Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli plakalı araçlarda kasko indirimi var mı?

Konular
21
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar. Engelli plakalı araçlara kasko indirimi var mı? Bilgisi olan var ise paylaşsa güzel olur......saygılar

Arkadaşım indirimi bırak bir çok firma kasko bile yapmıyor yapanlarda da sorun oluyo özellikle Allah göstermesin aracın pert olma durumunda sorunlar çıkıyor bildiğim kadarıyla...

axa oyak kaskodan arac pert olunca hurda belgesi cıkması garantisi klozu ekettim policeye sorun cıkmaz sanırım pert durumda

NACİ;

yok kardeşim indirim falan yapılmıyor. 6 yıldır kaza bildirimi yapmamama rağmen ancak % 60 indirim yapıldı. ama 6 yıldır en ufak bir kaza durumu olmadı ve kaskoya bildirilmedi. indirim bu yüzden.

Bende her yıl kasko yaptırırken sormama rağmen ekstra indirimden değilde herkesin yararlandığı %60 'a kadar çıkan hasarsızlık indiriminden bahsediyolar oda eğer kaza yapmazsanız oluşan indirim.

Hem indirim olarak hem de sakat statüsünde araç için özel poliçe olarak iyi hizmet veren bir sigorta: www.engelsizkasko.com

Hatta, bizim siteden referansla gittiğini ileten arkadaşlarımıza özel indirim de yapacaklardır... Bir seçenek olarak aktarmak istedim.

feyzademiralp;

peki hurda belgesi verip otv'siz mi odeme yapacaklarmis?

evet ötv siz ödeme yaıcak ama gene bi araba alabailcem ötv indirimli 5 sene beklemee gerek kalmıck olsun

kasko yapılıyo ama arkadaşlar dikkat edin bu araca kasko yaparken kasko bedeli olarak sizin ödediğiniz fiyat değil aracın anahtar teslim satış fiyatını yazdırmaya özen gösterin

şöyle örnek vereyim benim arabam 27600 tl ben 19000 tlye aldım bazı kasko firmaları bana araca kasko bedeli olarak 19000 tl yazarız dediler yani araç pert olursa benim kaskodan alacak olduğum para 19 tl ben başka bi firmadan kasko bedelini 27600 yazdırdım öyle kasko yaptırdım

şimdi bunun farkı ne allah göstermesin araç pert olursa ötv ödemeden yeni araç alabiliyoruz ama pert olan aracın geriye dönük vergilerini ödemek şartıyla yani 27buçuk olan aracı 19 a aldım ya aradaki 8500 tlyi önce maliyeye ödeyip ondan sonra gidip yeni araç alacaksın kasko bedeli 27500 yazıy rert olan araçtan ben 25 buçuğu alıp 8 buçuğunu maliyeye verecem elimde 19 lira kalıyo yani araca verdiğim para eğer kasko bedeli 19 yazılsaydı 8buçuğu maliye alacak bana 10 buçuk kalacak buna dikkat edelim arkadaşlr

arkadaslar engelli plakalı araclara neden cok yüksek kasko fiyatları veriliyor bu kafamı cok karıştırıyor.cok faiş fiyat veriyor kasko şirketleri

arkadaşlar ben allianz sigortaya sordugumda %15 tek şoför indirimi oldugunu söylemişlerdi yani biz arabayı sadece kendimiz kullandıgımız için böyle bir indirimin oldugunu söylediler bana siz yinede allianza sorun.

ensar_yasar;

poliçeye liste fiyatı yazılmazsa, kasko şirketi tamir masrafının tamamını ödemiyormus zaten, bu açıdan da önemli.
Ancak benim forumlardan okudugum kadariyla arac pert'e cikarilinca ötv ödemeden yeniden araç alınamıyormuş, yani siz ötv'yi odeyeceksiniz, boylece şirket aracı tamir ettirip satabilecek ama biz otv'siz arac alma hakkımızı kaybediyoruz. Sadece "araç hurdaya çıkarılmıştır" belgesi olursa ötv ödemeden yeniden araç alınabiliyormuş (bu da kasko şirketlerinin işine gelmiyor). Hatta illa pert'e cikmasına da gerek yok, ben otv'sini odemeyi kabul edip aracı engelli olmayan birine sattım diyelim, 5 yıl dolmadan yine ötv indirimli araç alamiyormusuz. Ama kasko sirketi size tam bedeli odeyecekse, gidip otv indiriminden yararlanmadan da yeni arac alamaz mısınız zaten?

