Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Öğretmen atamalarında ikici öncelik kaldırılsın!

Konular
5
Reaksiyonlar
0
İşletme Bölümü mezunu olup, formasyon almasına rağmen ikinci öncelik sebebiyle atanamayan engelli öğretmen arkadaşlar var mı aramızda? Engelli öğretmenler için ikinci öncelik kaldırılması için neler yapılabilir?

Bu hakkaniyetli bir durum değil, engelliler içün en azından bu tolere edilebilir.

Merhaba Arkadaşlar,2015 aralık ayında başvuru yapıp 81 puanla atamayan muhasebe öğretmeniyim. Yeni atamalar yapılmadan bir şeyler yapmalıyız. Engellilerin sorunları ile ilgilenen Milletvekilimiz Sayın Berna KARABURUN'a, Milli Eğitim Bakanlığına, Engellilerin sorunlarını dile getiren kurumlara bu sorunu dile getirelim. Ben Sayın Millet Vekilimize durum hakkında yazı yazdım ama henüz bir cevap alamadım. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kuruluna da durumu ilettim ama yönetmeliği uyguluyoruz denildi. Bu durumda olan tüm arkadaşlar ses getirmesi gerekiyor. İlgili her yere yazı yazalım. Bu haksız bir durum. Ben 81 puanla atanamadım 60 puanla öğretmen aldılar. Fikri olan varsa yapalım.

Kardesim nesi haksiz bir durum tabiki amaci ogretmenlik olanlar once atanacak sende egitim fakultesinde okusaydin o zaman isletme mezunlarinin kendi yapabilecegi islere de ogretmenler basvurmaz olur biter senin fazla puan almis olman ogretmenlik yapacagin anlama gelmez her formasyon alanda ogretmen yapilacak diye bir durum yok.

Edep
Hocam bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz vebal alıyorsunuz belirteyim. İşletme okuyan kişi muhasebe ve pazarlama alan derslerini alıyor tıpkı diğer muhasebe öğretmenleri gibi tek eksik yanları eğitim bilimleri kısmı onuda formasyonla alıp denk hale geliyorlar. Konu yeterlilik konusuysa yeterlidirler. Evet eğitim fak mezunu kişi atansın ancak yayıla yayıla atanacaksa sınava girip tercih vermeyip formasyonluyu keyfi mağdur edecekse 50 puan alamayıp atanamayacaksa bıraksınlarda 80-90 alan adam bu işi yapsın madem sınav bu ülkede en belirleyici unsur haline gelmişse... Ayrıca bu bölümler eğitim fakültesinde 2009 yılında kapandı mezun vermiyor artık ihtiyaç karşılansın diye iibf lilere formasyon verilmeye başlandı. Verdiysen eşit, adil, mağdur etmeyecek düzenlemeyi ilki taraf içinde düzenleyeceksin. Bu bukadar basit.

metinisa
Metin hocam, yüz yğze en yetkili kişilerden randevu alarak bu durumdaki üç beş kişi ile gidip derdimizi anlatmakıyız akabinde çevremizi kullanarak siyasi baskı kurdurmalıyız ve tüm bunları biran önce yapmalıyız. Zamanımız daralıyor.

Evet Enginsar,
Size katılıyorum. Sınavlar herkesin eşit şartlarda yarıştığı ortamdır. Birilerine üstünlük sağlanırsa bu sınavların adil olmadığını gösterir. Biz İşletme okuyanlar eğitim fakültelerinden daha fazla mesleki eğitim alıyoruz. Hem teorik hemde pratikte tecrübelerimiz var. Pedagojik formasyon eğitimini neden aldık o zaman. BİZLER HEM EĞİTİCİ HEM DE UYGULAYICIYIZ. Bu durum sadece kapatılan eğitim fakültelerinden mezun olanların açıkta kalmamaları için yapılmış bir ayrımcılıktır. Ocak 2016 normal öğretmen atamasında muhasebe öğretmenleri 50 puanla atandı. Eğitim bilimlerinden 50 alan birinin eğitimciliği tartışılır Sayın Edep.
Arkadaşlar bu konuda başka fikri olan varsa lütfen paylaşalım.
Vakit geç olmadan bir çözüm bulalım.
Bence çözümün tek adresi Milli Eğitim Bakanlığıdır. Çünkü öğretmen ataması Bakanlık tarafından yapılıyor. Talim terbiye kurulu buna karar veriyor. İlgili birimlere yazılacak bir metin oluşturup gönderelim.
Bu haksız durum hakkında diğer birimlerin dikkatini çekecek kamuoyu oluşturup sesimizi duyuralım.

