Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olduğum için Diyanet atamamı yapmadı!?

Mirseca

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar konya kur-an kursu öğreticiliği kazandığım halde rapor derecemi (52) gerekçe göstererek benim atamamı yapmayan D.İ.B. KINIYORUM.

Arkadaşım kınıyorum demekle olur mu, atandıysanız kazanılmış bir hak var. Sadece engel oranınız gerekçe gösterilerek bunu yapamazlar. Nitelik kodlarında yanlış/eksik bilgi vermediniz değil mi (yani orada yazan bir şartı taşımıyor olabilir misiniz) Böyle bir durum yoksa vakit kaybetmeden hukuki yollara başvurmanızı öneririm.

kardeş merkezi atama ile yani ekpps ile ösym nin atamış oldugu adayları kurumlar kesinlikle reddedemezler ancak verdiğin bilgiler veya beyan ettigin evraklar eksikse bu olabilir. kurumla tekrar konuş olmazsa mahkemeye git 1997 yılında falan bir yakınım öyle olmuştu kurum müdürü seni kabul edemeyiz deyip ayrıca sertifika istemiş o zamanın şartlarındada bu ablam hiçbir şey bilmedigi için çaresiz kabul etmişti şu an hala pişmanlıgını yaşıyor keşke elimden biri tutsaydıda mahkemeye gidebilseydim diyor.

Diyor ki aranan şartlarda;

Engelli Kur-an Kursu Öğreticiliği ve Müezzin-Kayyımlar için Açıktan Atanmaya Esas Gerekli Evraklar

Yani kuran kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmadığına dair beanı isteniyor. örneğin işitme engeldir sanırım.
Bu belgeyi alabildiniz mi?

Engelli Kur-an Kursu Öğreticiliği ve Müezzin-Kayyımlar İçin Açıktan Atanmaya Esas Gerekli Evraklar
1- T.C. Kimlik Numarası beyanı, (Nüfus cüzdanı fotokopisi vb.)

2- 2016 - EKPSS sonuç belgesindeki öğrenim durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylanmış sureti, Yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK'den denklik belgesi,

3- 2016 - EKPSS sonucu yerleştirme belgesi,

4- İş talep formu,

5- Kur-an kursu öğreticisi ve müezzin-kayyım olarak yerleşenlerin görevini yapmalarına mani bir özürlerinin bulunmadığına dair beyanı, (Müftülükten alınabilir)

6- Başkanlıkça verilmiş olan hafızlık belgesinin aslı veya kurumca onaylanmış sureti,

7- Sabıka Kaydı Belgesi memur için (Sabıka kaydı belgesinde; Adli sicil veya sabıka kaydı bulunanlar için mahkeme kararlarıyla birlikte)

8 - Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı,

9- Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınmış veya bu Yönetmelikçe Kabul edilen en az %40 oranında özürlü olduğunu gösteren sağlık kurulu raporu,

10- Mal beyannamesi (Müftülükten alınabilir)

11- Son bir yıl içinde çekilmiş altı adet vesikalık fotoğraf.

12- Sigorta ve BAG-KUR belgesi (Önceden varsa)

13- Kaza-i rüşt kararı.( 18 yaşını doldurmayanlar için )

14- İmam-Hatip Lisesinden sonra İlahiyat Fak., İlahiyat Ön lisans veya diğer lisans ve diğer Ön lisans mezunlarının İmam-Hatip Lisesi ve lise diploması sureti.(Müftülükçe tasdikli)

BU EVRAKLAR 2'ŞER NÜSHA OLARAK HAZIRLANACAKTIR.

D.İ.B. - İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

arkadaşım bende aynı durumdayım şu an mahkeme sürecindeyim siz ne yaptınız bana gerçek bir gerekçe de göstermemişler. yani rapor falan değil sebeb. bizim gibi kimler var neler yapıldı ben merak ediyorum size tebliğ edilen yazının metnini de görmek istiyorum acaba benimkiyle aynı mı görüşelim inşallah

benim bu belgelerim de de eksiklik yok. beni diyanet çok mağdur etti formasyonum olduğu halde şimdi öğretmenliğe de başvuramıyorum çünkü 2016 ekpss ile başvuru yapıp atanmış görünüyorum ama göreve başlayamam bir gerekçe bile olmamasına rağmen önemli değil sınavım geçersiz durumda şu an.

2015 yılı ekpss atamalarındada böyle seyler olmuştu onlara face den falan ulaşabilirseniz size yol gösterebilirler.ozamanda mahkeme süreci olmuştu.

maalesef ulaşamıyorum bu durumda olup ta mahkemeye dava açan dilekçe örneğini buldum ama dava sonucunun olumlu gelp gelmediğini hiç öğrenemedim kazanan varmı bilemiyorum.

geçen yılda bir arkadaşım imam olarak atandı ve ataması iptal oldu mahkemeye verdi ama kazanamamış sanırım.. hem engelli statüsnde alım yap hemde engelli diye iptal et tamda diaynete yakışan bir uygulama.. üstelik iptaller kağıt üstünde engeli görmeden denemeden.. zaten 1 yıl aday memuriyet var istediğin verimi alamazsan iptal etme hakkım var.. valla hiç görmeden engele göre iptaller var ki bu kararı alan kurumun yatacak yeri yok.. kul hakkının en acısı namazları niyazlarıda kurttarmaz..

Üst Alt