silverbullet;

arkadaşım kasko bize tam ücret öderse yenisini almak iyi fikir ama örnekle açıklayayım
sen 30bin tl lik aracı 22 ye aldın kaza yaptın pert oldu kaskodan 30 bin tlyi aldın 8 bin tl maliyeye verdin kaldı 22 bin tl bununla aynı aracın sıfırını alamazsın ötv düşer aynı aracın sıfırını yine aynı şartta 22 ye alırsın anlatabilmişimdir umarım

Poliçenin mağduriyet yaşamamanız için ÖTV'ye dair riskleri de içerdiğinden emin olun arkadaşlar. ÖTV'sini biz ödeyeceksek kasko (ÖTV dahil) anahtar teslim bedelinin tamamını ödemeli. Yok, ÖTV'yi biz ödemeyeceksek, o zaman ÖTV'siz olarak satın aldığımız bedeli ödemeli sigorta.
Ne haksız kazanç ne de mağduriyet.

ensar_yasar;

Mantıklı olarak düşününce tamam ama 30.04.2010 tarihli ÖTV sirkülerinin 4. maddesi (forumun sabit konu başlıklarında var) şöyle:

d) İstisnadan Yararlanılan Araçların Satışı
Kanunun 15 inci maddesinin 2 nci fıkrasının (a) bendine göre ilk iktisabında ÖTV istisnası uygulanan araçların istisnadan yararlananlar dışındaki üçüncü şahıslar tarafından (bağış, hibe veya satış şeklinde) iktisabında, adına kayıt ve tescil işlemi yapılan alıcı tarafından, araçların istisnadan yararlandığı ilk iktisabındaki matrah esas alınmak suretiyle, söz konusu aracı iktisap edenin kayıt ve tescil ettireceği tarihteki oran üzerinden ÖTV beyan edilmesi gerekmektedir. İstisnadan yararlanılarak ilk iktisabı yapılan aracın ilk iktisap tarihinden itibaren 5 yıl geçmeden satılması sırasında Kanunun 15 inci maddesinin 2 nci fıkrasının (a) bendi uyarınca ÖTV ödenmiş olması, bu süre içinde ilk iktisabı yapılacak diğer bir araç için istisnadan yararlanmayı sağlamamaktadır. Ayrıca, istisnadan yararlanılarak iktisap edilen aracın ilk iktisabından itibaren 5 yıl geçtikten sonra, istisnadan yararlanan kişinin, Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendi kapsamında iktisap edeceği bir başka araç için de ÖTV istisnası uygulanması mümkün olup, bu şekilde istisnadan yararlanılabilmesi için eldeki aracın satılmasına gerek bulunmamaktadır.
g) İstisnadan Yararlanılan Aracın Hurdaya Ayrılması
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendi kapsamında düzenlenen istisnadan yararlanılarak ilk iktisabı yapılan araçları, 5766 sayılı Kanunun 19/c maddesinin yürürlüğe girdiği 1/7/2008 tarihinden önce veya sonra deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu hurdaya çıkaran malul ve engelliler, istisnadan yararlanılan aracın ilk iktisabından itibaren 5 yıl geçmemiş olsa dahi, 1/7/2008 tarihinden itibaren yeni bir aracı iktisap etmeleri halinde ÖTV istisnasından yararlanabileceklerdir.

Benim buradan anladıklarım:
1. 5 yıl dolmadan ister keyfi olarak, ister pert olan aracın tamir ettirildikten sonra engelli olmayanlara satışı sırasında ÖTV'yi alıcı öder, dolayısıyla bizim ötv'yi ödememiz gerekmiyor.
2. Hadi alıcı değil biz ödedik diyelim, ama yine de bu bize 5 yıl dolmadan tekrar ötv indirimli araç alma hakkı vermiyor (bence de senin de dedigin gibi ötv'sini geri ödedikten sonra tekrar ötv indirimli olarak alabilmeliyiz, saçmalık ama maalesef kanun böyle çıkarılmış, belki bir de vergi dairesine sormak lazım).
3. Ancak araç bir daha trafiğe geri dönmeyecek şekilde hurdaya çıkarılırsa o zaman 5 yıl dolmadan yeniden ötv indirimli araç alabiliriz.