arkadaslar ben kamu yönetimi mezunuyum formasyonumda var 2016 ekpss yede girdim öğretemnlik bekliyorum bizler ticaret mes.lis. adalet bölümlerine atanabılıyoruz bılıyordum .nedir bu ikinci öncelik meselesi biz simdi atanamıyormuyuz atanma sansımız kac bılgı verırısenız sevınırım.

gursa sen varya çok ballısın :D okutacağın dersler minnacık :D tam bana göre öğretmenlik alanın :D ama şansa bizde orayı okumadık en ağır öğretmenliği okuduk :D

Suskun Mutsuz Umutlu arkadasım bıraz acarmısın bende ıkıncı önceliğe tabii miyim atama nasıl oluyor arkadaslar yorum lutfen aydınlatın benı

gursa relax ol . sende sıkıntı yok. ilk öncelik grubundasın. ama ikinci öncelik olan arkadaşlara destek vermemiz lazım. onların atamalarıda birinci öncelik gibi yapılması lazım.

Suskun Mutsuz Umutlu tesekkur ederım arkadsım tabiiki destekliyorum ben fazla bılgısayardan anlamamayan arkadaslar bır sablon hazırlasalarda gereklı yerlere bızlerde mail atsak desteklesek daha ıyı olmaz mı

Arkadaşlar benim bransıma 7 bölümden atama oluyor 7 si de eğitim çıkışlı değil. Yani 7 bölümde formasyon aldı. Dershanede rehberlikte bu branşta 7 bolumunde 1. Veya 2. Öncelik olduğuna dair bir ibare gozukmedıgını söyledi. Bu yüzden bilgi veremedi oda şaşırdı. Şimdi ben 1 veya 2 olduğumu nasıl anlayacağım.

Hocam 2015 yılında ekpss puanıyla mı başvuru yapıp yerleşemediniz.. Çok üzüldüm böyle bir engel olduğu için.. Birlikte bi saat verin o saatte bimere yazalım tweet atalım millet vekiline yazalım ankara MEB öğretmen yetiştirme ye yazalım bugün akşam başlatalım herkes facede ki gruptan takip etsin

Sayın Arkadaşlar,
İlgili birimlere gönderilmek üzere bir metin hazırladım. Önerisi düzeltmesi olan varsa lütfen yardım etsin..

Sayın Yetkili,
Bizler işletme fakültesi mezunu olup pedagojik formasyonu olan muhasebe ve pazarlama öğretmenleriyiz. Engelli öğretmen alımlarında puan üstünlüğüne göre atanmamız gerekirken 2.Kontenjan olarak değerlendirildiğimiz için başvurumuz dikkate dahi alınmıyor. 50-60 lı puanla atama yapılıyor bizler 100 puan dahi almış olsak atanamıyoruz. Bu haksız bir durum. Sınavlar herkesin eşit şartlarda yarıştığı ortamlardır. 2015 Aralık engelli öğretmen atamasında Sayın Milli Eğitim Bakanımız tüm engelli öğretmen başvurularının atanacağını duyurmasına rağmen bizlerin başvurusu dikkate alınmadığından atama yapılmadı. Diğer branşlarda norm fazlası olduğu halde yine de atanıyor. Muhasebe öğretmen adaylarına neden dışlanıyor. Atamada puan sıralaması esas değil mi?
Aynı durumların ileri ki atamalarda da yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını, bizlere de kontenjan açılması, engelli kişilere atamada da engel çıkarılmamasını için gerekli işlemlerin yapılmasını talep etmekteyiz.

Arkadaşlar hakkıyla okuyan kimse kolay okumuyor, helede biz engelliler için hayat çok zor bir hal alıyor. Gece gündüz çalışıp kazanabildigim bölüm öğretmenlik! bizim 4 yıl boyunca gördüğümüz zar zor vize finallere hazırlandığımız, geçmeye çalıştığımız dersleri formasyon adı altında 6 ayda alıyorsunuz sonrada bizden bilgili olduğunuzu savunuyorsunuz yapmayın Allah aşkına!!

emlfrkn

Engelli bir bireysiniz gidip kpss ile atanmayıp kolaya kaçarak ekpss ile atabinıyorsunuz biri laf ettimide dezavantajlıyım ben diyebiliyorsunuz. başka bir engelli kolaylık istediğinde höt pöt kesiliyorsunuz hemen. Kaçınız odtü mezunu kaçınız boğaz içi mezunu gidip aöfyen beter okullarda okuyun sonra ben okadar okudum deyin. Bu başlık sizin günilete rapmen mücadele başlığıdır. Buraya yazmak zorundamısımız siz böyle yazınca hakkından birinin vazgeçeceğinimi sanıyorsunuz? Herkes atansın diyoruz sana size zararı ne ?

Enginsar
Bizde istiyoruz herkes atansın ama formasyon alanda benden öncelikli gibi davranmasın bunu anlatmaya çalışıyorum.

Üst Alt