Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu başvurumda düşük oran verildi. Nasıl itiraz etmeliyim?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Devlet hastanesinden %30 rapor aldım. özürlülük ölçüt yönetmeliğinde benim rahatsızlığım hakkında %50 oranında alabileceğimi yazıyor.
1. Raporu aldıktan ne kadar sonra itiraz hakkım var?
2. İtiraz etmek için fakülteden aldığım sonuç geçerli olur mu?
3. İtiraz ettikten ne kadar süre sonra sonuçlanır ?
4. Yeni rapor için farklı bir yetkili kuruma başvuruda(fakülte,ilçe devlet hastanesi...) bulunabilir miyim?

Bende süreç şöyle işlemişti.Raporum düşük çıktığında hemen itiraz etmiştim.Onlar başka bir hastaneye yönlendirdi.O hastane kararı bozdu ve hakem hastaneye yönlendirdi.Hakem hastaneden aldığım rapor geçerli şuan.Bu işlemler 1 yıla yakın sürdü.Şehirdeki yoğunluktan dolayı süre değişebiliyor.

sınava yetiştiremez miyim yada başka hastaneye direk gitsem ben başvuru yapsam yeni bir rapor alabilir miyim

öncelikle geçmiş olsun rahatsızlığınız nedir bu kanıya nerden vardınız size yapılan tetkik ve tahlillerde net bişekilde 50 alabileceği kanısınamı vardınız yoksa kendi yorumunuzmu böyle
halilibrahimyildiz38

sağolun kalp kapakçık rahatsızlığı ef 52. özürlü ölçüt yönetmeliğinde %30-%55 arasında olanların %50 olduğunu yazıyor.

Klas 3 hastalar 50 Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş
veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların
varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik
fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55,
diğer durumlarda %30-%50).

sanırım bu tabloya göre düşündünüz ancak sizde sol ventrikülfonksiyonlarında azalma varmı ayrıca sizinki aort mu mitralm yetersizlikmi oda önemli
halilibrahimyildiz38

ayrıca tansiyon varmı bu oranın içine dahil edildimi

bende mitral yetmezlikte var aort yetmezliğide tansiyon ilacı kullanıyorum sürekli delix 2,5 ilaç raporuda var ama işleme almadılar. rahatsızlıktan dolayı kullandığım için etkisi olmaz dediler

resimleri açlırsa sormak istediğim bu rapora itiraz edip %40 üzerine çırabilir miyim yada başka bir yol izlemem gerekiyor mu ?? 6 aydan önce farklı bir kuruma başvuru hakkım var mı ??

[FONT=sans-serif]Doğuştan kalp hastalıkları olanlara sakatlık oranı cetvelinde verilen oranlar;[/FONT]
[FONT=sans-serif]Klas2 :[/FONT]
[FONT=sans-serif]A-Grubu:% 25[/FONT]
[FONT=sans-serif]Fizikinceleme veya laboratuvar sonuçları ile DKH saptanan,
günlük basit aktivite ile asemptomatik olanancak orta düzeyde aktivite ile semptomatik olan
NHYA evre 2 hastalar veya semptomları önlemek için diyet veya ilaç tedavisi gerektiren,
konjestif kalp yetersizliği semptomları olan veya senkop, göğüs ağrısı, emboli veya siyanozu bulunan hastalar veya
kalp boşluklarında dilatasyon veya disfonksiyonu olan,
orta derecede kapak yetersizliği veya darlığı olan, orta düzeyde sol-sağ şantıbulunan ( Qp/ Qs 1.>2:1), sağ-sol şantı olmayanlar veya pulmoner vaskülerrezistansı artan hastalar ( pulmoner vasküler rezistans; sistemik vasküler rezistansın yarısındanküçük olanlar)[/FONT]

[FONT=sans-serif]B-Grubu:% 30[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ameliyattan sonra yukarıdaki kriterlere uygun hastalar.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Kalp kapak hastalıkları için verilen oranlar:[/FONT]
[FONT=sans-serif]Klas 2 hastalar:% 30[/FONT]
[FONT=sans-serif]Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı;
NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte lab. testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.)
ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığına rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF> % 60 , aort yetersizliğinde > % 55 , diğer durumlarda > % 50).

Oranlar bu şekilde.
Sizinki sanırım ameliyattan sonra gerçekleşti.
Ameliyat sonrası için B grubu % 30 diyor.
Eğer ameliyat sonrası değilse, diğer şıkları okuyarak size uygun olanını bulun ona göre itirazınızı gerçekleştirirsiniz.
Burada kalp hastaları var engel oranlarını inceleyebilirsiniz.
[/FONT]

http://www.engelliler.biz/forum/sag...alp-hastalari-ozur-oranlariniz-yuzde-kac.html

[FONT=sans-serif]
[/FONT]

Belirli bir süre geçmeden farklı bir hastaneye başvuramazsınız ama raporunuza itiraz edebilirsiniz.

yönetmeliği inceledim kapakçık rahatsızlığı ile alakalı bölümü buldum benim yorumladığım kadarı ile %50 almam gerekiyor ama %30 verdiler raporda da görüldüğü gibi ameliyat olmadım ama yönetmeliği yanlış anlamadıysam Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığ ibaresi ameliyat olma şartı yok anlıyorum çünkü veya diye ayırmış ameliyat şartı yok gibi duruyor. eğer ki benim düşündüğüm gibiyse
1- itiraz konusunda nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?

KALP HASTALIKLARI
A. Kapak hastalıkları
Klas l hastalar 10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventrikülerdilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar 30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlarve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofivarlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).
Klas 3 hastalar 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlarve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikülsistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).
Klas 4 hastalar 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlarve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).

Kaynak
Özürlülük ölçütü özür oranları cetveli (ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK) yönetmelikek-2sayılıözüroranlarıcetveli(Sayfa 35-36)

Evet veya dediği için ameliyat olma zorunluluğu yok ama
Eğer ameliyat olmadıysanız lab. sonuçlarınızın orta düzeyde olması gerekiyor.
Sonuçları ben inceleyip değerlendiremem malesef doktor değerlendirmeli o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim.

Şu an işten çıkıyorum.
itiraz konusu hakkında daha sonra yardımcı olacağım.
Geçiş olsun.

unutmazsanız sevinirim alakanız için teşekkür ederim.

Yardımcı olabilecek bu konuya hakim başka birisi daha varsa çok makbule geçer :)

değerli arkadaşım senin ef 55-75 arası yazılmış %50 verien klas3 ü dikkatlice oku orada burda sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olması lazım seninkinde normal yazıyor bide ef değerlerinde uymuyor farkındaysan sadece mitral aort yetersizliği oranları belirlemiyor yanında başka şeylerinde olması gerekiyor sende orta ve biraz üzeri yetersizlik var ancak diğer değerlerin hep normal halilibrahimyildiz38

ayrıca tans.yon ilacı kullanıyorsan neden endokrine gitmedin raporunu gösterseydin 10 puanda ordan alırdın

Rahatsızlıktan dolayı kullandığın için etkisi olmaz demişlerdi bende bilmediğim için böyle bir çıkmazın içine girdim abicim senin bu durumda tavsiyen nedir tam olarak ne yapsam daha doğru olur

Üst Alt