Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu alırsam özel sektörde sorun yaşar mıyım?

sinemsk.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Engelli raporu almak üzereyim yüzdeligi kaç çıkacak bilmiyorum . İşlemleri başlattim ama henüz tamamlayamadim . Tek bobrekliyim ve hepatitim var . Uzun yıllardır da özel sektörde öğretmenlik yapıyorum fakat rapor başıma bela olur diye daha önce hiç denemeyi düşünmemiştim ancak şu an e kpss de şansımı denemek istiyorum . Ama yuzdeligi ne olur bilmiyorum ama ekpss olmazsa özelde devam etmek zorundayım raporum başima bela olur mu ? Bu sorunun cevabını bulamıyorum çok deneyimsizim bu konuda deneyimi olan varsa paylaşabilir mi

Basina bir bela olacağını düşünmüyorum. Çünkü hastalığın ile mesleğin ters düşmüyor. Ayrica dedigin gibi e kpss ile şansını artırmış olursun

Engelli raporun olursa özel sektörde iş bulamazsın. Engelliye başımıza bela olacak diye genelde iş vermezler. İhtiyacın yoksa hiç engelli raporu alma

@Polmiks,

merhabalar size katılmıyorum aksine daha çok iş imkanı doğar özel sektörde belli bir engelli kadrosu var oyüzden kesinlikle iş ten çıkarma olayı yaşamazlar

Özel sektörde bazı firmalarda gerçekten engelli personel istihdam ediyor. Onlardan birine girebilirsen esnek ,rahat ve sosyal hakların olabilir. Engelli kadrosunu dolduran firmalar var. Ben aldım çok memnunum. İş bulamazsın diye bir şey yok kendini geliştirirsen tecrüben var yeteniklisen iş bulabilirsin. Karamsar olma olumsuz düşünceli insanlardan çok uzak dur.

Dışarda binlerce sağlam insan var istediğin kadar kendini geliştir firma ne isterse o maaşı alırsın. Şansın yoksa ömür boyu asgari ücret alırsın belki o işi bile bulamazsın

Bir bölümde çalışıyorum. 17 kişiyiz, 1 tane engelli personel istihdam zorunlu ve ben çalışıyorum. 16 sağlam insanın yanında çalışıyorum. çünkü 16 + 1 engellipersol olması lazım :) Engelli kadrosunda işe girersen, sağlam insan ile karşılaştırmıyorsunuz. Kadro farklı.

kişisel olarak tavsiyem kesinlikle alman yönünde çünkü bu bağlı olduğun kurum içinde pozitif bir katkı oluyor. Net maaş üzerinden çalışıyorsan şirket aldığın oran kadar vergi indirimi yapabiliyor. Bunun için de engelli raporu aldıktan sonra vergi indirimine başvurman gerekiyor.

Zaten arkadaşlar belirtmiş firmalar engelli kadrosu barındırması gerekiyor.

Bende özel sektörde çalışıyorum engelli raporu alıp vergi indiriminden yararlandım 10 senedir de aynı firmada çalıştım ssk günümü doldurdum. Emekli oldum ve hala aynı şirkette hem emekli hem de engelli olarak çalışmaya devam ediyorum.

Evet ek olarak, İnternet yüzde 25 indirimli, telefon hattı indirimli alabiliyorsun. Engelli kartı ile metrobüs ve iett'lere binebiliyorsun. Minübis hariç.

Özel sektörde öğretmenlik yapıyor. Özel sektörün sağı ve solu belli olmuyor ne yazik ki.

Özel dershanede öğretmenlik yapıyorum . Yani hamileyken bile hamileliğini gizle diyen bir sektör . İşte rapor öğrenilirse tepkileri ne olur bilemiyorum etrafımda bu durumda olan bir öğretmen arkadaşım da yok varsa da ben bilmiyorum evet artıları çok fazla engelli raporunun ama işimden olurum diye de korkuyorum

Bu arada cevap veren tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum

Üst Alt