Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli hakından faydalanılarak Motor alabiliyor muyuz?

benim de merak ettiğim bir soruydu. merak ile bekliyorum.

Faydalanmak için rapor oranın %90 olması vardır diye ben kendim faydalanmadan aldm. Sym joymax 250i. Bayilere sor ya da konu hakkında bilgisi olan ilgili birimler arkdaşlar yarıdımcı olabilir. A2 ehliyetim var.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/yayinlar/ozurluler_icin_vergi.html

[FONT=Times][FONT=Times][FONT=Times][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Verdana][FONT=Times New Roman]- Motosikletler, mopedler ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlar,[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Times][FONT=Times][FONT=Times][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Verdana][FONT=Times New Roman]Buna göre, Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede bulunan taşıt araçlarından motor silindir hacmi 1.600 cm³â€™ü aşmayan binek otomobilleri, motor silindir hacmi 2.800 cm³â€™ü aşmayan kamyonet, pikap vb. eşya taşımaya mahsus taşıt araçları ile motosikletlerin “özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı (sakatlık derecesi) %90 veya daha fazla” olan malul ve özürlüler veya bizzat kullanmak amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul ve özürlüler tarafından, “beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere” yetkili satıcı veya galeriden satın alınmasında ÖTV tahsil edilmeyecektir.

Yani engel oranınız %90 ın altında ise özel tertibat yapılması gerekiyor. %90 üstü ise sıkıntı yok.

[/FONT][/FONT]
[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

Üst Alt