Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli b ehliyeti aldım. Özel donanım şartı da var. ÖTV’siz araç alabilir miyim?

vahit1973

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Engelli b ehliyeti aldım . İl sağlık müdürlüğü heyetten özel donanimli araç kullanabilir.
47.iki tekerlekli araç kullanamaz.
64.arac hızı karayolları trafik yönetmeliğinin 100 maddesine istinaden normal taşıt hizlarindan 10 km aşağı olacak.
102.ambulans ticari araç ve resmi araç kullanamaz.
10.02.otomatik vites.
35.04. sağ eli çekmeden kontrol adilebilen cihaz.
40.11. direksiyon simitinde yardımcı cihaz(topuz direksiyon çatalı.v.b.)
78.sadece otomotik vitesli araç kullanabilir.

Yazıyor.

Bu raporla ÖTV.indirimli araç alinabilir

Engelli raporunuzda özel tertitabatlı araç kullanabilir yazınız var ise bu çıkan ehliyet raporu ile alabilirsiniz.

Engelli raporu değilde il sağlık müdürlüğünde normal ehliyetimi engelli ehliyetine çevirmek için heyete girdim .ordaki raporda yazıyor ÖTV indirimli araç alabilirmiyim

Bizde de aynı kodlar var ama vergi dairesi Nuh diyor peygamber demiyor onaylamadigi için araç alamıyoruz

@sclafgut,

Ben işitme engelliyim. benim raporda bile yazıyor. ancak alamıyorum. çoğu kafasına göre kod yazıyor

Engelli raporumu yoksa.ehliyet heyet raporumu

Ehliyetim.engelli olmadan önce.e+a2 idi.engelli sürücü heyetine girdim.engelli b yapıldı.otomatik vites kullanabilir yazıyor.otv siz araba alabilirmiyim

Bu raporla ÖTV indirimli araç alınabilir, ancak bazı şartlar var. 78 ve 10.02 kodları otomatik vites şartını getirirken, 35.04 ve 40.11 kodları özel tertibat gerektiriyor. Eğer engellilik oranınız %90 ve üzeriyse, tertibat şartı olmadan ÖTV muafiyetinden yararlanabilirsiniz. %90’ın altındaysa, aracın hareket ettirici aksamında sabit bir düzenleme olmalı. Amcam, benzer bir durumla karşılaştığımda, aracımın hareket ettirici aksamında gerekli düzenlemeleri yaptırarak ÖTV muafiyetinden faydalandı.
Bu süreçte edinilen bilgilerle tam teşekküllü bir hastaneden alınan sağlık kurulu raporu ve diğer gerekli belgelerle birlikte başvuru tamamlandı.

Benim raporum ortopedik degil.süreğen kronik yüzde 45.gecen hafta engelli olmadan önce normal ehliyetim.vardi.onu il sağlık müdürlüğü heyetinde engelli b yaptılar.ve ehliyetim de bazı kodlar verdiler
Bu kodlar 47....64.....102.....10.02....35.04.....40.11....78....komisyon kararı.ozel tertibatlı araç kullanmasına karar verilmiştir yazıyor. Bunlarla indirimli araç alabilirmiyim bilgisi olan varsa beni bilgilendirme çok makbule gecer

Sahinseda.3311 benim engelli raporum süreğen kronik.ama il sağlık müdürlüğünden.engelli b ehliyeti aldım üzerinde kodlar var.komisyon tarafından özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.otv.indirimli araç alabilirmiyim

@sahinseda.3311,
Sitenizdeki bilgilerin çoğu yanlış. Lütfen daha dikkatli olup doğru bilgiler veriniz.
1- %90 altı ve üstü için farklı fiyatlandırmalar olamaz.
2- yerlilik oranına göre alınamayacak araçları da yazmışsınız.
3- ortopedik engelli ehliyeti için %40 engel oranı diye bir durum söz konusu değil. %1 bile olsa ötv muhaf araç alınabilir.

