Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli rapor Oranı Sıfır çıkıp Tanıya otomatik vitesli araç kullanması uygundur..?

Halilagic

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Engelli raporu çıkarıyorum henüz elime gecmedi yanliz hastane sisteminden görünen rapor oranı sıfır. ..ama tanıya da tertibatsiz otomatik vitesli arac kullanmasi uygun dur debriyaj li araç kullanamaz sonucu yazmışlar....bu ne anlama geliyor böyle bir rapor mümkün müdür...buraporu bu şekilde alırsam oran sifir olarak Ötv siz araç alabilir miyim....bir terslik olabilirmiı ...ötv'siz otomatik vites li araç için oran verilmiyor mu...bu konuda geniş bilgi sahipleri emsal ler varsa yazarsa seviniriz. ..teşekkürler

Bu rapor hiç bir işe yaramaz, ÖTV muafiyeti için engellilik oranı ve tanıda rahatsızlığın detayı olmalı.
Hem debriyaj kullanamaz deyip oranı da 0 veren "aklı kıta" da selam olsun :)

Vala kafayı yememek elde değil. ..sıfır çıkıyor sa demekki ben saglamim. .ayaklarım da hareket kısıtlı yazmış topuklarda 13 tane platin var parmak ayninsekilde. ..hem bunları yazıp hem oranı nasil sıfır çıkarır anlamadınm.
.rapor u çıkarırken engel oranin belirlenmesi diye ayrıca söylememiz mi gerek. ..ben otomatik vitesli arac icin engelli raporu dedim. ..

merhaba Kardeş;
özürlülük oranın yada daha önce almış oldugun rapor oranı kaç ?

Hocam ilk defa alacam. .ben bombalı saldırı sonucu Gazi oldum güneydoğu da..ayaklar baya sıkıntı oldu sol topukta 13 tane platin atıldı hareketler kısıtlı ayak dışa basıyor bunu doktor da zaten onayladi muayene de tanı bölümüne yazdı ayrıca heyet rapor sonucu nü da yazmis bilgisayar dan baktık ama oranı sıfır vermişler ne hikmetse...bu oranin verilmesi için ekstra söyleme muz gerekirdi bunu anlamiş değilim...bindurum u nasıl duzelti riz bilmiyorum...

Hele bir rapor eline geçsin, o zaman tartışırız

Sky_Walker

Mrv hocam sonunda bugün hastaneden aradılar rapor u tekrar ortapedi hocasına göndermişler oran sifir vermişti ama tertibatsiz otomatik vitesli arac kullanmasi uygun dur diye sonuç bölüme yazmıştı. .bugün hoca düzeltme yaptı oranı yüzde 18 okarak tekrar imzaya çıktı ayrıca 300 tl para talep ettiler...
birşey daha soracağım bilgisi olan yazarsa sevinirim...bu tür raporlarda ücret alınıyor mu ayrıca gazi lerden talep etme hakları da varmı. .bana bu işlem özel işlem oldugu icin gazi de olsan vermen gerek dediler. .bunun net mevzuat ı nedir...

güzi

Hocam bu yazıda engellik haklarından faydalanmak için diyor yani otv indirimi icin otomatik vitesli arac kullanmasi gibi rapor la ilgili birşey yok...dün bashekim e dahi çıktım gaziler den alinmiyor diye biliyorum diyor sekreter ine tekrar inceleme yapsın lar diye talimat verdi oda heyet başkanını aradı sordu bu işlem özel olduğu için ücret alınır dedi..mecburen 300 tl yatırdık ...nasıl iş anlamdım kime sorsam engel oranı çıkıyorsa ve de sen gazisin vermemen gerek desede vezne ci dahil olmak üzere maalesef aldılar. ..işi çözemedim yani

Halilagic
Sizin aldığınız engelli sağlık raporu olduğu için, rapor başvurusu sırasında normalde size bir belge imzalatılır, belgede engel oranı 0 çıkması durumunda sizden ücret talep edilir vb., size böyle birşey imzalatılmadıysa, hastanenin hasta hakları bölümüne başvurun, ordan da cevap alamazsanız BİMER'e şikayet edin. Üstteki kanunun çıktısını da yanınızda götürün, belge onları bağlar.

Halilagic

ötv'de engellilik hakkı değil midir?. Söz uçar yazı kalır. Sky_Walker ın da dediği gibi bimer'e yazın.Hem de en kısa zamanda Cevap vermek zorundalar. Bu ücretin hangi dayanakla alındığını sormanızı öneririm. Eğer haklılarsa biz de doğrusunu öğrenmiş oluruz madem bu işin.
Ve birşeyi çok acı bir biçimde farkediyorum ki yaşanan sıkıntılar hep aynı. Yasa herkese aynı olduğu halde, uygulama farklılıkları mağduriyet doğuruyor...

Evet maalesef kanun var ama uygulama yok ..herkes kendi kafasından bir görüş bildiriyor ama net cevap veren yok...

Konu ile ilgili dün Sağlık Bakanlığı 184 e şikayet talebi oluşturdum.onların vereceği cevaba göre Bimer e yazı yazacağım..bakalım nasıl bi dönüş olacak

Halilagic

Araç alımında oranın bir önemi yok. Ama sıfır olması bir soruna yol açar diye korkarım. 1 olsa amenna, ama sıfır olunca, "sen engelli değilsin, bbu hak engellilere veriliyor" diyebilirler...

Hocam rapor tekrar duzelenerek ortapedi hocasına göndermişler oran yüzde 18 olarak düzeltildi...tanı aynı şekilde...ayrıca bugün vergi dairesi müdür yardımcısı nin yanına gittim raporu gösterdim Ötv indirimi alabilirsin bir sıkıntı yok dedi raporda ..ama ehliyet değişimi yapman gerek dedi...bende okey verdim çıktım..ehliyet değişimi için işlemler e baslayacsm. .

Üst Alt