Ben mi yanlış anlıyorum?

cevaplarını vereyim biz bu yazıyı malişyedeki memurlarla beraber okuduk ve üstünde tartıştık

1-5 yılı doldurmadan keyfi yada kaza yapan aracı tamir ettirip satmak istersen vergiyi alıcı öder ama sen alıcı olsan alacak olduğun aracın borcunu hangi şartta kabul edersin ben olsam aracın fiyatından düşerim bu şekilde araç sahibinişn cebinden çıkmazmı bu para dolaylı olarak

2- biz yada başkası vergiyi kim öderse ödesin eldeki aracın 5 yılı doldurmadan değiştirilmesi durumunda her şartta yeni alınacak olan araç vergiden muaf değildir normal vergilerini ödeyerek almak gerekir

3- eğer araç hurdaya çıkarsa yeni alınacak olan araçta vergi indiriminden yararlanırsın ama eski aracın ödenmemiş vergilerini ödemek şartıyla buda demek oluyo ki bizim kaskodan alacak olduğumuz paranın bi kısmı kaskoya gidecek demektir yani burda ne haksız kazanç nede maduriyet var yani aracı ilk aldığın güne dönüyon

Poliçenin mağduriyet yaşamamanız için ÖTV'ye dair riskleri de içerdiğinden emin olun arkadaşlar. ÖTV'sini biz ödeyeceksek kasko (ÖTV dahil) anahtar teslim bedelinin tamamını ödemeli. Yok, ÖTV'yi biz ödemeyeceksek, o zaman ÖTV'siz olarak satın aldığımız bedeli ödemeli sigorta.
Ne haksız kazanç ne de mağduriyet.

Üstteki mesajımda yazdıklarımda hata yoksa, ÖTV'sini kim öderse ödesin, biz yeniden ötv indirimli araç alamıyoruz, yani mağdur oluyoruz.
Bu nedenle bence poliçeye şu 2 cümleden birisini yazdırmak lazım:
- Aracın kullanılamaz duruma (pert) gelmesi durumunda, aracın hurdaya çıkarıldığına dair belge verilerek o günkü liste fiyatından ötv düşülerek ödeme yapılır. (bu durumda şirket aracı hurdacıya satamaz ama araç sahibine de eksik ödeme yapmış olacağı için karlı bile olabilir, bizim de yeniden ötv indirimli araç alma hakkımız korunmuş olur)
- Aracın kullanılamaz duruma (pert) gelmesi durumunda, aracın o günkü liste fiyatı ödenir ve hiçbir suretle ötv tutarı araç sahibinden talep edilemez. (bu durumda biz liste fiyatından yeni araç alabiliriz ancak şirket 5 yıl dolmadan aracı hurdacıya satamaz, bu riski düşünerek poliçe tutarını yüksek tutarak belki kabul eden şirket çıkar, yok illa satmak isterse alacak olan hurdacı ötv'sini ödemek istemeyeceği için bizim başımızı ağrıtabilir)"engelsizkasko" sanırım tamamını ödüyormuş ama detayını bilmiyorum.

Yine de en iyisi kanunun değiştirilerek ötv'si ödenmeyen aracın ötv'si ödendikten sonra 5 yılın dolmasını beklemeden tekrar ötv indirimli araç alınabilmesine izin verilmesi.

ensar_yasar;
araç hurdaya çıktıktan sonra ötv indirimli yeni araç almak için eski aracın ödenmemiş ötv'sini ödemenin şart olduğu nerede yazıyor, ben hiçbirde öyle birşey okumadım, memurun yorumu mu? Kasko yaptırmayan birisi, hurdaya çıkan aracı yerine yeniden ötv indirimli araç almak isterse eskisinin ötv'sini cebinden mi ödeyecek yani?

