Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Kartı Schengen ülkelerinde bir indirim sağlıyor mu?

yakamozz07

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
3
Engelli kartımız bu ülkelerde indirim sağlıyor mu acaba

Hayır. İşin komik tarafı o bölgedeki çoğu ülkenin verdiği engelli kartı mütekabiliyet esasına aykırı olarak tek taraflı olarak biz tanıyoruz. Ve bunla baya bir övünüyoruz. Ama adamlar bizim kartları tanımıyor. AB komisyonunda ortak bir engelli kartı oluşması yönünde çalışmalar var ve sona gelindi. Eğer Ab üyesi olmadığımız halde bizi de bu kapsama alırlarsa amenna. Almazlarsa bizimkilerden birşey olacağı yok. Hadi çoğu şeye bu engelli derneklerinin gücü yetmiyor bari bu tarz konularda seslerini çıkarsalar. Bitane konfederasyona mail atmıştım bunla ilgili ama atarken bile cevap vermiyeceklerinden emindim ki öyle oldu.

@yakamozz07, Fransa'da hızlı trende indirim yapmışlardı. Örneğin standart vagonda 110 Euro idi ücret. Ancak tekerlekli sandalyem sadece birinci sınıftaki alana girebiliyordu. Birinci sınıfta seyahat etmeme rağmen 60 Euro'ya seyahat etmiştim. Bu indirimi yapmak için engelliğimi kanıtlayan bir belgemin olup olmadığını sordular. Başbakanlığın verdiği kartı göstermiş ancak herhangi bir tercümesinin olmadığını söylemiştim. Ona rağmen kimliğime bakıp, bir kopyasını alıp bu indirimi yapmışlardı. Standart bir uygulama mı yoksa inisiyatif miydi çok anlayamadım ama sonuç itibariyle indirimli seyahat etmiştim.

Arkadaşlar,

Schengen başvurumu Almanya için yapacağım. İnternette aşağıda göreceğiniz bir yazıya denl geldim. Konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Engelli başvurularında ise​

• %50 ve üzerinde engel raporu bulunan ve refakat eden kişilerde dahil gerekli belgeleri sundukları taktirde konsolosluğun indirimin hakkından yararlanabilmektedirler.
Almanya turist vizesi için gerekli evraklar için yukarıda bilgi vermeye çalıştık. Almanya turistik vize başvuru işlemlerinize Almanya’ya olan seyahat tarihinizden en az 2 ay önceden başlamaya dikkat ediniz. Schengen vizeleri için başvuru yapılabilecek maksimum süre ise 90 gündür. Seyahat tarihine 2 haftadan az süre kalmış yolcularımızın vizelerinin seyahat tarihlerine yetişemeyebileceğini şimdiden hatırlatırız.

Kaynak : Almanya Turistik Vize

Üst Alt