Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak cezaevi çalışanıyım. Nasıl bir proje hazırlayabilirim?

besalti20

Aktif Üye
Konular
300
Reaksiyonlar
13
SELAMLAR HERKESE
Arkadaşlar engelli biri olarak cezaevinde çalışmaktayım ve cezaevleri ile ilgili proje yazmaktayım.
siz değerli arkadaşlarında bu konuda öneri ve düşüncelerine ihtiyacım var. Siz olsanız cezaevleriyle ilgili nasıl bir proje yapardınız.

besalti20

Projeden kasdınız nedir? Mimari proje mi sosyal bir projeden bahsediyorsunuz?

ikisi de olabilir... Fikir önemli.

besalti20

Cezaevlerinin erişilebilirlik problemleri ciddi seviyede. Tip proje yapılabilir ve emsal teşkil edebilir. Mevcut yapıların ise erişilebilirlik incelemeleri yapılarak düzenlemeler yapılması istenebilir.

Personelin engelliler bakımından hizmetiçi eğitimleri düşünülebilir. (işaret dili eğitimi dahil)

Olağanüstü durumlarda alınacak tedbirlere ilişkin olabilir.

Ring araçların rehabilitasyonu düşünülebilir.

Kamu-STK işbirliği çerçevesinde cezaevlerinin denetimleri beraberce yapılabilir.

Bu alanda çalışan, mesela cisst ile görüşebilirsiniz. Hak temelli çalışan nadir örgütlendendir.

hozgul

bununla ilgili projem var hatta. eğitim verilmesi açısından mevcut duzenlemeler yapıldı ve başlandı. İSATANBUL EĞİTİM MERKEZİ ben kendimde orda personelim. istanbulda cezaevi çalışanların hepsine eğitim verildi. bu ay içinde.

Fiziki koşullar içinde cok yakında başlıyor. 2012'den sonra yapılan cezeevleri engelli erişimi iiçinde düşünülmüş yapılmış. ama 2012'den oncekiler için dediğin gibi çalışmalar devam ediyor.

besalti20

Eğitimlerin içeriği hakkında bilgi verebilir misiniz? eğitimi kimler veriyor? Bir de eğitimler kaçar kişilik yapılıyor? Yani bir seminer gibi kalabalık mı yoksa daha küçük gruplarla mı?

hozgul

Hizmet içi eğitim

Çalıştığı birim ile ilgili olur bazen. Ziyaret kabul yada uyap vs. Bazen motivasyon eğitimleri.

Hava şartlarına göre eğitime dahil Boğaz gezisi veya dışardan iletişim uzmanı ile konferans verilir.

Eğitmenler tabiki tecrübeli cezaevi müdürleri,PİSKOLOG,sosyal çalışmacı gibi.

besalti20

Bahsettiğiniz uzmanların engellilik ve patolojisi hakkında sosyal da dahil olmak üzere çalışmışlıkları var mı? Biliyor musunuz?

Üst Alt