merhaba, sanıyorum memurken adaylık sürecini geçirmiş ve kaldırmış iseniz öğretmenlikte aynı geçirmiyorsunuz öyle hatırlıyorum sanki ama çok oldu benim benim 5 yıl oldu kadrodayım. ondan ben hatırlamıyorum tam yani sizin ilgili prosedürü araştırıp okumanız gerekli.
düşünebileceğiniz bazı sorular veya bağlamlar:
neden öğretmenliğe geçmek tercihinde bulundunuz ki. Zor bir meslektir. Ben seviyorum çocuklarla çalışmayı ve öğrenclerim beni çok sever yoksa yapmazdım muhtemelen. Hatta başka meslekleri araştırıyorum ve yabancı diller bildiğimden daha çok global meslekleri araştırmaktayım şahsen. Allah güzelini nasipetsin bana ve sevdiklerime, öyle ya Allah herşeyi bilen ve layıkıyla muamele edendir.
neyse, bunları ne için söyledim: öğretmenliğe geçince rahatınız bozulablir, keyfiniz kaçabilir, huzursuz da olabilirsiniz. Ayrıca kendigözümden bakacaksam bence çok sabırlı olmanız gerekecek ve ders anlatırken dikkatli olmanız da gerekecek. bla bla bla. daha çok şey anlatırdım da neyse.
yani bu anlattıklarıma istinaden birkaç şey daha söyleyeyim,performansınız yükselede bilir elbette.
sizin sorularınıza özet cevaplar:
1) bu soruyu açıkladım sanırım. ama prosedürleri okumanız gerekecek net bilgi için.
2) kadronuzu dilekçe ile alamıyorsunuz. Fakat mazeret atamasına aday öğretmenken dahi başvurabilmektesiniz.Şasınız varsa ve kimse tercih etmezseo zaman istediğiniz yere atanırsınız. Ama şunu belirteyim: son zamanlarda eş durumundan başvuru yapan çok kişi olduğundan olsa gerek bu seçenek biraz işlevsiz olmuş durumda. Çünkü 5 yıldır tercih yaptım ama gelmedi benim. (fakat adaylık döneminde ildışı yapmıştım mazeret ataması ile)
3) benim bildiğim kadarı ile halihazırda bu tip bir atama ekys ye girip puanınız oluştuktan sonra lan birşey. Ama ben idari birime geçmek istemediğimiçin pek araştırmadım ondan bu sorunun cevabı da benm tarafımda pek net değil malesef. Ekys de girmedim.
iyi çalışmalar dilerim.