Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyetine geçiş için nasıl bir rapor almam gerek?

Aklc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Şu anda elimde normal B ehliyeti mevcut. Geçen mayıs ayında geçirdiğim kaza sonucu geçen hafta ortopedik engelli heyet raporu aldım. Üzerinde “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir.” Notu mevcut.
Şimdi Ehliyet için tekrar aile hekimine gitmem mi gerekiyor yoksa aldığım rapor geçerli ve sadece il sağlık Müdürlüğü’ne gitmem yetecek mi? Ya da elimdeki raporla aile hekimi beni direkt sevk edebilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

merhabalar, sırasıyla aile hekimi oradan devlet hastanesi oradan il sağlık kurulu sevki şeklinde ilerliyor süreç.

Sağ kol brakiel plexus hasarı

@Aklc,
geçmiş olsun ilk önce edevlete girip KİSİSEL SAĞLIK BİLGİ FORMU dolduruyorsunuz , Aile hekimine gidiyorsunuz aile hekimi sizi devlet Hastanesi'ne ortopedi bölümüne sevk ediyor ortopedi muayene edip sizi il sağlık komisyonuna sevk ediyor ,il sağlık komisyonuna almış olduğunuz ortopedi sevki , engelli raporunuz varsa iğne EMG ve kimlik fotokopisini teslim ediyorsunuz onlar size genelde her ayın son cuma günü oluyor komisyona davet ediyorlar ve orada komisyon huzurund doktor muayene edip gerekli kodlar veriliyor

bu arada iğne EMG cektirdiniz mi? ,engel oranıniz % kaç bunu şundan dolayı sordum 40 üzeri ise ENGELLİ KİMLİK KARTİ ,SEHİR İCİ UCRETSİZ OTOBUS KARTİ , %25 indirimili gsm operrator indirimi , su indirimi ,ücretsiz müze ve ören yerleri girişi, indirimli şehirler arası otobüs ,indirimili ucak ucretsiz tren yolculugu yapabilirsiniz

Merhabalar cevabınız için teşekkür ederim.
Engelli raporumu yeni aldım %40’ın üzerinde olduğu için dediklerinizi yaptım.

Peki aile hekimine gitmek yerine özel bir hastaneden rapor alıp il sağlık müdürlüğüne sevkimi oradan veya kendim yapabilir miyim? Pratisyen hekim yeterli olmayacaktır, ortopedi branşının sevk etmesi gerekiyor

Üst Alt