Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli rapor almak için Yozgat Şehir hastanesi mi İstanbul'u mu tercih etmeliyim?

Gamze tmblt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engelli raporu için yozgat sehir hastanesi mi istanbul mu tercih etmeliyim bütün tahlillerim raporların mevcut doktorların anlayışı ve sistem açısından soruyorum

@Gamze tmblt, Eskişehir Şehir Hastanesi ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne gitmiş biri olarak söyleyeyim, genel olarak şehir hastanelerindeki doktorlardan hayır gelmez. Sekreteri den doktoruna kadar hepsindeki hava başka kimsede yok. Şehir hastaneleri genel olarak donanımlı hastanelerdir ama içi tamamen boştur, doktorlar falan da adam akıllı ilgilenmezler. Ayrıca Yozgat gibi küçük şehirlerde rapor işleri biraz daha tekelleşttiği için daha zordur. Çünkü Yozgat'ta fazla alternatif olmadığı için özellikle rapor gibi durumlarda istediği gibi at koşturabiliyorlar. Ama İstanbul gibi büyükşehirlerde alternatif fazla olduğu için bu kural o kadar da geçerli değil. Ayrıca İstanbul'da rahatsızlığına uygun bir hastane varsa oradan rapor almanız daha mantıklı olabilir. Ortopedik rahatsızlıksa Fizik Tedavi Hastanesi, görme engelli iseniz Göz hastanesi, psikiyatrik engelli iseniz Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi vb.

Ben bu konuda size katılmıyorum hastanelerde artık kimse kafasına göre at koşturamaz bu konu ile ilgili çok fazla yasal düzenlemeler yapıldı diye biliyorum ayrıca SGK bu konuda sıkı denetimler içerisinde ben de raporumu ilçe devlet hastanesinden çıkarttım geçen sene verilen oran ve içerik tamamen yasaya uygun olması gerektiği gibi düzenlendi ve bana teslim edildi ne eksik ne fazla bu konuda bir hastane sunumu bence gereksiz diye düşünüyorum kendi fikrim.

@babe, Bu işin söylediğiniz gibi standartı olsa itirazlar sonucu değişen rapor oranları olmazdı. Sizin şansınızın yaver gitmesi herkesde aynı olduğu anlamına gelmiyor. Mesela bakın benim kolumdaki açıklık engelli raporunda 100 derece, durum bildirir raporunda 30 derece yazıyor. Yakın gibi bir değer mi sizce bu :)

Arkadaşlar ben zaten tip1 hastasiyim yani geçen hafta da diyabete bağlı polinöropati teşhisi konuldu el ve ayaklarımı artık hissetmemeye başladım benim amacım ekpss çünkü ben normal kpss ye hazırlanan Bi ogretmendim 1 sene öncesine kadar o yüzden yüzde 40 oranı çok önemli benim için yani 6 ay da basvuramayacagimizi düşünürsek tek atimlik bir hamle hakkim var anlicaginiz pendik marmara da bütün tahlillerim sadece sağlık kurulu için hastane tavsiyesi rica ediyorum

@Gamze tmblt, Sizi anlamıyor değiliz ama aynı hastanenin farklı hekimi bile farklı oranlar verebilirken şunu yapın demek gibi bir yol yok. Aynı durumu ben de emeklilik kontrol muayenesinde yaşayacağım mesela. Farklı bir sonuç çıkarsa itiraz edeceğim. Yapabileceğimiz, elimizden gelen başka bir şey yok. Hangi hastanede ki hangi hekimin nasıl bir tutum alacağını kimse bilemez. Bana kalırsa tahlillerinizin yapıldığı yer daha iyi olur. Mesela ben 30 yıldır işitme cihazı kullanıyorum ama eskiden malum dijitale aktarılmıyordu veriler ve senelerdir yeni işitme cihazı vs almadığım için dijitalde bununla alakalı bir kaydımın olmaması nedeni ile 2 yıl süreli verildi. Ameliyat olduğum hastaneye gitsem belki süreriz olabilirdi.

Üst Alt