Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğini geri kazanmak için ne yapabiliriz?

ByMunzur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
9
Değerli arkadşlar 2025 yılının başında yapılan yeni düzenleme ile adeta Engelli emekliliği ortadan kaldırıldı. Mağduriyetler arttı, haklar kaldırıldı. Sadece emeklilik değil bir çok alanda artık biz Engelliler ciddi sorunlar yaşamaktayız. Ama şuan en büyük sıkıntı Engellilerin kazanmış olduğu emeklilik hakkının verilmemesi.
Aylardır SGK kurulundan cevap bekleniyor ve bir çok engelliye haksız yere red veriliyor. Sağlık Bakanlığının vermiş olduğu Engelli Raporuna rağmen SGK kurulu Engelliyi Engelsiz bireymiş gibi görüyor.

Bu konuda biz Engelliler ne yapabiliriz.?

Ortak hareket etme konusunda sosyal medya üzerindne kampanya başlatabilirmiyiz?

CİMER'e toplu dilekçe verebilirmiyiz?

Basın kuruluşlarına durumumzu izah edebilirmiyiz?

Siyasi partilerden destek alabilirmiyiz?

Kısacası sesimizi daha gür nasıl duyurabiliriz.

Şimdiden herkese zaman ayırdığı için çok Teşekkür ederim.

Cimere, kamu denetleme kurumuna, SGK ya , çalışma sosyal güvenlik bakanlığına , aile bakanlığına yeni yönetmeliğin verilen hakların gasp edilmesi ortadan kaldırılması durumu sozkonusu olduğunu anayasaya aykırı olduğu ile ilgili şikayetler yazın ben ve bir cok kişi yazdık siz birilerini beklemeyin heryere saydırın sikayet var .com danda yazın toplu hareket engellilerde cok Zor

Suan bizler anayasa mahkemesinin kararını bekliyoruz yinede boş durmuyoruz

2024 yılında çalıştığım kurum emekli sandığından 01/06/2025 tarihinde emekli olacağıma dair yazıyı alıp, hayat planlamamı bile yaptım. Mayıs ayında dilekçemi verdiğimde yeni tarihli rapor istendi. Daimi olan Yüzde 50+10=55 daimi engel oranım , oranlar aynı ancak 2 yıl süreli olarak değiştirildi. Sonuç olarak yaptığım iş gücü kaybıyla ilgili başvuru T.C Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi kurulundan RED verildi. Kurumun verdiği raporu aynı kurum kabul etmiyor. Yazımı almışım, küçük şehirde yaşam planı yapmışım, ev sahibine evden çıkıyorum demişim, çocuğun okulu için değişiklik planını yapmışım hepsi çöp. Hayat bu ülkede zaten zor devlet kurumları daha da zorlaştırıyor. Bizim hakkımız neden elimizden alınıyor. Acil hak kaybını iptal edin, hakkımızı verin.

@Manemm,

Size katılıyorum bende bugünden itibaren tüm kurumlara yazacağım.

@cemilyilmaz,
Aynı Şekilde bende öyle yapavaktım ama ülkemiz deki adaletsizlik ve Engeliye bakış açısını bildiğim için ve bu yeni kanunun aslında bizi iyice yok sayma kanunu olarak gördüğümden beklemekteyım halen.

Sizin adınıza çok üzüldüm hakkımızı yiyenleri yaradana havale ediyorum. :(

Zaten içimize edenler o kurumlar. Cumhurbaşkanınin mvlerinin çıkardığı yasayı Cumhurbaşkanına mı şikayet edeceğiz? Bu iş anca ciddi gösterilerle olabilirdi ama o kadar sağlam değiliz. Polis içimizden geçer...
Evine hırsız girse ne yaparsın? Buyur mu edersin? Canını yakanın canını yakarsın. Bak bakalım bir daha yapıyor mu!!!

@gannicus,
Harbiden hepimiz onlarınd eyimi ile yarım adamız ve Polisin bizi olası bir gösteride savurması onlar için çocuk oyuncağı gibi bir şey.

Kamuyu kamuya şikayet etmek gerçelten de bana da saçma geliyor ama fakirin ekmeği de bir tutam umut misali.

Bence bizim ciddi örgütlenip bir şekilde özelikle sosyal medya da gücümüzü göstermemiz gerekir diye düşünüyorum.

Bu kurumlaara da şiakeyt edelim ama örgütlenelim de.

@gannicus, l

Ben de biliyorum kimi kime şikayet ettiğimi ama en azından afedersiniz borum ötsün sinir stresimi sikayet ederek yüzlerine vuruyorum daraltıyorum bunaltıyorum mesgul ediyorum nezaketen alınamayacak haklarımızı bağıra bağıra alamasak da haykıralım en azından baskı oluşsun kararları etkilemesede 5 10 sene sonra bunlarin etkisi hic mi olmaz diye düşünerek ben gerek heryere yazıyorum birsey kaybetmiyorum zaten herseyi kaybetmişiz yazmaktan ne kaybedeceğiz söylemlerinde haklısınız ama bence en azından bir ses çıkaralım gayretimiz olsun yarın engelliler ses çıkarmadı demesinler

Üst Alt