Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Raporu almak ve emekli olabilmek için ne yapmalıyım!!

AHMET SAGLAM

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
02.02.1970 doğumluyum. 21.12.1987 tarihinden bu yana çalışıyorum. Toplam prim gün sayım 9508 gün.Emeklilik için 50 yaşı bekliyorum.

Yaklaşık 10-12 senedir Diabet II hastasıyım son tahlilimde HbA1c 10.120 çıktı.
yaklaşık 1 sene önce Sağ Sol baçağımda Variş olduğu ve ameliyat olmam gerektiği söylendi.
Yaklaşık 2-3 önce Gözlerimde 1.25 Asliğmat oldu ve Gözlük kullanıyorum.

yaklaşık 10 gün önce İşyeri hekimi rutin sağlık muayesinde çekilen EKG raporunda geçirilmiş Kalp krizi göndügü bildirildi.

Engelli raporu alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?
Yukarıdaki bilgiler dahilinde % kaç engelli raporu alabilirim?
Engelli raporu alarak yaşı beklemeden emekli olabilirmiyim?
Emekli olur isem bağlanacak emekli maaşında düşüklük olur mu?

Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim
Sygılarımla.

İşyerinden alacağınız evraklarla Vergi Dairesine başvuruda bulunacaksınız.Vergi Dairesi sizi ilgili Hastahaneye sevk edecek.Sağlık Raporunuzun %40 ve Maliyenin onaylaması ile engelli emekliliğinden faydalanabilirsiniz.Emekli Maaşı ise çalışma ve prim gün sayısına göre farklılık arz eder.
aşağıdaki linkte de sizin için faydalı bilgiler bulunmaktadır.
[FONT='inherit']http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/74748-emeklilik-icin-rapor-alacak-kisiler-raporda-su-ayrintilarin-olmasina-dikkat-etsinler.html

[/FONT]

Tip 2 diabete %20 oran verilir, 1.25 astigmat görme kaybı değil ufak bir görme kusurudur, gözlükle düzelir ve her hangi bir oran verilmez. varistan de birşey çıkacağını sanmam, çıksa da oranı %40 a taşıması imkansız.
Şayet kalbinizde bir rahatsızlık varsa başvurup şansınızı deneyebilirsiniz.

Üst Alt