1- 5 yıl dolmadan aracı satarsanız ötv yi ister alıcı ister sen öde sonuçta para senin cebinden çıkar ben ikinci el öle bi aracı alsam ötv yi ben ödeyecek olsam onu aracın sahibine verecek olduğum paradan keserdim

2-kanun diyo ki 5 yılda bir defaya mahsus olmak üzere bu imkandan yararlanabilirsin bu aracı 5 yıl dolmadan satarsan 5 yılda ikinci olacağı için yararlanamazsın vergisini ödesen bile farketmiyo

3-özellikle not düşmüş herhangi bi sebeple araç hurdaya çıkarsa hurda belgesini getirmek şartıyla 5 yıl dolmadan ikinci defa bu haktan yararlanılabilir hatta daha önceden buda yoktu ikinci seferde normal alınıyodu bu konudada yileştirme yapıldı

haksız kazanç konusuda tam anlaşılmadı sanırım

siz 30 milyarlık aracı 22ye aldınız ve hurdaya çıktı kasko size 30 ödedi siz gittiniz 22ye aynı aracın sıfırını yine aldınız bu haksız kazanç değilmi öyle olsa herkes ayda bi araba atar dereye

peki kasko poliçeyi aracın fiyatından değilde sizin ödediğiniz paradan keserse ne olur yine hurda durumunda kaskodan 22milyar aldınız araç 30 bin tlydi aradaki 8 milyar bu sefer kasko şirketinin cebinde kaldı bununda suistimal edilme ihtimali yokmu

peki bide su ihtimal yokmu hurdaya ayrılan araç için kasko şirketi size 22 bin lişrayı verdi kalan 8 ide maliyeye verdi yada 30 u size verdi siz o paranın 8 ini maliyeye verdiniz kaldı 22 bin tl yine aynı aracınızı gittiniz 22 ye aldınız devletin kendi parasıda kendi cebine girmiş oldu değilmi olay tamamdır

peki neden ötv ödese bile ikinci defa aynı şartta araç alınmıyo bunun mantığı nedir
bence bu işin mantığı şudur sakat olan birizi bu aracı ihtiyaçını gidermek için alıyo herhangi bi ticaret yada araç alıp satmak için değil o halde normal kullanıcı sıfır aldığı bi aracı 5 sene kullanır ondan sonra araç masraflar çıkarmaya başlar değişim ister yada otomotivde yenilikler ortalama 5 senede bir olur ve yeniliğe ayak uydurması gereken normal kullanıcı 5 yılda bir araç değiştirir bu sebeple bu hakta 5 yılda bir olmalı yalnız kaza afet gibi zaruri haller bunun dışındadır mantığıyla bu kural koyulmuştur sanırım

ensar_yasar;

sorun burda zaten, pert demek hurda demek degil, kasko sirketleri aracı hurdaya cikarmiyor, tamir ettirip tekrar satıyor, bizim araclarin satilabilmesi için ötv'sinin ödenmesi gerektiginden bize 30 degil 22 oderiz diyorlar, siz 22'yi aliyorsunuz ama arac hurdaya cikmadigi icin gidip 22'ye yeni arac alamiyorsunuz. Benim sordugum kaskocular araci liste fiyatından kaskolasalar bile ötv'siz öderiz diyorlar, sizin kasko yaptirdiginiz yer tamamini oderiz mi dedi, gerci dese bile policeye yazdirtmak lazim bence.

peki kasko poliçeyi aracın fiyatından değilde sizin ödediğiniz paradan keserse ne olur yine hurda durumunda kaskodan 22milyar aldınız araç 30 bin tlydi aradaki 8 milyar bu sefer kasko şirketinin cebinde kaldı bununda suistimal edilme ihtimali yokmu

bu zaten olmaz, aracin tamir masrafından ötv indirimi yapılmadığı icin tamirat durumunda kasko masrafın tamamını karşılamaz, bir kısmını biz odemek durumunda kalırız.

eger hurdaya ayrılmıştır belgesi de verecekse sorun yok, ama forumda bir kişi bunu poliçeye özellikle bir cümle olarak eklettiğinden bahsediyordu, şirket te ötv'siz ödeme yapacakmış. Biraz önce izmir vergi dairesine sordum, hurdaya cikan arac icin tekrar satilamayacagindan biz ötv istemeyiz dediler. Bu durumda ötv kasko şirketinin cebine giriyor, ama en azından biz kaskonun verdigi parayla tekrar ötv'siz araç alabiliyoruz.

