın ilaçlar sistemde görülür eğer başka hastahaneye başvurursan tedavi geçmişine bakarlar ve muayene sonucu oluşan kanaate göre rapor verirler.

Anksiyete ve okb için %40 üzeri rapor almak öyle kolay değil sizin kanaatiniz değil doktorun vereceği karar önemli.

İnşaAllah işleriniz rast gider ve istediğiniz oranı alırsınız

Yaklaşık 5 yıldır ankasiyete panik atak için psikiyatride tedavi görüyorum ilaç kullanıyorum engel raporu alsam yüzde kaç oran verirler

@kara duman,
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun saolun yardımınız için birde okb tedavi ile kısmen düzelen çizelgede %40 olarak geçiyor doktorum tedavi ile kısmen düzelen tanısını neye göre koyar yani şöylemi kullandığım ilaç beni rahatlatıyor o ilacı kesersem tekrar hastalığım nüksediyor yani bu mu demek tedavi ile kısmen düzelen ?

Doktorunuzdan epikriz isteyin. Geçen hafta kurula girdim , bi psikiyatri kaldı çok sıra var cuma günüydü. Son hasta bendim girdim , anlattım , aynı hastane diye epikriz almadan gitmiştim. Epikriz talep etti , anksiyete tanım var diyordum depresif nöbet yazmış doktorum . Henüz oran alamadım , perşembe günü yeniden gidip raporu tamamlayacağım.
Tanım f32.1 orta depresif nöbet , 7 aydır takipliyim. %40 oran gözüküyor tabloda eğer doğru baktıysam .

@kara duman,

Bende öyle düşünmüştüm , tedavi gördüğüm hastanede kurula girdim ama benim doktorum değildi , epikriz talep ettiler .

@Aslann89, Bunun bir kesin bir şablonu yok ne yazık ki.
Pisikiyatride doktor kanaati çok önemli tamamen doktorun yorumuna bağlı.

@sungerbob, Size bir taktik tedavi gördüğünüz hastahanede heyete girmeden önce sürekli gittiğiniz doktora randevu alıp muayene olun heyete gireceğinizi söyleyin kendi uygun gördüğü değerlendirmeyi ve teşhisi yazacaktır gerekirse epikriz alırsınız ama uzun aralıklarla gittiğiniz doktorda bu işleyiş sıkıntılı olabilir sık sık gidilen bir doktorsa size hatırlar ve daha sağlıklı ve doğru bir karar verebilir.

@kara duman,
her zaman gidiyorum zaten, söyledim zaten aynı hastane olduğu için sistemde cıkar demişti. bu aralar kurullar çok yoğun, sabah 8de sıraya girdim mesai 12'de bitiyor. 11.50'de anca geldi sıram girdim, epikriz isteyince boşu boşuna beklemiş oldum. Artık başka gün gideceğim. Merak ettiğim konu 1 yıl takip istenir yazıyor, hocaları da oran vermeye meyilli buldum. ben normalde 6 ay takip sanıyordum ama orta depresif nöbette 1 sene diyor, umarım oran alabilirim.

@sungerbob, Evet doğru söylemiş sistemde her şeyi görür heyette ki doktorlar ama durumundan emin olamamış demek ki.

Depresif nöbetten fazla puan alınamıyor genelde umarım istediğiniz oranı alırsınız.

@Aslann89,
Tedavi öncesi hastalık belirtilerine 10 üzerinden değerlendirip tedavi sonrası 5-6'ya düşmesi kısmen düzelen, 1-2'ye düşmesi tam düzelen. Yani aldığın tedavi sonrası hastalığındaki belirtilerin gerileme miktarına göre değerlendirme yapıyor doktorlar.

Sürekli tedavi gördüğünüz doktordan "Durum Bildirir" raporu alın ve tedavi gördüğünüz hastaneden de eğer yatışınız vs varsa epikriz alın. Durum bildirir rapor e nabıza işlenir onu elden almanıza gerek yok. Epikrizi de yanınızda götürün. Bir eczaneden de geçmişe dönük ilaç listesi çıkarttırın. Bunlarla beraber hangi hastaneye giderseniz gidin bir şekilde yardımcı olacaklardır. Ama en sağlıklısı eğer çok yoğun değilse kendi tedavi gördüğünüz hastaneye başvurmanızdır. Durum bildirir raporda doktor görüşünü, kullandığınız ilaçları, tedavi süresini, yapılan işlemleri vs yazar.

@bipolarikipolmaz,

Durum bildirir yeterli , reçeteleri zaten görüyorlar bugün bizzat kurulda bu şekilde yaşadım. 7 aylık takipli hastayım , doktordan aldığım epikriz ile değerlendirme yaptılar . Ben kesin birşey diyemiyorum durumu belirttim kurulda son karar söylenecek dedi kâğıda oran yazmadı . Kurulda da oran vermezler heralde itiraz edip baska hastaneden deneyeceğim şansımı .

@shuyako,

10 dan 9 a düştüyse yada hiç ilerleme yoksa tedavi devam ediyor diye vermezler mi?

Çünkü bazı örnek heyet raporlarını inceledim tedavi devam ediyor yazıyor ve oran vermemişler tedavi devam ediyor acaba tedaviye başlayalı daha bir yıl olmadığı içinmi?

@Aslann89,

Doktor, tedaviye yönelik yapması gereken her şeyi yaptım ama hastalık belirtilerinde gerileme olmadı kanaati ne zaman oluşursa o zaman tedaviyle işlevselliği düzelmeyen diyebilir. Ancak bunun süresi için net bir yorum yapamıyorum. Doktora bağlı süresi.
Önceki yazdığım mesajda söylediğim gibi hastalık belirtilerinde gerileme olduysa ve bir kanaat oluştuysa oran verebilir doktor.

Üst Alt