Ferhat 3333.
Ben süreğen kronik yüzde 45 engelliyim.il sağlık müdürlüğünde sürücü heyetine girdim.engelli b ehliyet verdiler.komisyondan özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.ortopedik engelli değilim.kodlar.47...64....102...10.02.....35.04.......40.11.....78.....kodlari var.bununla ÖTV indirimli araç alabilirmiyim

Il saglik mudurlugunde girdim dedigin engelli b ehliyeti kardeşim sen birde ayni engelli ehliyeti alıyormuşsun gibi gidecen tertibatli araba alabilir raporuna basvuracan burda il saglik değil engelli raporu gibi hastanede sonuclanacak sen tertibatli arac raporu aldinmi

Mesela benim normal ehliyetim vardi engelli raporunu sonradan aldım ama ehliyeti çevirmedim ben tam tersini yaparak once tertibatli araba raporuna girdim doktor sordu ehliyet varmi diye yalana gerek yok ehliyet var ama tertibatli araba raporu alabilirsem ehliyetimi engelli b ye cevirecem dedim once herkes ehliyet raporu alir ben tertibatli araba raporu aldim sonra ehliyeti hallettim birde tertibatli araba raporunda şu ibare olmazsa ne yaparsan yap alamazsın ibare şu sadece hareket ettirici aksamda tertibatli araba kullanması gerekir

@Hkn38, tertibatlı araba alabilir raporunu hastanedenmi Alaçam yoksa il sağlık müdürlüğünde mi Alaçam harekat ettirici akşamda tertibatlı araba kullanması gerekir.yazisi kesin olacakmi

Ayni engelli raporu aliyor gibi heyete randevu alacan gidip giris yaptiginda sana kağıt verecekler tertibatli araba raporu diye dolduracaksin tum doktorlari gezip heyete girecen ustam

Hastaneden alacaksin il saglik la alakasi yok

Evet benim 63 oran ama oranin onemi yok ibare onemli

Oran 100 bile olsa sadecee hareket ettiirici aksamda tertibatli araç kullanmasi gerekir yazmasi gerekiyor

(sol ayak)yüzde 20 ortopedi engeli isek yüzde kaç ötv muafiyeti olabiliyoruz. İnternette net bi bilgi bulamadım.

@vahit1973,ehliyet tamam ise simdi simdi devlet veya şehir hastsbesine kurula gidip ötv icin basvuruyrm de onuda alırsan ki alırsın...sonra aracını rahatca slsbilirsin.bende ortopedik ama nöroloji isaretliydi önce maliye hastane yazı dedi gittim dedim ben nörolojik ama koldan oldugu icin ortopedik engelli oluyorum dediler tamam ve arsc aldım

@vahit1973,

sizin hastalığınız nedir ?süreğen yüzde 45. ama ne. norolijikse başka kanserse başka ortapediyse başka.

@vahit1973,
H sınıfı ehliyetin varsa ve özel tertibatlı araç kullanman gerekiyorsa ÖTV indirimi (veya muafiyeti) alabilirsin. Ancak MS hastaları için bu indirimden yararlanmak bazı şartlara bağlıdır.

ÖTV İndirimi İçin Şartlar:

1. Engelli Raporu (%40 ve Üzeri):
    • Eğer %40 ve üzeri engelli sağlık raporun varsa ve raporda “Özel tertibatlı araç kullanabilir” veya “Sürücü olur” ibaresi yer alıyorsa ÖTV indiriminden yararlanabilirsin.
  2. Özel Tertibat Şartı:
    • Eğer MS nedeniyle el veya ayaklarında güç kaybı varsa ve araçta özel tertibat yapılması gerekiyorsa %90’ın altında raporun olsa bile ÖTV muafiyetinden faydalanabilirsin.
    • Aracın özel donanımlı (örneğin elle gaz-fren kontrolü gibi) olması gerekebilir.
  3. %90 ve Üzeri Engelli Raporu:
    • Eğer %90 ve üzeri engelli raporun varsa, özel tertibat şartı olmadan senin adına alınan aracı aile bireylerin de kullanabilir ve tam ÖTV muafiyeti sağlanır.

Nasıl Başvurulur?

1. Tam teşekküllü bir hastaneden engelli sağlık kurulu raporu al.
  2. Raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olmalı.
  3. Vergi dairesine başvurarak ÖTV muafiyet hakkını onaylat.
  4. ÖTV’siz araç almak için bir otomobil bayisine git ve işlemleri başlat.

Özetle:

• H sınıfı ehliyetin varsa ve sağlık raporun %40 ve üzeriyse ÖTV indiriminden yararlanabilirsin.
  • Eğer %90 ve üzeri engelli raporun varsa, özel tertibata gerek kalmadan ÖTV’den tamamen muaf olursun.
  • Özel donanım gerekiyorsa ÖTV indirimi uygulanır ama normal bir aracı ÖTV’siz almak mümkün olmaz.

Norolojik

Engelli b ehliyetim var. Sağlık kurulu raporumda yok.ama il sağlık sürücü raporumda var.ozel tertibatlı araba kullanabilir.yaziyor.

Ama raporum 2017 yılında aldım.yenilemem lazimmi

Son düzenleme:
Üst Alt