ben bi soru sorcam arkadaslar benım ehlıyette otomatık butun arabalar dıyo..ben sımdı otomatık panelvan turu araba kullana bılırmıyım.mesela opel combo yada fıat doblo.gibi??? cvp yazarsanız cok sevınırım.

merhabalar

burada kural şu: sigortalının aracı pert olduğunda, sigorta şirketinden alacağı hasar ödemesi ve hurda belgesiyle birlikte sigortalı kişi pert olan aracının aynını tekrar alabilmeli

biz bu hizmeti engelsiz kaskoda sağlıyoruz.

g) İstisnadan Yararlanılan Aracın Hurdaya Ayrılması
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendi kapsamında düzenlenen istisnadan yararlanılarak ilk iktisabı yapılan araçları, 5766 sayılı Kanunun 19/c maddesinin yürürlüğe girdiği 1/7/2008 tarihinden önce veya sonra deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu hurdaya çıkaran malul ve engelliler, istisnadan yararlanılan aracın ilk iktisabından itibaren 5 yıl geçmemiş olsa dahi, 1/7/2008 tarihinden itibaren yeni bir aracı iktisap etmeleri halinde ÖTV istisnasından yararlanabileceklerdir.

dikkatli okursak burda özellikle aracın hurdaya ayrılması diye yazılmış pert olması dememiş haliyle yeni araç satın alabilmek için sizden aracın hurdaya ayrıldığına dahil belge istenecektir kasko şirketleride bu sebeple bu araçları kasko yaparken sorun çıkarıyolar ya yapmak istemezler yada fazla fiyat isterler çünkü bu aracı pert olsa dahi tamir edip satamazlar çünkü pert olan aracın hurda belgesini size vermek zorundalar yada siz öyle bi durumda gidip kendi adınıza kayıtlı aracı hurdaya çıkaracaksınız tam olarak bilmiyorum ama sonuç olarak kasko şirketi o aracı ancak parçalayarak parçalarını satabilir tamir ettirmesi mümkün değil eğer öyle bi durumla karşılaşan olursa kesinlikle aracı trafikten hurdaya ayırsınlar yoksa ikinci bi aracı alamazsınız

elinizdeki aracı vergilerini ödeyerek bi başkasına sattınız gidip ikinci defa indirimli araç alamazsınız normal vergilerini ödeyerek alabilirsiniz pert olmuş aracıda trafikten hurdaya ayırmazsanız o aracı başkasına vergilerini ödeyerek satmış gibi olursunuz ki zaten bu aracı kasko şirketi sizden satın almış sayılıyo ve bu araç hala trafikte gözüktüğü için siz ikinci bi aracı indirimli alma imkanınız yok

s.elmas35;

motor hacmi 1.6 yı geçmediği sürece istediğiniz aracı ötv istisnasından yararlanarak alabilirsiniz yalnız panelvan olan araçların ruhsatı kamyonet olarak kayıtlı olduğu için ötv %10 otomobil olanlarda %37 yani panelvan olanlarda % 19 indirim alırsınız

düzeltiyorum %19 diye yazmışım % 10 olacaktı

aracımı yeni kasko yaptırdım ve pert olması halinde hurdaya cıkırlacaktır klozu koydurdum kaskodan. Sorun yok yoksa böylede sorun varmı

feyzademiralp;

öyle yazdırdığınız için pert olması durumunda şirket size hurda belgesi ve poliçe üzerinde yazılan kasko bedelindeki tutarı vermek zorunda ve siz kaskodan alacak olduğunuz parayla hurda belgesinide maliyeye vermek şartıyla yeni aracınızı ötv istisnasından yararlanarak alabilirsiniz yani şu durumda cebinizden bi para çıkmadan aynı aracınızın sıfırını aynı şartta alabilirsiniz

ensar_yasar;

evet istedimde bu zatten cok ta ünlü bir kasko şirketinden yaptırdım

OturanBoğa;

Sayın Oturanboğa bu engelliler için kasko çok güzel ancak ben konyada yaşıyorum bu sorun olur mu:confused::confused:

Bir sorun olmaz emrett. Kasko tüm ülke genelinde yaptırılabilir...

kime yaptırdınız feyza demiralp bizide bilgilendirin..

Üst Alt