yönetmeliği inceledim kapakçık rahatsızlığı ile alakalı bölümü buldum benim yorumladığım kadarı ile %50 almam gerekiyor ama %30 verdiler raporda da görüldüğü gibi ameliyat olmadım ama yönetmeliği yanlış anlamadıysam
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığ ibaresi ameliyat olma şartı yok anlıyorum çünkü veya diye ayırmış ameliyat şartı yok gibi duruyor. eğer ki benim düşündüğüm gibiyse
1- itiraz konusunda nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?
KALP HASTALIKLARI
A. Kapak hastalıkları
Klas l hastalar 10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventrikülerdilatasyona ait bulguların olmaması.
Klas 2 hastalar 30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlarve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofivarlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).
Klas 3 hastalar 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlarve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikülsistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).
Klas 4 hastalar 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlarve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).
Kaynak
Özürlülük ölçütü özür oranları cetveli (
ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK) yönetmelikek-2sayılıözüroranlarıcetveli(Sayfa 35-36)