Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözüm hiç görmüyor diğeri %70 görüyor. Emeklilik için yeterli tanıyı alabilir miyim?

bayram3452

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle herkese iyi akşamlar
Ben engelli bir gözüm hiç görmüyor digeride 70 oranda anca goruyor yani lens cıkardıgımda o oran daha kötü 40 yada 50 düşüyor ama hastaneye gittim engelli emeklilik için başvurdum karar çıkmış rapor çıkmadı soruyorum itiraz edebilirsiniz diyor beni emekli yapmadılar başka hastaneye tekrar mı gitsem başvuru yapsam bana biri yardımcı olabilir mi ve ben engelli emekli olınca SGK calısamıyor muyum onu anlamadım bana birisi yardımcı olqbilir lütfen SGK girişim 01.01 2008 raporu nereden bakabilirim kararı bana gönderdiler mail atmıştım ama malulen basvurmadım benim doğuştan gelen bir kayıp sol gözüm hiç görmüyor ışığı bile sıfır yuvası bozulmuş öyle demişti doktor bana neden emekli olamıyorum çok zor şartlarda çalışıyorum ne yapmam lazım raporda kaç aldıgımıda goremiyor karar 23.07.2026 çıkmış

Bir gözüm hiç görmüyor yızde 32 değil mi diğer gözden yüzde sekiz nasıl alamadım anlamadım

Scil dönüş yapar mısınız sakın yapay zeka bunu diyor demeyin cunku o hiç birşey bilmiyor

Çok geçmiş olsun. Tek gözden %32 aldığınızı ve diğer gözden nasıl %8 dahi alamadığınızı yazmışsınız.
Lakin artık emeklilikte puanların hiç önemi yok.

Önemli olan Ek-1 Hastalık Listesinde tanımlı hastalıklara sahip olup olamadığımız.

Göz için Ek-1 Hastalık Listesine baktığımızda;

• Görme azlığı
  • (Göz ve adnekslerinin tüm hastalıklarına bağlı tedaviye rağmen düzelmeyen ve görüşü bozan durumlarda çalışma gücü kaybı görme keskinliğine göre değerlendirilir)
Binoküler (her iki gözü açık şekilde yapılan muayenede) görme keskinliği;

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
0.1 ve altında olanlar

Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
0.1 üzeri - 0.16 (0.16 dahil) arasında olanlar

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
0.16 üzeri - 0.2 (0.2 dahil) arasında olanlar

Diğer hastalıklar sadece Ağır tanı alabiliyorlar.

Hastalıkla ilgili bilgim olmadığı için sadece yorum yapabilirim.
Ya sizin durumunuz AĞIR tanısına denk geldiği için malulen emekli olabiliyorsunuz,
Ya da hastalığınız yukarıda belirtilen görme keskinliğine göre HAFİF ya da ORTA olarak belirtilen değerlerden daha iyi durumda.

Görme keskinliği nasıl ölçülüyor bilmiyorum, sizin durumunuzda görme keskinliğiniz kaç onu da bilmiyorum.
Ama Engelli emekliliği için Görme Keskinliği dereceniz 0.2 veya daha düşük olmalı.

Üst Alt